SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atletico Madrid'den Arda ve Semih açıklaması

Atletico’nun patronu Enrique Cerezo, Arda Turan ve Semih Kaya ile ilgili açıklamalar yaptı.

ARDA'YA EMEKLİLİK TEKLİFİ
Atletico’nun patronu ‘arkadaşım’ dediği Arda'yı öve öve bitiremedi. Arda’nın oyun stiline hayran olduğunu belirterek “Eğer o sahadaysa orada mutlaka bir şeyler olur. Taraftar ona aşık. Kariyerine bizde son vermesini çok isteriz" dedi.

Son birkaç yıldır mütevazı kadrolarla hem İspanya Ligi'ne hem de Avrupa futboluna damgasını vuran Atletico Madrid'in Başkanı Enrique Cerezo, gazetemize açıklamalarda bulundu. İspanyol futbol adamı 2011 yılından bu yana Madrid ekibinde forma giyen milli futbolcumuz Arda Turan ve daha birçok konuyla ilgili çarpıcı sözler sarf etti.

'LA LİGA ÇOK ZOR BİR LİG'
Öncelikle kulüp olarak hedeflerine değinen Cerezo "Biz bu sezon da mükemmel işler yapmak istiyoruz. Harika bir takıma, harika bir antrenöre ve taraftara sahibiz. Amacımız lig şampiyonluğu unvanımızı korumak. Bunun için mücadele ediyoruz. Ama biliyorsunuz, İspanyol liginde büyük takımlar, büyük oyuncular var, çok zor bir lig. Biz mücadele edeceğiz, en iyisi için. Bir kez daha Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkmak istiyoruz" dedi.

'O BİR FUTBOL DAHİSİ'
Arda'nın Atletico için önemine değinen Madrid ekibinin başkanı "Arda mükemmel bir futbolcu. Bir futbol dahisi. Atletico'ya geldiğinden bu yana onu arkadaşım gibi seviyorum. Oyun stiline hayranım. Eğer Arda futbol sahasında ise o sahada mutlaka bir şeyler olur. Taraftarımız da ona aşık hem futbolcu olarak hem de karakter olarak. Atletico Madrid'de futbol yaşantısını sonlandırmasını çok isteriz. Böyle bir arzusu varsa bunu hiç şüphe yok ki değerlendiririz" şeklinde konuştu.

Arda'nın Atletico'nun temel oyuncularından biri olduğunu ifade eden Cerezo "Bana göre İspanya'da yaşamaktan ve Atletico'da oynamaktan mutlu. Takımımızdaki hiçbir oyuncu bir başka takıma gitmek istemez" yorumunda bulundu.

SEMİH KAYA İÇİN 'HAYIR' DEMEDİ
Enrique Cerezo adı sık sık Atletico ile anılan Galatasaray’ın genç stoperi Semih’le ilgili konuştu. Milli futbolcu ile doğrudan ilgilenip ilgilenmedikleri sorusuna “Biz, çok büyük oyuncularla ilgileniyoruz. Dünyanın her yerine pek çok oyuncuyu izlemek için gidiyoruz. Bu oyuncular çok değerli ve dikkate değerler. Elbette gerektiğinde bu isimlerin takımlarıyla temasa geçeriz. Ama şu anda böyle bir gelişme yok” yanıtını verdi.

'SİMEONE BİR ŞAMPİYON'
Cerezo, Atletico Madrid'in son dönemdeki başarılarında kuşkusuz en büyük payın sahibi olan teknik direktör Diego Simeone'ye de övgüler yağdırarak "Bence Simeone yılın teknik direktörü ödülünü almayı fazlasıyla hak ediyor. O bir şampiyon teknik direktör. Eğer siz şampiyon olmuşsanız teorik olarak en iyi antrenörsünüzdür. Ama biz ekip olarak en iyisiyiz ödül alalım ya da almayalım. Bu bir realite" ifadelerini kullandı.

DEV RAKİPLERİ VAR
Atletico Madrid’de forma giyen milli futbolcu Arda Turan, UEFA tarafından “Yılın 11’i” adayları arasında gösterildi. Futbolseverler, “Avrupa’da 2013-14 sezonunun en iyi takımı”nı belirlemek için 6 Ocak 2015 TSİ 14.00’e kadar ‘uefa.com’ üzerinden oy verebilecek. Arda ‘UEFA Yılın 11’ine aday gösterilen 3’üncü Türk oldu. 2012’de Galatasaraylı Burak Yılmaz aday gösterilmesine rağmen seçilememişti. Geçen sezon ise Türk asıllı Alman milli futbolcu Mesut Özil ilk 11’e seçilmişti. Arda seçildiği takdirde UEFA Yılın 11’ine giren ilk ‘Türk milli’ futbolcu olacak.

İŞTE ARDA'NIN ORTA ALANDAKİ RAKİPLERİ
Rodriguez, Modric, Kroos (R. Madrid), Koke (A. Madrid), Robben, Alonso (B. Münih), Rakitic (Barcelona), Di Maria (M. United), Reus (Dortmund), Pogba (Juventus), Toure (M. City)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler