SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hamza Hoca geldi Galatasaray 4'ledi

Galatasaray, Türkiye Kupası grup mücadelesinde sahasında Eskişehirspor'u ağırladı. Prandelli döneminde sık sık 4 gol yediği için eleştirilen Sarı-Kırmızılı ekip bu sezon ilk kez rakibine 4 gol attı.. Galatasaray: 4-2 Eskişehirspor

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

Yeni teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun ilk maçında Sarı-Kırmızılı futbolcular oyuna oldukça istekli bir şekilde başladı. Ancak buna rağmen ilk gol konuk ekipten geldi. Dakikalar 5'i gösterirken Eskişehirspor'da Serdar Özkan kazanılan frikikte topun başına geçti ve harika bir golle takımını 1-0 öne geçirdi. Galatasaray yenik duruma düştükten sonra hemen toparlandı ve 6. dakikada penaltı kazandı. Fakat topun başına geçen Pandev'in vuruşunu kaleci Sinan kurtardı. Moralini bozmayan ev sahibi ekipte Selçuk İnan, 16. dakikada kullandığı frikikte Serdar Özkan'a nazire yaparcasına güzel bir gol atarak durumu 1-1 yaptı. Bu sefer öne geçmek için rakip kaleye yüklenen Sarı-Kırmızılılar 36. dakikada Pandev'in yerde kalmasıyla bir penaltı daha kazandı. Bu sefer vuruşu ilk golü atan Selçuk İnan kullandı ve topu ağlara göndererek takımını 2-1 öne geçirdi. İlk yarıda her iki ekip de tempolu oyunda pozisyonlar bulsa da gol gelmedi ve soyunma odasına Galatasaray, Eskişehirspor karşısında 2-1 önde gitti. 

[Maçtan kareler-![Galatasaray - Eskişehirspor maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2121723/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/galatasaray-eskisehirspor-macindan-kareler-154000-myspor)

 

Mücadelenin ikinci yarısında ilkine göre çok daha dengeli bir oyun vardı. Dakikalar 57'yi gösterirken Galatasaray'da sarı kartı bulunan Felipe Melo, Lawal'a yaptığı müdahaleden sonra ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Sarı-Kırmızılılar 10 kişi kaldıktan sonra konuk ekip rakip kalede daha çok görünmeye başladı. Golü isteyen Eskişehirspor amacına 61. dakikada Erkut'un güzel vuruşuyla ulaştı ve skor 2-2'ye geldi. Fakat 10 kişi kalan Galatasaray yeni hocasına bir galibiyet hediye etmek istiyordu. Maçın 83. dakikasında Bruma sahneye çıktı ve sert bir şutla kaleciyi avlayarak durumu 3-2'ye getirdi. Sarı-Kırmızılılar öne geçmesine rağmen durmadı ve topla beraber ceza sahasına giren Umut Bulut'un düzgün vuruşuyla skoru 4-2 yaptı. Bu dakikadan sonra kalesini gole de kapatan ev sahibi ekip, Eskişehirspor'u 4-2 mağlup ederek kupada gruplara kazanarak başladı. 

GALATASARAY: 4 - 2 :ESKİŞEHİRSPOR

STAT: TT Arena

HAKEM: Ali Palabıyık

GALATASARAY: Sinan, Sabri, Semih, Chedjou, Telles, Melo, Selçuk, Olcan (Dk. 69 Yasin), Emre Çolak (Dk. 90 Yekta), Pandev (Dk. 45 Bruma), Umut

ESKİŞEHİRSPOR:  Sinan, Birol, Berkay, Semih (Dk. 45 Sezgin), Kaan, Lawal, Causic, Serdar, Andaç, Erkut (Sisokko), Mirkan (Dk. 45 Mori)

GOLLER: Dk. 16, 36 Selçuk İnan, Dk. 83 Bruma, Dk. 88 Umut (Galatasaray), Dk. 5 Serdar Özkan, Dk. 61 Erkut (Eskişehirspor), 

SARI KARTLAR: Felipe Melo, Bruma, Emre Çolak, Chedjou (Galatasaray), Semih Güler, Goran Causic, Kaan Kanak, Mori (Eskişehirspor)

KIRMIZI KART: Dk. 57 Felipe Melo (Galatasaray)

MAÇTAN DAKİKALAR

İlk yarı

5. dakikada Eskişehirspor rakip ceza alanının hemen önünden hafif sol çaprazdan serbest vuruş kullandı. Serdar'ın doğrudan kaleye gönderdiği top sağ üst köşeden ağlarla buluştu.

6. dakikada Galatasaray penaltı kullanacak. Galatasaray atağında ceza alanı içi sağ çaprazında Emre son çizgi yakınlarından topu içeriye çevirmek istedi ama rakibi topa eliyle dokundu ve karar penaltı. Kullanılan penaltı vuruşunda Pandev, topu sağ köşeye gönderdi ama kaleci Sinan topu kurtarmayı başardı.

15. dakikada kullanılan serbest vuruşta Selçuk İnan topu harika bir vuruşla ağlara gönderdi ve maçta durumu 1-1'e getirdi.

36. dakikada Selçuk İnan, kullandığı penaltı vuruşunda topu tam kale ortasına üst ağlarına gönderdi ve top ağlarla buluştu.

İlk yarı 2-1 Galatasaray'ın üstünlüğüyle bitti.

İkinci yarı

61. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Erkut, ceza alanına girer girmez topu çok güzel bir vuruşula uzak köşeden ağlara gönderdi.

83. dakikada Bruma harika bir gol attı. Paslaşılarak kullanılan serbest vuruşun ardından Sabri, sağ kanattan ceza alanına girip ortasını yaptı. Savunmanın karşıladığı topa Selçuk vurdu top yine savunmadan döndü. Ardından topu alan Bruma, ceza alanına girip iki rakibinden sıyrıldı ve sol ayağıyla sağ köşeye sert bir şutla topu ağlara gönderdi.

88. dakikada ceza sahasında topla buluşan Umut Bulut düzgün bir vuruşla skoru 4-2 yaptı.

Galatasaray mücadeleyi 4-2 kazandı.

TÜRKİYE KUPASI'NDA GÜNÜN DİĞER SONUÇLARI

Sivasspor 1 - 2 Gaziantepspor

Samsunspor 0 - 1 Centone Karagümrük 

Altınordu 1 - 0Bayburt Grup Özel İdare  

Çaykur Rizespor 2 - 1 Adana Demirspor  

Diyarbakır BBSK 2 - 2Balçova Yaşamspor

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler