SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rijkaard'dan şoke eden derbi yorumu

Son 1.5 yıldır teknik adamlıktan uzak kalan G.Saray'ın eski teknik direktörü Frank Rijkaard, G.Saray-F.Bahçe derbisini değerlendirdi.

Barcelona efsanesinin yaratıcılarından Frank Rijkaard, Galatasaray-Fenerbahçe maçı öncesi çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Rijkaard Galatasaray'ın teknik patronu iken, Fenerbahçe maçından önce taktik vermeye çalıştığı zamanlarda ne yaşadığını anlattı.

İşte Hollandalı teknik adamın derbi ile ilgili sözleri:

Türkiye'de provakatif bir futbol ortamı var. G.Saray'da çalışırken; derbi öncesi futbolcularıma taktik vermeye çalışırdım ama takımın hiyerarşi düzenindeki kademeli oyuncuları, takım arkadaşlarını rakibe karşı provoke ederek mental üstünlük sağlayacaklarına inanırlardı. Kısaca, taktik ile değil de mental üstünlükle derbiyi kazanabileceklerine düşünürlerdi. Türkiye'de; G.Saray-F.Bahçe derbileri çok sinirli ortamlarda oynanır. İstanbul'da futbol adına utanç verici derbiler yaşadım. İki takımın taraftarlarının birbirlerinden ölesiye nefret etmeleri ise derbinin gerçek anlamda bir futbol şöleni olmasını engelliyor.

G.Saray'dan sonra bir süre Suudi Arabistan Milli Takımını çalıştıran Frank Rijkaard bir yılı aşkın süredir teknik adamlık yapmıyor.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler