SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Bu af bize yakışmadı'

Eski Başkan Faruk Süren, Fatih Terim ve kızı Merve Terim’e hakaret eden Arif Çalıkoğlu’nun affedilmesi için, “Yönetim ve başkanın lehte oy kullanması çok vahim, bize yakışmadı” dedi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve kızı Merve Terim’e geçen sezon Galatasaray’ın bir maçının ardından ağır şekilde hakaret eden ve kulüpten ihraç edilen Arif Çalıkoğlu’nun mali genel kurulda tartışmalı bir şekilde affedilmesi gündemdeki yerini koruyor. Milliyet’te dün yer alan “Afedersin Terim” haberi camiada geniş yankı uyandırdı.

Konuyla ilgili Milliyet’e konuşan efsane başkan Süren, “Yeni tüzüğe göre disiplin cezalarını yönetim veriyor. Yönetimin vermiş olduğu bir cezayı gündeme koyup genel kurulda affettirmesi hatalı. Böyle bir konu varsa Divan ya da hazirunun yüzde 10’unun girişi ile olabilirdi. Cezaları ikiye ayırmak lazım. İlki kuruma karşı yapılan kabahatler. İkincisi ise kişiler arasında ve disiplin kuruluna intikal etmiş, ordan yönetime gidip ceza verilmiş suçlardır. Kuruma yapılmış suçlar affa tabiidir. Genel kurul temsil ettiği için bu belki tartışılabilir. Kişiler arasındaki duruma bence kişilerin karar vermesi lazım. Fatih Terim mağdur ve harekete uğradığına göre kendisine sorulabilirdi” dedi.

Süren şöyle devam etti: “Hakaret eden kişi mahkemeler tarafından cezaya çarptırılmış. Para ve hapis cezası almış. Bütün bunların üstüne bunun oylamaya sunulması da yanlış. İçeriği izah edilmeden oya sunulmuş. En vahimi ise cezayı veren yönetim ile Başkan af yönünde oy kullanmış. Bence en vahimi bu. Bize yakışmadı.”

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler