SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"İstediğim transferleri yaptıramadım"

Roberto Mancini, Galatasaray'dan ayrılığı sonrası İtalya basınına konuştu. Türkiye'deki yabancı sınırlaması yüzünden istediği transferleri yaptıramadığını vurgulayan İtalyan teknik adam, listesindeki futbolcuları da açıkladı.

Roberto Mancini, İtalya basınına Türkiye'deki tecrübelerini anlattı.

Tuttomercato'ya konuşan Mancini, Galatasaray'dan ayrılmasına yol açan transfer listesini açıkladı.

Galatasaray'da güzel bir deneyim yaşadığını ifade eden İtalyan teknik adam, "İstanbul çok sıcak bir şehir, insanlar bana oldukça yakın davrandı. Hiç yabancılık çekmedim diyebilirim. Hatta herkes fazla yakındı" dedi.

Türk futbolundaki en büyük sorunun yabancı sınırından kaynaklandığını vurgulayan Mancini, "Ülke futbolunda kurallar sürekli değişiyor. Yabancı sınırlaması var mesela, bu sınırlama olmasa Türk futbolu daha hızlı büyüme gösterebilir. Bunu her defasında söyledim" şeklinde konuştu.

"YABANCILARI TRİBÜNDE OTURTMAK GEREKSİZDİ"
Roberto Mancini, yabancı sınırlaması nedeniyle istedikleri transferleri yapamadıklarını ve bundan dolayı Galatasaray'dan ayrıldığnı söyledi. Tecrübeli teknik adam, "Aldığımız yabancıları tribünde oturtmak da gereksizdi. Hakan Çalhanoğlu'nu istedik. Galatasaray'a gelmeye sıcak bakıyordu ancak sonradan vazgeçti. Rhodolfo'ya talip olduk. Bizim ardımızdan Juventus da isteyince fiyatı artırdılar. Yönetim, Gomis ve Eto'o'yu almak istedi ancak ben takımı gençleştirmekten yanaydım. Gabbiadini'yi istedik alamadık. Sonrasında D'ambrosio ve Doria'yı almaya çalıştık. Athletic Bilbao'ya Laporte'yi sorduk ancak 39 milyon euro gibi bir cevap aldık. Çift pasaport taşıyan Gökhan İnler'e yöneldik. Schalke'den Max Meyer. Bütün bu büyük isimlerle irtibat kurduk ancak kulüp hiçbirini alamadı." dedi.

Süper Lig'de kaliteli teknik direktörlerin görev yaptığını belirten Roberto Mancini; Salih Uçan, Gökhan Töre ve Enes Ünal gibi çok yetenekli Türk futbolcuların bulunduğunu sözlerine ekledi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler