SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray'ın kasası böyle dolacak!

Galatasaray, UEFA'dan gelen Finansal Fair-Play tehlikesini atlatmak için oyuncu satmaya hazırlanıyor. Bu doğrultuda Sneijder'in 14 milyon Euro'ya Southampton'a, Telles'in 7.5 milyon Euro'ya Juventus'a, Amrabat'ın da 3.5 milyon Euro'ya Malaga'ya verilmesi gündemde.

Galatasaray önce kadro revizyonunu gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Talibi çıkan her oyuncuyu satmaya hazırlanan yönetim, işe yabancılardan başladı. Wesley Sneijder’in menaceri Guido Albers tarafından yapılan açıklamanın ardından, İngiltere’den de konuyla ilgili haberler gelmeye başladı.  Daily Mirror’un dünkü manşetinde, Sneijder’in 14 milyon Euro karşılığında Southampton’ın yolunu tutmak üzere olduğu öne sürüldü. Yıldız futbolcuyu, takımın Hollandalı teknik patronu Ronald Koeman’ın özellikle istediği belirtildi. Sneijder’in de Premier Lig’de oynamak için bu teklife sıcak baktığı, gelen haberler arasında. 

Kiralama teklifi reddedildi

Talibi çıkan ikinci isim Alex Telles. Başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrak, Brezilyalı futbolcuyu Juventus’un kendilerinden istediğini söyledi. İlk etapta satış opsiyonlu kiralama yöntemi reddedildi. Ancak İtalyanlar’ın bu kez 7.5 milyon Euro’luk bir teklifle Galatasaray’ın kapısını çalacağı öğrenildi. Malaga’nın da, kiralık olarak takımda yer alan Nordin Amrabat’ı 3.5 milyon Euro ödeyerek bonservisiyle almak istediği belirtiliyor. Eğer bu transferler gerçekleşirse, Ocak ayında Galatasaray’ın kasasına 25 milyon Euro sıcak para girecek, ki bu durumda mali Fair-Play sıkıntısı bertaraf edilecek. Ayrıca kulüp oyuncuların yıllık maliyetinden de kurtulmuş olacak. 7.5 milyon Euro’ya gelen Sneijder’den 6.5 milyon Euro, 6 milyon 150 bin Euro’ya gelen Telles’ten de 1.5 milyon Euro kâr edilmiş olacak. Amrabat ise 8.6 milyon Euro’ya gelmişti, onda ise 5 milyon Euro’luk zarar söz konusu.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler