SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mersin kaçtı ama Galatasaray bırakmadı

Liderlik yarışı içerisinde olan Galatasaray, evinde Mersin İdmanyurdu'nu konuk etti. Ev sahibi ekip rakibini 3-2'yle geçerek hanesine üç puan yazdırdı.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

[Maçtan kareler-![Galatasaray - Mersin İdmanyurdu maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2121791/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/galatasaray-mersin-idmanyurdu-macindan-kareler-154088-myspor)

Maça iyi başlayan taraf Mersin İdman Yurdu oldu. Önce, 3. dakikada uzun topla savunma arkasına sarkan Nakoulma çizgiye kadar indi ve topu geriye çıkardı, Güven Varol'un vuruşunu Muslera kurtardı. Sonrasında ise 5. dakikada sağ kanattan gelişen atakta ceza sahasına yapılan ortaya Futacs'ın kafa vuruşu az farkla auta gitti. Rakip kalede tehlikeler yaratan ve golün sinyallerini veren Mersin İdman Yurdu 9. Dakikada amacına ulaştı. Nakoulma sağ kanatta Telles'ten topu çaldı ve ceza sahasına girdi, güzel bir pasla da Güven Varol'u buldu. Tecrübeli oyuncu da topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Ev sahibi ekip geriye düştükten sonra topa daha çok sahip olan taraftı. Rakibi ise kontra ataklarla gol aramaya başladı. Sarı-Kırmızılılar'ın oyunu karşı tarafa yıktığı anlarda 18. dakikada Alex Telles'in sol kanattan ortasına maçtaki ilk golü atan Güven Varol'un ters vuruşuyla top ağlara gitti ve durum 1-1 oldu.

Karşılaşmada tempo bir an bile düşmezken 25. dakikada deplasman ekibinin atağında Futacs, Chedjou'nun müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Fırat Aydınus hiç düşünmeden penaltı noktasını gösterdi. Meşin yuvarlak başına geçen Mitrovic topu ayrı Muslera'yı ayrı köşelere gönderdi ve takımını yeniden öne geçirdi(1-2). Dakikalar 35'i gösterirken Galatasaray atağında Emre Çolak'ın sağ kanattan içeriye sert ortasına Umut Bulut kafa vuruşunu yere sektirerek yaptı ancak top üstten auta çıktı. Bu pozisyondan hemen önce ev sahibi ekipte şanssız bir olay yaşandı. Başına top isabet eden Semih Kaya oyuna devam edemedi. Maça Hakan Balta dahil olurken, başarılı oyuncu soyunma odasına gitti. Hamza Hamzaoğlu Semih için içeriye gitti ardından görev alanına geri döndü.

Mücadelenin ikinci 45 dakikasına Sarı-Kırmızılılar oyuncu değişikliği yaparak başladı. Emre Çolak kenara alınırken yerine Hamit Altıntop dahil oldu. Tecrübeli oyuncu oyuna girer girmez ceza sahasında topla buluştu ancak yerden vuruşu az farkla auta gitti. Bu bölüme etkili başlayan Galatasaray'da 54. dakikada savunmanın arkasına sarkan Burak Yılmaz, kaleci Nihat'ın darbesiyle yerde kaldı ve Fırat Aydınus bu sefer ev sahibi ekip lehine penaltı noktasını gösterdi. Topun başına yine Burak Yılmaz geçti ve golünü atarak durumu 2-2'ye getirdi. 65. dakikada Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencilerinin kullandığı serbest vuruşta Selçuk'un ceza alanına ortasında arka tarafta Chedjou'nun kafa vuruşunda top direkten döndü. Ardından Chedjou bir kez daha vurdu ama bu kez kaleci Nihat topu kontrol etti. Dakikalar 69'u gösterirken Mersin İdmanyurdu, gole çok yaklaştı. Chedjou'nun top kaybıyla Pedriel, ceza alanına girer girmez pasını Nakoulma'ya verdi. Nakoulma tam vuracağı sırada Hakan Balta topu kesti. Ardından seken topa Güven vurdu ama Hakan Balta yine engelledi. 79. dakikada ise ceza yayında topla buluşan Burak Yılmaz pasını Sabri'ye verdi o da hiç bekletmeden Umut Bulut'la oynadı. Başarılı oyuncu boş kaleye topu göndererek skoru 3-2'ye getirdi. Mücadelenin geri kalan bölümünde başka gol olmayınca Galatasaray iki kez yenik duruma düştüğü maçı 3-2 kazanmasını bildi.

Maçın uzatma anlarında Mersin İdmanyurdu'nda Gökçek Wederson hakeme itirazı nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

GALATASARAY 3-2 MERSİN İDMANYURDU

STAT: TÜRK TELEKOM ARENA

HAKEM: Fırat Aydınus

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Semih (Dk. 35 Hakan Balta), Chedjou, Telles, Selçuk, Melo, Emre Çolak (Dk. 46 Hamit Altıntop), Sneijder (Dk. 84 Olcan Adın), Umut Bulut, Burak Yılmaz

MERSİN İDMANYURDU: Nihat, Sadiku, Servet, Mitrovic, Vederson, Serkan Balcı, Khalili (Dk. 82 Welliton), Murat Ceylan, Güven, Nakoulma, Futacs (Dk. 67 Pedriel)

GOLLER: Dk. 18 Güven Varol (kk), Dk. 55 Burak Yılmaz, Dk. 79 Umut Bulut (Galatasaray), Dk. 9 Güven Varol, Dk. 28 Mitrovic (Mersin İdman Yurdu)

SARI KARTLAR: Telles, Sneijder, Felipe Melo, Sabri (Galatasaray), Mitrovic, Gökçek Vederson, Nihat Şahin(Mersin İdmanyurdu)

KIRMIZI KARTLAR: Dk. 90+3 Wederson (Mersin İdmanyurdu)

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler