SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Faruk Süren: "Başkan risk aldı, ben almazdım"

Galatasaray Kulübü Eski Başkanı Faruk Süren, Trtspor’da yayınlanan Gökhan Telkenar ile İşte Goool programına önemli açıklamalar yaptı.

Ünal Aysal hocayı göndererek risk aldı

Fatih hocanın gönderilmesini zamanlama bakımından doğru bulmadım. Tabi başkanın kararıdır, Fatih Terim ile profesyonel ilişkiyi kesmek neticede. Çünkü; Fatih Terim aynı zamanda Galatasaray SK üyesi ve divan üyesi aynı zamanda yani 25 yılı aşmış bir üyeliği var. Dolayısıyla profesyonel ilişkiyi kestikten sonra büyük bir risk aldı bence. Çünkü; daha ligin 5 haftası oynanmış namağlup bir takım, liderden 3 puan geride ki hiçbir şey ifade etmez 3 puanlık sistemde. Başkan ve yönetim kurulu bir karar alıyorlar, çabuk bir karar alıyorlar, zeki bir karar alıyorlar ve profesyonel ilişkiyi kesiyorlar. Zamanlama bakımından; tabi ilişkiyi kesebilirsiniz iki kere üst üste şampiyon oldu, olabilir. Mayısta şampiyon olduktan sonra mayıs 2013'te diyebilirdi ki Fatih hocam artık seninle çalışmak istemiyorum teşekkür ederim Allah ısmarladık başka bir teknik direktör getirip çalışmak istiyoruz. Teknik direktör de yok arayış içersindeyiz.

Yok yani, bir Teknik Direktörün işine sezonun ortasında veya maçlar oynanır iken işine son verebilirsiniz yönetim kurulu olarak, o yönetimin tasarrufundadır, başkanın tasarrufundadır fakat hemen yine de bunu getirdim dersiniz şimdi o da yok arayış içersinde işte dediğim gibi advocaat, mancini falan deniyor.

Fatih Terim’in “kurumsal imajı yok” ifadesi yanlış

Ben 'kurumsal imaja uygun değil' kelimesini doğru bulmuyorum. Çünkü; Fatih Terim kurumsal kimliğe yanaşacak yaklaşacak düşüncede bir insan olduğunu ben biliyorum neden çünkü; bizim zamanımızda beraber çalışırken ne kurumsal sorun, kurumsal demeyelim Galatasaray zaten kurumdur 108 senelik bir kurumda profesyonellleşme yani bu futbol endüstrisi gönül aşkıyla bu işi severek yapan kulüp üyelerinin amatör olarak yapan kulüp üyeleri bakımından yapılmaması lazım bence profesyoneller tarafından yapılması lazım. Bu seçilen yönetimi kulüp üyelerinden olabilir, onlar strateji ile ilerler, politika ile ilerler profesyoneller de uygularlar bu profesyonel yapıya bence Fatih Terim çok yatkın bir insandır. Çünkü; biz o zamanlarda çalışıyorduk da kendisinin düşüncelerini belirtmişti hatırladığım kadar. Dolayısı ile profesyonel yani kurumsal yapı diyelim sizin tabirinizle yakışmayan veya uyum sağlamak istemeyen bir insan olduğunu düşünmüyorum ben şahsen.

Ebru Köksal, hoca işine devam etsin dedi

Bu ilişki başkan ve yönetim kurulunun tasarrufundadır bu ilişkiyi kesmek ve basından öğrendiğim kadarıyla da birkaç yönden itiraz etmişler bu ilişkinin kesilmesine başkan mesela 2.Başkan sonra Başkan Yardımcısı Candan Hanım ve Ebru Köksal profesyonel işinin devam etmesini istemişler ama yönetim bunu yapabilir ilişkide yapılabilir.

Fatih hoca Milli Takımda kalacaktır

Fatih hoca muhtemelen milli takıma gidecek, muhtemelen öyle gözüküyor. Kurtarıcı olarak son 4 maç için bir anlaşma vardı. İki maçının gayet güzel bitirdi şimdi Uganda maçı var kendi sahamızda oynayacağız, önemli maçlardan bir tanesi. Tabi Brezilya'ya gidebilmek için Macaristan'ın kaybetmesi lazım. Biz dört maçı kazansak da Macaristan'ın kaybetmesi lazım ki gidebilelim, neyse o da başka bir şey. Milli takıma faydası olur Fatih hocanın olmaz olur mu, çok faydası olur. İyi tecrübeli hoca, şimdi Türk futbolculardan iletişimde yurt dışında oynayan bir sürü Türk futbolcusu potansiyeli var onlardan da takım kuracağını düşünüyorum.

Başkan risk aldı ben almazdım

Galatasaray'a gelince; Galatasaray tabi şimdi bunu nasıl düzeltecek bir değişiklik olacak şimdi Galatasaray'da. Galatasaray yine iddialı yine şampiyon olmaya iddialı takımlardan bir tanesi. Ona göre karar vereceklerini düşünüyorum başkan ve yönetimin acilen. Dediğim gibi yani başkan büyük bir risk aldı. Ben olsaydım böyle bir risk almazdım. Büyük bir risk aldığı için sorumluluk onundur Allah kuvvet versin. Bizden bir şey ister ise tabi ki başkanımız yerine getiririz.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler