SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hamza Hamzaoğlu bırakıyor

 Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, sezon sonu görevi bırakacağını açıkladı.

Yeni yönetimin önünü açma adına şampiyon olsa bile görevi bırakacağını söyleyen Hamza Hamzaoğlu, “Kafalarında projeler olabilir, başka birisiyle çalışmak isterler. Ama devam etmek isterlerse, devam ederim. Ayrılırsam yine başarılı olmaları için dua ederim” dedi.

Milliyet'e konuşan Hamzaoğlu, Galatasaray'ı çalıştırmayı hep istediğini vurgulayarak, "Açıkçası benim için büyük sürpriz oldu. Tabi ki böyle olumsuz gelişmelerin olacağını ve benim buraya getirileceğimi beklemiyordum. Tabii ki ileriki yıllarda Galatasaray’ı çalıştırmak gibi büyük hedefim vardı. Bu erkene çekildi. Kaldı ki Fatih Terim gibi bir hocanın yardımcısı olmak, onun yanında çalışmak benim için büyük onurdur" dedi.

Büyük bir camia... Müthiş başarıları var. Bu baskı getiriyor mu? Bu baskıyı kaldırabilecek misiniz?

"Başarıları biliyorum, yaşadım. Asla baskı getirmeyecek. Bu baskıyı da kaldıracak donanımlara sahibim. Çıraklıktan ustalığa, bulunduğum yerin, camianın ne kadar büyük olduğunu biliyorum. Sonuçta kendi bildiğim işi yaptığım için bir baskı oluşturmuyor. Kaldı ki o camialarda bu tecrübeyi fazlasıyla edindim. Yabancılık çekmiyorum. Şükürler olsun, gücüm var. Çok önemli hedeflere koşuyoruz, ama hedeflerin altında ezilmem. O hedefleri yakalamak adına bizim neler yapabileceğimiz çok önemli. Bunun gereklerini yerine getirirsek, baskı ortadan kalkar, hedefi de yakalarız. Çalışıyorsak, mücadele ediyorsak, elimizden geleni sonuna kadar yapmakla sorumluyuz. Ha bunları yaptıktan sonra bir başarısızlık varsa, bunu da kabul edecek, üstlenecek cesaretimiz var. Kuşkunuz olmasın."

Yolumda gidiyorum

Sözleşmeyi altı aylık yaptınız hocam... Kalıcı mısınız?

"'Mukaveleyi kaç yıl yapalım’ dediler, ben de altı aylık önerdim. Niye? Çünkü olağan kongre var. Onlar belli süre için yönetime geldiler. Mayısa kadar buradalar, ben de ‘o zaman mayısa kadar yapın’ dedim."

Fatih Terim’in etkisi oldu mu?

"Sanki Fatih hoca beni buraya göndermiş gibi bir hava yaratılıyor. Açık yüreklilikle şunu söylemem gerekir. Bir kere hocamızın böyle bir desteğinden gurur duyarım. Sıkıştığım zamanlarda gidip Terim hocama bir şey sormaktan da asla çekinmem. Ondan fikir almaktan asla gocunmam. Bunu büyük bir mutlulukla yaparım. Ama ekibim var, ayaklarım yere sağlam basıyor, kendi yolumda gidiyorum."

Hedefin kalıcı olmak mı?

"Tabii ki hedefim kalmak. Ama bunu sağlayacak başarıları da yakalamak zorunda olduğumun bilincindeyim. Şampiyon da olsam yeni yönetimin önünü açma adına bırakacağım. Yönetim gelir, devam etmek isterse, ederim. Aksi taktirde bunu da saygıyla karşılarım. Gelecek yeni yönetimin kafasında projeler olabilir, başka birisiyle çalışmak isteyebilirler."

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler