SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray'da Eric Gerets bombası

Mancini'yi gözden çıkaran Galatasaray'da, hoca adayları birer birer ortaya çıkmaya başladı. Sarı-Kırmızılılar son olarak Lekhwiya'yı Katar'da şampiyon yapan Erik Gerets'le görüşmelere başladı. Operasyonun arkasında Bülent Tulun var.

Üst üste alınan başarısız sonuçların ardından Roberto Mancini ile yolları ayırma noktasına gelen Galatasaray, yeni sezon için teknik direktör arayışlarını hızlandırdı. Sarı-Kırmızılılar’ın gündemine giren son isim: Erik Gerets... 2005-2006 sezonunda Galatasaray’ı şampiyonluğa taşıyan Belçikalı çalıştırıcı, 2006-2007’de üçüncü sırada kalınca kendisiyle yollar ayrılmıştı. Gerets daha sonra Marsilya’nın başına geçmiş, ardından Suudi Arabistan takımı Al-Hilal’i çalıştırmış, devamında Fas Milli Takımı’nın teknik direktörü olmuş, son olarak da Katar Ligi’ndeki Lekhwiya takımında göreve getirilmişti.

5 yıldır Avrupa’dan uzak
59 yaşındaki çalıştırıcı, bu sezon takımını şampiyonluğa taşımayı başardı. 5 yıldır Avrupa futbolundan uzak kalan Gerets’in adının Galatasaray’la yeniden anılmasında, Bülent Tulun’un büyük payı var. Operasyonu bizzat yürüten Tulun, Başkan Ünal Aysal’la görüşerek, Gerets ismini kabul ettirmeye çalışıyor. Zira ikilinin kısa süre önce yeni sezon için el sıkıştığı ve transfer konusunda isim belirlemeye başladığı da gelen haberler arasında. Eğer Aysal da kabul ederse, Mancini ile yollar ayrılır ayrılmaz Gerets’in İstanbul’a getirilmesi planlanıyor.

Gol makinesi yaratmıştı
Gerets, 2005-2005 sezonunda Hakan Şükür, Necati Ateş, İliç ve Hasan Şaş dörtlüsüyle müthiş bir hücum takımı yaratmıştı. Takım 83 puanla şampiyonluğa ulaşırken, özellikle Ali Sami Yen’de parmak ısırtan bir performansa imza atılmıştı. Aslan o sezon, sahasında çıktığı 17 maçta 15 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgiyle oynarken, rakip filelere tam 52 gol gönderdi. Yani kendi evinde maç başına 3,05 gol ortalamasıyla şampiyon oldu.

Lucescu cephesinde yoğun mesai var
Rumen hocanın, Sarı-Kırmızılı kulübün temsilcileriyle Antalya’da bir araya geldiği öne sürülüyor.

Galatasaray her teknik direktör aradığında adı bir şekilde gündeme gelen Mircea Lucescu cephesinde de önemli gelişmeler var. Her ne kadar Bülent Tulun, takımın başına Erik Gerets’i getirmek için temaslarda bulunsa da, yönetimin bir diğer kanadı da Lucescu ile görüşmelerini sürdürüyor. Ukrayna’daki belirsizlik ortamı nedeniyle ülkeden ayrılma fikrine sıcak bakan Rumen hocanın, Antalya’da Sarı-Kırmızılı kulübün temsilcileriyle bir araya gelerek anlaşma sağladığı öne sürülüyor. Ancak Lucescu, önceki gün bir TV kanalına yaptığı açıklamada bu iddiaları net şekilde yalanladı. Shakhtar Donetsk’le kontratının devam ettiğine vurgu yapan Luce, “Neden adınız sürekli olarak Galatasaray’la anılıyor?” sorusuna ise “Demek ki başarılı olduğumu düşünüyorlar” cevabını verdi.

(Fanatik)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler