SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray'a İngiliz rakip

Juventus'u yenerek gruptan çıkmayı başaran Galatasaray'ın 2. turdaki rakibi bugün belli oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur kura çekimleri İsviçre'nin Nyon şehrindeki UEFA genel merkezinde yapıldı.

Temsilcimiz Galatasaray, Jose Mourinho'nun çalıştırdığı, Didier Drogba'nın eski takımı İngiliz ekibi Chelsea ile eşleşti... Galatasaray, Chelsea'ye karşı ilk maçını İstanbul'da oynayacak.

ŞÜKRÜ ERGÜN'DEN CHELSEA YORUMU

Galatasaray basın sözcüsü Şükrü Ergün, Şampiyonlar Ligi'nde eşleştikleri Chelsea kurasını yorumladı ve transfer açıklaması yaptı.

Galatasaray basın sözcüsü Şükrü Ergün, Şampiyonlar Ligi ikinci turunda Chelsea ile eşleşmelerinden mutlu olduğunu ifade etti.

Şükrü Ergün'den transfer açıklaması; "Şampiyonlar Ligi'ne yönelik bir transfer çalışmamız yoktu. İkinci devre eksik bölgelere hocamızın talimatıyla çalışmalar yapacağız. Bu çalışmalarımız Şampiyonlar Ligi'ne de yansıyacaktır."

Ergün son olarak; "İlk maçın sahamızda olmasa bizim için avantaj. Sahamızı yetiştirmek için gereken neyse yapacağız, yapmakta zorundayız zaten başka çaremiz yok. İlk maçı muhteşem taraftarımızın önünde oynamak bize bir avantaj yaratacaktır." dedi.

Ve dev eşleşmeler gerçekleşti... şampiyonlar ligi'nde tamamlanan grup maçları sonrasında B Grubu'nu 2. tamamlayan Galatasaray, 2. tur kura çekimine 2. torbadan katıldı...

Yapılan kura çekimi sonrasında İngiltere Premier Lig takımlarından Chelsea ile eşleşen sarı-kırmızılı temsilcimiz, ilk karşılaşmasına Türk Telekom Arena Stadı'nda çıkacak...

İŞTE O AN

YİNE MOURİNHO

Galatasaray, geçen yıl çeyrek finalde Real Madrid'e elenirken takımın başında yine Jose Mourinho vardı...

DROGBA İÇİN ANLAMI FARKLI

Karşılaşmanın bir farklı anlamı da Didier Drogba'nın eski takımı olması... Fildişi Sahilli yıldız oyuncu, kariyerinin zirvesine bu takımda çıkmıştı...

İŞTE EŞLEŞMELER

Arsenal - Bayern Münih

Zenit - B.Dortmund

Schalke 04 - Real Madrid

GALATASARAY - CHELSEA (İNGİLTERE)

Bayern Leverkusen - PSG

Milan - Atletico Madrid

Olympiakos - Manchester United

Manchester City - Barcelona

Kura çekiminde gruplarını lider tamamlayan 8 takım ilk torbada, ikinci sırada bitiren diğer 8 takım ise ikinci torbada yer alıyor. İlk turda aynı grupta yer alan takımlar 2. turda birbirleriyle eşleşemeyecek. Bu nedenle Galatasaray, Real Madrid'in dışındaki grup birincileri Manchester United, Barcelona, Atletico Madrid, Chelsea, Bayern Münih, Borussia Dortmund ve Paris Saint Germain takımlarından biriyle eşleşecek.Haberin fotoğrafları

TORBALAR

1. torba: Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid (İspanya), Manchester United, Chelsea (İngiltere), Bayern Münih, Borussia Dortmund (Almanya), Paris Saint Germain (Fransa)

2. torba: Galatasaray (Türkiye), Bayer Leverkusen, Schalke 04 (Almanya), Manchester City, Arsenal (İngiltere), Olympiakos (Yunanistan), Zenit (Rusya), Milan (İtalya)

EŞLEŞMELER NE ZAMAN OYNANACAK?

Son 16 turunun ilk ayağı, 18, 19, 25 ve 26 Şubat'ta oynanılması planlanıyor. Rövanşlar ise 11, 12, 18 ve 19 Mart'taki mücadelelerle tamamlanacak. Rakiplerini eleyen takımlar çeyrek finale yükselecek.

Çeyrek finallerde ilk maçlar 1 ve 2 Nisan'da, ikinci maçlar ise 8 ve 9 Nisan'da oynanacak. Yarı finallerin ilk ayağı ise, 22 ve 23 Nisan, rövanşlar 29 ve 30 Nisan'da yapılacak.

Bu sene Şampiyonlar Ligi finaline Benfica'nın Estadio do Sport Lisboa stadı ev sahipliği yapacak. Mücadele 24 Mayıs 2014 tarihinde oynanacak. 

GALATASARAY'IN EFSANE FUTBOLCUSU HAKAN ŞÜKÜR'ÜN CHELSEA YORUMU

NİHAT DOĞAN'DAN CHELSEA YORUMU

CHELSEA'Yİ TANIYALIM

Sezon başında Di Matteo’nun ayrılmasından sonra takımın başına getirilen Jose Mourinho ile iyi bir çıkış yakalayan Chelsea hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi’nde önemli işler yapıyor.

Şampiyonlar Ligi’nde E grubunda yer alan Chelsea, topladığı 12 puanla grubundan lider çıkmayı başardı. Schalke 04, Basel, Steaua Bükreş takımlarıyla eşleşen Chelsea grubunda 4 galibiyet alırken ikide mağlubiyet aldı.

Grubunda en çok gol atan takım olan Chelsea 12 gol atarken kalesinde üç de gol gördü.

Takımda bir çok yıldızı barındıran Chelsea’de Lampard, Hazard, Dembe Ba, Torres,Samuel Eto gibi önemli isimler dikkat çekiyor.

DROGBA TEKRAR STAMFORD BRIDGE’DE

Chelsea’nin efsane oyuncuları arasında olan Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Didier Drogba için bu eşleşme bir anlamda duygusal bir eşleşme oldu. En son 2011-2012 sezonunda oynadığı Chelsea’de bir çok başarıya imza atan futbolcu yaklaşık 2 sene sonra tekrar Stamford Bridge çimlerine böylece geri dönmüş olacak.

Günün öne çıkan haberlerini izleyin


Canlı Skor

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler