SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Prandelli hedefte

Yerli yardımcı istemeyen Galatasaray’ın hocası; Olcan ve Telles’i küstürürken, Selçuk İnan’ı ön alanda oynatma ısrarıyla yıprattı. Balıkesir’de, Veysel’i kulübeye çekerek sağ bekte Yasin’e görev veren Prandelli’nin idman sistemi de eleştiri toplamaya başladı.

Galatasaray’da, Balıkesir maçı sonrası Teknik Direktör Cesare Prandelli eleştiri oklarının hedefine oturdu. İtalyan teknik adamın, oyuncu seçimleri ve uygulamaları tepki toplarken, Florya’da huzursuzluk tavan yaptı. İtalya Milli Takımı’ndan ayrıldıktan sonra Galatasaray’ın başına geçen Prandelli daha 3. haftada eleştiri yağmuruna tutulurken, şu hataları ön plana çıktı...

1. YARDIMCI İSTEMEDİ: İlk kez İtalya dışına çıkan Prandelli önce Erdal Keser’in ismini çizdi. İtalyan hoca daha sonra da yerli yardımcı istemediğini iletti. Özellikle Türkiye’de rakipler hakkında bilgi verecek bir ismin eksikliği Eskişehir ve Balıkesir maçlarında kendini hissettirdi.

2. OLCAN-TELLES KRİZİ: Geçen sezon lige damga vuran ve uzun uğraşlar sonunda alınan Olcan’ı önce kulübeye sonra tribüne göndererek küstürdü. Telles’e benzer bir yaklaşım gösteren Prandelli, Brezilyalı’nın moralini alt üst etti.

3. SELÇUK’U YIPRATTI: Üçlü orta sahadaki ısrarı ve Selçuk İnan’ı önde oynatma sevdasıyla kaptanı daha da tartışılır hale getirdi. Oysa Selçuk üçüncü bölge yerine ikinci bölgede daha etkiliydi.

4. YERLİLER HUZURSUZ: Prandelli belki çok iyi bir insan ama sistemi, oyuncuları değerlendirmesi yerli futbolcuların huzurunu kaçırdı. Anderlecht maçında takımın morali bozukken Melo’nün üçlü çektirmesi yine takım bütünlüğünün olmadığını gösterdi.

5. SAĞ BEKTE YASİN: Takımda Sabri ve Eboue gibi sağ bek orjinli futbolcular varken görmezden gelmeye devam etti. Bu futbolcular Florya’da sağlıklı yaşam için spor yapıp paralarını alırken, Balıkesir maçında kariyerinde ilk kez sağ bek oynayan Yasin’itercih etti.

6. HAMİT’İ DIŞLADI: Futbolcularını ağır oynamakla eleştirdi hep. Kampta da Hamit’i, “Bu hızla benim takımımda oynayamazsın” diyerek küstürdü. Hıza dayalı sisteme futbolcuların adapte olmadıkları gözleniyor. Yine maçlardaki oyuncu değişiklikleri de Prandelli’ye olan güveni azalttı.

7. SADECE KOŞTURUYOR: Burak Yılmaz’ın bir dost sohbetinde Prandelli’yi şikayet ederek “Sadece koşturuyor” demesi sorunların bir başka boyutunu oluşturuyor.

5 RESMİ MAÇTA 1 GALİBİYET VAR

RAKİP        SKOR

Fenerbahçe 2-3 (pen)

Bursaspor (D) 0-2

Eskişehir 0-0

Anderlecht 1-1

Balıkesir (D) 2-0

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler