SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yarsuvat'tan özür bekliyorum

Özel açıklamalar yapan Galatasaray’ın başkan adayı Yalman “Bu camianın sportif hedefleri hiçbir zaman küçülmez. Bunlardan vazgeçebilme düşüncesi aklımızın ucuna dahi gelmez” dedi.

G.Saray’ın 25 ekim pazar günü yapacağı olağanüstü seçimli genel kurulunda başkanlığa aday olan Alp Yalman, Çengelköy’deki evinde kongreye saatler kala Hürriyet’e konuştu.

Ünal Aysal’ın görevinden istifa etmesi üzerine göreve talip olan ilk isim Yalman, rakibi Duygun Yarsuvat’ın kendisi ve ekibi için kullandığı ‘intikam timi’ ifadesine çok canının sıkıldığını belirtip şu ifadeleri kullandı: “Hepimiz G.Saraylıyız. Seçimlerde eğer Duygun Yarsuvat kazanırsa, biz onun emrindeyiz. Ve bunu da hakikaten hissederek söylüyoruz. Ancak Duygun kardeşim, bize çok kötü bir yakıştırmada bulundu. Onun ‘intikam timi’ yakıştırması, haddini çok aşan ağır bir laf olmuş.

KİMSE KİMSENİN DEVAMI DEĞİL
İntikam kelimesi camiamızda ilk kez kullanılıyor. Duygun hukukçudur, bilir. İntikam, kin-nefret duygularıyla, bilinç kaybı ile harekettir. Duygun’un benden, ekibimden ve G.Saray camiasından özür dilemesi ve bu ağır iftirayı geri almasını bekliyorum. G.Saray’ın yaşam felsefesi ve edebiyatında intikam sözü asla var olmamıştır, olmayacaktır” dedi.
Yarsuvat’ın listesi için ‘Aysal yönetiminin devamı’ yakıştırmalarını hatırlattığımızda Yalman “Hiçbir listenin başka bir yönetimin devamı olduğu kanaatinde değilim. G.Saray’a hizmet etmek için bir araya gelmiş arkadaşlar vardır. Bunlar onun, bunun devamı değildir.

KONGRE MAYISTA AMA 2016 MAYIS’TA
G.Saray’ın küçülme politikası izleyeceği endişesi için Alp Yalman “G.Saray’ın kurtuluş formülü, acı reçete ile değil. Ama ilaç alması gerektiğine göre bir ilaç alacak. Ayrıca G.Saray’ın sportif hedefleri hiçbir zaman küçülmez, bu aklımızın ucundan geçmez.. Amacımız G.Saray’ın hak ettiği bütün şampiyonluklara götürebilmektir. Ama bu savruklukla yapılmaz” dedi. ‘Görev süreniz 7 ay mı yoksa 3 yıllık mı olacak?’ sorumuza Yalman “G.Saray’daki tüzük mayıs ayında bir kongre yapılmasını ön görmüyor. Biz kongreyi, gelirsek yine Mayıs ayında yapacağız. Ama 2016 yılında” şeklinde cevap verdi.

‘BEN FUTBOLDAN ANLARIM’
Galatasaray’ın 2016 yılında Avrupa’ya katılamama riski olduğu iddiaları için Alp Yalman “Nasıl bir kaynak yaratmamız gerekiyorsa, öyle olacak, onu yapacağız. Projeleri Allah kısmet ederse göreve geldikten sonra konuşuruz” dedi. Futboldan anladığını ve futbolu kendi elinde tutacağını belirten Yalman “Şimdi söylemeyeceğim arkadaşlarım ile futbolda görev yapacağız” ifadelerini kullandı.

GiZLİMİZ SAKLIMIZ OLMAYACAK
Şeffaf bir yönetimimiz olacak. Gizli, saklı yapacağımız bir şey olmayacak. Bu arada kurumsallaşma, savurgan olmak demek değildir.

İLİŞKİLERİN KÖTÜ OLMASI ZARARIMIZA
Galatasaray’ın TFF ile ilişkilerinin kötü olması sadece Galatasaray kulübüne değil, Türk sporuna, Türk kamuoyuna zarar verecek bir şey.

GENEL KURUL HEP DOĞRU KARARI VERiR
Biz bir ekip olarak göreve talip oluyoruz. Bu ekipte herkes Galatasaray’ı zor günlerden çıkarıp daha iyi bir Galatasaray adına kararlı, bilgili ve azimli. Bunların içinde Galatasaray’ın çok fazla tanımadığı isimlerde var. Onlarda da sanki 40 yıllık Galatasaraylı gibi daha iyi günler adına çalışıyorlar. Biz ancak hizmetimizi onlara arz ederiz. Kararı onlar verir. Neyi doğru bulurlarsa kararını o şekilde verecekler. Galatasaray Genel Kurulu’nun vereceği karar, her zaman doğru karardır.

TEK DÜŞÜNCE ŞAMPİYONLUK
Galatasaray şampiyonluktan başka bir şey düşünmez. Ama, hedef sadece 4. yıldız değil. Galatasaray hangi branşta mücadele ediyorsa alabileceği, en iyi dereceyi almak ister. Spor yapmak için sahaya çıkan bütün takımlar adına en önemli şey, ilk oynayacağı maçtır. Tek tek bu etapları geçerse zaten gayesine ulaşır.

ADNAN, YAPAMAYACAĞIMA İNANSA SÖYLERDİ
Adnan Polat’ın beni desteklediğini söylemesinden daha doğal ne olabilir. Yöneticilik hayatına benimle başladı. Benim dostum. Eğer Adnan benim bu işi yapamayacağıma inansa idi, bunu da söylerdi. Onun için bunu niçin garip görüyorlar, anlamıyorum. Mehmet Cansun’da aynı şeyi söylüyor. Cansun da destekliyor. Eksik olmasın her zaman yanımda idi. Galatasaray’da zaten olması gereken de bu...

REKABETiMiZ FAIR PLAY DIŞINA ÇIKMAZ
Aziz Yıldırım ile alakalı dostane ifadeleri için Alp Yalman “Galatasaray, hiçbir kulübün, hiçbir federasyon ya da kuruluşun düşmanı değildir. Onların hepsi dosttur. Dostane ilişkiler içinde rekabet ederiz. Tabii ki bu rekabet, Galatasaray’ın zaferi ile bitsin. Galatasaray her tarafta ileride olsun, kılına zarar gelmesin. Bunu istememiz doğal... Ama bu etik ve fair play anlayışının dışına bana göre çıkmaz. Yaptığım açıklamadan sonra da Aziz Yıldırım’la hiç konuşmadım” ifadelerini kullandı. (hürriyet)

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler