SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dilmen'den o oyuncular için şok sözler!

NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, "Yüzde 100 Futbol" programında o isimlere yüklendi.

NTVSpor yorumcusu Rıdvan Dilmen, "Yüzde 100 Futbol" programında Gençlerbirliği-Galatasaray maçını değerlendirdi.

İşte Dilmen'in tespitleri:

"Gençlerbirliği, Bursaspor gibi altyapısı çok önemli olan bir kulüp. Müthiş bir kültür ve felselerei var. Takımda çok genç olmasına rağmen bu kadar rahat oynayan Ahmet Çalık gibi bir stoper çıkıyor. Tabiki stat zemini çok kötüydü. Türkiye'de bu hemen hemen her statta olan bir problem. Böyle zeminlerde oynamak çok güç. Zeminin altı çamur, oyuncular ayaklarını kaldıramıyor. Saha şartları iki takım içinde dezavantajdı.

Galatasaray'da Wesley Sneijder, Aurelien Chedjou ve Felipe Melo gibi çok önemli 3 isim yoktu. Maça da iyi başladı Galatasaray ve Burak'tan beklenmedik bir asitle Emre de golü attı ve takım öne geçti. Oyuncular ikinci yarıda maçı 1-0'a kitlediklerini sandılar. 1-0'ın üstü olmadığı belliydi çünkü Ramazan'ı artık göremez olduk. 'Bu tempo büyük takımlara yaramaz' Hamza Hoca'ya her zaman saygı duyuyoruz ama bu tempo büyük takımlara yaramaz. Bu tempo hem Galatasaraylı oyuncuları hem de Hamza Hoca'yı uyuttu. Savunma yaparak maç kazanmayı düşündü Hamza Hoca. Gençlerbirliği atamayacak sandılar. İzleyiciler böyle düşünebilir ama Hamza Hoca düşünemez.

Galatasaray'ın 2'yi kovalaması lazımdı. Hamza Hoca bu maçtan çok ciddi ders alması lazım. Kazanırken de ders almalısınız. 1-0 kazanılan Gaziantepspor maçı da böyle oldu. Galatasaray olarak defans yaparak değil, hücum yaparak alınacak bir maçtı. Galatasaray, 1-0'dan sonra rakip kaleye gitmedi. Maç Galatasaray ceza alanı ile orta saha çizgisi arasında sıkıştı kaldı.

'Burak, Alex gibi oynamaya başladı'

Oyun kurucu görevi yapmak Burak'ın hoşuna gitti, Emre'ye de asist yaptı ama ilerleyen dönemlerde Alex gibi oynamaya başladı. Ama gereğinden fazla oyun kurucu gibi hissetmeye başladı. Burak, rakip ceza alanına santrafor olarak maçın son bölümlerinde girdi. Kart gösterilmesini gerektiren kaç tane madde varsa hem Gosso'nun hem de Selçuk'un pozisyonlarında gösterilmesi gerekirdi. Hem Mete Kalkavan hem de Yusuf Namoğlu bana açıklayabilir mi? Kararlar doğru pozisyonları görüyorlar ama kart yok. Bunlar tartışmaya açık pozisyonlar değil Mete Kalkavan'ın bu kartları göstermemesinin izahı yok. 'Oyuna göre 1 puan kötü değil' Galatasaray'ın bugün ortaya koyduğu performansa göre aldığı 1 puan kötü değil. Bireysel performanslarda bugün düşüş vardı. Hamza Hoca, oyuncu değişikliklerini skoru koruma adına yaptı ama böyle durumlarda takımın hata yapmama şansı yok. Gençlerbirliği takımı bugün hiç tehditle karşılaşmadı.

'Melo, Sneijder ve Chedjou neden yoktu'

Felipe Melo cezalı da Wesley Sneijder ve Aurelien Chedjou neden yoktu? Sakatlar mıydı? Bu Christmas dönemlerinde bir şey oluyor yabancı oyunculara. Geçen hafta oynayıp bu hafta oynamadıkları için tuhaf görünüyor biraz.

"Hamza Hoca'ya katılmıyorum"

Hamza Hoca'nın maç sonu yaptığı açıklamalardan sadece 1'ine katılmıyorum. Hoca; Melo, Chedjou ve Sneijder olsa da zeminden dolayı etkili olamazlardı dedi ama bence bu 3 oyuncu bugün olsaydı Galatasaray, Gençlerbirliği'ni yenerdi. Hamza Hoca, bunu biraz da oyuncularını onore etmek için söylemiştir." (sporx)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler