SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pendik'i bırak Diyarbakır'a bak

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'a 2-0 yenilince sosyal medya patladı! Maçla ilgili binlerce tweet ve fotoğraf paylaşıldı.

Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası'ndaki erteleme maçında Spor Toto 2. Lig ekibi Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'a kendi sahasında 2-0 mağlup olması, Türk futbol tarihinin en büyük sürprizlerinden biri oldu. Karşılaşmanın hemen ardından konuk ekibin futbolcuları saha içinde basın mensuplarına gururla poz verirken, bu fotoğraf sadece birkaç saniye içinde sosyal medyada binlerce defa paylaşıldı.

Adını bir süre önce 'Amedspor' olarak değiştiren Güneydoğu Anadolu kulübü, resmi internet sitesinde yer alan haberine, "Amedsporumuzda büyük sevinç" başlığını attı.

"HAYATIMIZ BOYUNCA UNUTAMAYACAĞIZ"

Tarihi bir zafer kazanan Diyarbakır BŞB'li futbolcular da karşılaşma sonrası ilginç sözler söylediler. Emre Hasan, “Bizim için müthiş bir maç oldu. Hayatımız boyunca unutamayacağımız maçtı. Skoru çok önemsemiyorduk. Oynayacağımız oyunu ve yakaladığımız yeni havayı sergilemek istiyorduk. Aynı zamanda şehrimizi de iyi temsil ettik. G.Saray da bizi ağırladı, teşekkür ediyoruz. Takıma, halkımızın biraz daha ilgisi olursa bunu istiyoruz" diye konuştu.

Samet Yeniceli ise, “Ligin ikinci yarısına da galibiyetle başladık. Böyle bir skorla ayrılmak hepimizin hayatında unutamayacağı bir maç oldu. Galibiyeti sakat arkadaşımız Barış Ataş’a armağan ediyoruz.”

Maçla ilgili atılan tweet'lerde en çok Fenerbahçe'nin 1999 yılında Pendikspor karşısında aldığı 2-1'lik Türkiye Kupası mağlubiyetine gönderme yapıldı.

İşte o tweetlerden bazıları:

Bayram Zilan ?@bayramzilan SON DAKİKA: Galatasaray: "Barışa katkımız olsun diye yenildik"

MURAT YILMAZ ?@dostay55 "Galatasaray'ın rotasyonlu kadrosu Diyarbakır'a 4 gol attı, ideal kadrosu 2 gol yedi."

Mehmet Şirin Şenkul "Diyarbakır Galatasaray'ın karnesini erkenden verdi:)"

Melike Güneş ?@gunesmel14 "İmkansızlık diye bir şey yoktur. Diyarbakırsporun Galatasaray'ı yenmesi buna en iyi örnek."

bay karamsar ?@seyfettin55 "Diyarbakırspor Gerçekten galatasaray'a futbol dersi verdi!..."

hacı yusuf bulut ?@bulut_hac "Alın size Pendik! Yıllarca Fener'le dalga geçtiniz bu daha beter, helal Diyarbakır."

Mehmet ÖZDEMİR ?@MeehmetOzdemir "Galatasaray-Diyarbakır maçına 'karşılıklı gol yok' yerine 'ev sahibi gol yemez oynadım' ve yattım, şaka gibi: D"

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler