SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alex Telles’i Chelsea kapıyordu

Galatasaray’a resmi imzayı atmak için gün sayan Alex Telles’in, Chelsea’nin kapısından döndüğü ortaya çıktı.

Brezilya basını, İngiliz ekibinin kadrosuna katmak istediği genç sol bekten son anda vazgeçtiğini yazdı. Londra ekibinin, Avrupa Birliği (AB) pasaportu olmadığı için Telles transferini kapattığını duyurdu. Bu arada Telles’in menajeri Fernando Otto yaptığı açıklamada bu transfer ile ilgili kendilerinden yana he rşeyin hazır olduğunu söyledi. Brezilyalı futbolcunun kulübü Gremio’nun son detayları çözmeye çalıştığını kaydeden Otto, “Transferi bugün yarın açıklamalarını bekliyoruz” dedi. (milliyet) Alex Telles'ten Galatasaray mesajı

Galatasaray'ın yeni transferi Alex Telles Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlara devam ediyor.Galatasaray'ın Gremio'dan transfer ettiği 21 yaşındaki Alex Telles Twitter'dan birçok kez Galatasaray ile ilgili paylaşımlarda bulunmuştu. Fakat son paylaşımı, 'Bu iş tamam, Telles Galatasaray'a hayırlı olsun' dedirten cinstendi.Genç yıldız Twitter hesabından bir Aslan resmi paylaştı ve Christmas'tan sonra geliyorum dedi. Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için can atan Brezilyalı daha önce de birçok kez Galatasaray'a transfer olacağından dolayı çok mutlu olduğunu dile getirmişti.Alex Telles'ten Galatasaray'a Twitter mesajı

ALEX TELLES'İN MALİYETİ
Sarı-kırmızılılar, Gremio'ya 2.4 milyon Euro, menajerlik şirketine 2.4 milyon Euro ve oyuncunun bonservisinin %20 sahibine 1.2 milyon Euro ödeyecek ve transferi toplamda 6 milyon Euro'ya bitirecek...

G.Saray, Brezilyalı sol bek Alex Telles'in transferini bitirdi diyebiliriz artık... Sarı-kırmızılılar, bu oyuncu için 3 farklı yere ödeme yapacak... Telles'in kulübü Gremio'ya 2.4 milyon Euro, menajerlik şirketine 2.4 milyon Euro ve oyuncunun bonservisinin %20 sahibine de 1.2 milyon Euro ödenecek ve transfer toplam 6 milyon Euro'ya bitecek...

Sarı-kırmızılıların idari menajeri Cenk Ergün, önümüdeki hafta Brezilya'ya gidecek ve transfere son noktayı koyacak.

Alper Öcal'ın Vatan Gazetesi'ndeki Alex Telles Yazısı

Galatasaray'ın transfer gündemindeki Alex Telles sezon başında Brezilya'lı futbolseverler için bile kapalı kutuydu. Aralık 1992 doğumlu olan genç sol bek, 2012 sezonunu şu an oynadığı Gremio takımının da top koşturduğu, ülkenin en güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinin oldukça düşük profilli bir takımı olan Juventude'de geçirmişti. 

4. ligde Juventude formasıyla 10 maç bile oynamamasına rağmen, şehrin dev kulübü Gremio'nun pilot takım olarak Juventude ile işbirliğine gitmesi ve mücadele edecekleri Copa Libertadores kupası için alternatifli bir kadro kurma arayışları sebebiyle Alex Telles sezon başında Gremio'ya katıldı.

Liverpool ve Valencia'nin eski oyuncusu Fabio Aurelio'nun sakatlanması sebebiyle Fenerbahçe ve Brezilya milli takımının eski sol beki, Arsenal'den kiralık Andre Santos'u yedeği olarak rotasyona girdi. 

Vanderlei Luxemburgo ile sezona başlayan Gremio'da önce, tecrübeli teknik adamın klasikleşen 4-2-2-2 dizilişinde sol bek olarak görev yaptı. Atletizmi, temposu, kalburüstü tekniği, top sürme becerisi ve isabetli ortalarıyla sivrildi. Ligde henüz çaylak olmasına ve zaman zaman savunmada geri dönüş sorunları yaşamasına rağmen sol kulvarın tamamını etkili kullandı. Birebirde rakipleri karşısında sağlam durdu. 

Gremio'nun Copa Libertadores'ten erken elenmesi, Alex Telles'in süre bulduğu dakikaları iyi değerlendirmesi üç renkli kulübün maaşı çok fazla olan Andre Santos'u lüks olarak görüp kiralık kontratını feshetmesine yol açtı. Alex Telles ilk kez eyalet liginde Internacional derbisiyle sırtına geçirdiği Gremio formasıyla ligde ilk maçını sezonun ilk haftasında Nautico karşısında giydi ve bir daha da cezalı duruma düşmedikçe çıkarmadı.

Luxemburgo'un görevden alınıp yerine Renato Gaucho'nun gelmesi, Elano ve Ze Roberto'nun sakatlanması ve stoper Rhodolfo takviyesiyle birlikte Gremio savunma merkezli bir kimlik edindi. Kleber ve Eduardo Vargas gibi atletik, hızlı, topu iyi taşıyan hücumculara sahip olmaları Renato Gaucho'yu 3-4-3 varyasyonlarını oynatmaya itti ve hücumda yerleşik yapıdan kontraya döndüler. 

Alex Telles bu kurguda, Porto'dan kiralık defansif orta saha oyuncusu Souza ve Juventude'den takım arkadaşı Bressan'ın sol stoperde arkasını süpürmesiyle birlikte hücumda hayli özgür bırakıldı. Vargas ve Kleber'i besleyecek, takımı öne taşıyacak ilk opsiyon ve yaratıcı olarak kullanıldı. Gremio'nun Ağustos ve Ekim ayları arasında deplasmanda oynadığı 8 maçta sadece 4 gol yiyerek 1 kez yenildiği ve 19 puan toplayarak zirve ortağı olduğu dönemde olağanüstü bir çıkış yakaladı. Botafogo karşısında ligdeki ilk ve tek golünü olağanüstü bir vuruşla attı. 

Ligdeki 38 maçın 36'sında forma giydiği sezonda, tabelaya doğrudan katkısı sadece 1 gol 3 asist olsa da, oyun genelinde hücuma yaptığı devamlı ve yüksek etki sayesinde Milan ve Napoli gibi İtalya devlerinin radarına girdi ama Gremio kiralık oynayan oyuncusunun haklarının %40'ını almayı başardı.

4'lü savunmada oynadığında, tamamen hücuma kodlanmış bir bek olması ve birebirde olmasa bile geri dönüş sorunlarına bağlı olarak kademede aksaması tek bariz taktik defosu. Fizik açıdan Avrupa'daki birebir mücadelelerde ayakta kalabilmesi için şüphesiz gelişmesi de gerekiyor ama hücum becerileri ve temposu sayesinde 1. sınıf bir sol bek olmaya aday. Zaten ilk sezonunda, Brezilya federasyonu, yayıncı kuruluş ve gazetecilerin oylarıyla ligde bu sezon en iyi sol bek tahtını Galatasaray'ın bir başka hedefi Carlinhos'tan alarak altın 11'e girdi.

Alex Telles'in yaşı, form durumu, kalitesi ve ulaşabileceği potansiyelin yanı sıra Galatasaray'ın mevcut kadrosu ve Mancini'nin 3'lü denemeleri düşünüldüğü zaman da kesinlikle doğru bir transfer hamlesi. Carlinhos her açıdan daha hazır bir sol bek ama hem potansiyeline ulaşmış olması, hem de sezon sonunu sakat geçirip ileride paraya dönüştürülme ihtimalinin daha düşük olması Galatasaray'ı böyle bir tercihe itmiş olabilir.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler