SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Ünal Aysal'ı haklı buluyorum!'

Galatasaray'ın önde gelen isimlerinden, eski başkan Faruk Süren gündeme damga vuracak açıklamalar yaptı.

Süren yaptığı açıklamada, Ünal Aysal'ın sözlerine katılıyorum. Aziz Yıldırım'la birlikte oturmam ifadesine katılıyorum. Galatasaray'ı yıpratmak gayretiyle başarı sağlanamaz. Sayın başkanın bu tercihine katılıyorum" dedi. Süren, TFF Yönetimi'nin ise son uygulamalarıyla artık zamanını doldurduğu ve olağanüstü kongre kararı alması gerektiğini belirtti. 

ALİ SAMİ YEN CUP İÇİN SPONSOR FİRMALAR BULUNABİLİR; NEDEN OLMASIN

Süren, "Ali Sami Yen Cup olabilir; ama bir sponsor bulmak gerekir. Emirates Cup'ta Emirates Hava Yolları orayı finanse ediyor. Böyle bir hazırlık programı yapıyor. Biz de bir sponsor bularak Ali Sami Yen Cup'ı gerçekleştiririz. TT Arena'da olduğu gibi. Başarılı bir yönetimimiz var. Olabilir, sporsor olmak isteyen firmalar çıkacaktır" şeklinde konuştu.

AYSAL'IN BAŞARISI BENİ MUTLU EDER

Aysal'ın performansıyla ilgili olarak ise Faruk Süren, "Ünal Aysal'ı benimle mukayese etmek lüzumsuz; çok iyi bir performans gösteriyor. Kendisinden önceki yakın dönem pek sevindirici değildi; ondan sonra çok güzel şeyler yaptı. Bundan böyle de yapacak. Biz de mutlu olacağız. Aysal'ın başarısı bizim mutluluğumuz olur" dedi.

HAZIRLIK MAÇLARI ALDATICI OLMAMALI

Faruk Süren, "Galatasaray, oynadığı bütün hazırlık maçlarını resmi maç gibi oynadı. Çok ciddi rakipler, hepsi Şampiyonlar Ligi seviyesinden. Ama buradaki performansa bakarak, 'her şey süper, tüm maçları kazanırız' şeklinde bir düşünceye kapılmayalım" şeklinde konuştu.

GALATASARAY YENECEK

Eski başkan Süper Kupa maçı için ise "Süper Kupa'da Galatasaray yenmek için çıkacak ve yenecek. Her zaman yenmek için çıkarız. Önemli olan maçın sportenlik içerisinde geçmesi. Düşmanlıklardan ve tahrik edici ifadelerden kaçınmalıyız" dedi.

ÜNAL AYSAL'IN AZİZ YILDIRIM'LA YANYANA OTURMAMA FİKRİNİ DOĞRU BULUYORUM

faruk Süren, "Ünal Aysal'ın Süper Kupa'da Aziz Yıldırım'la birlikte oturmam ifadesine katılıyorum. Galatasaray'ı yıpratmak gayretiyle başarı sağlanamaz. Sayın başkanın bu tercihine katılıyorum. Fenerbahçe'nin Galatasaray'a saldırarak başarı kazanma politikası onlara hiçbir şey kazandırmaz" şeklinde konuştu.

DROGBA VE SNEIJDER DOĞRU İSİMLER

Süren, "İyi takım kurmak için para harcamak gerekir. Sneijder ve Drogba gibi oyuncular doğru transferler. Avrupa'da başarı için bu oyuncuları almanız gerekir" dedi.

YABANCI SINIRLAMASI KEYFİ BİR TUTUM, BİRİLERİNİN ETKİSİ ALTINDA ALINMIŞ BİR KARAR

Faruk Süren, "TFF'nin yabancı sınırlamasıyla ilgili kararı çok yanlış, çok keyfi bir tutum. Uluslararası seviyede rekabet etmek istiyorsanız. Bizim oyuncularımız yabancı oyuncularla rekabet etmek zorundadırlar. Global dünyada yapay sınırlandırmalarla bir yere varılamaz. Türk futbolcusunu geliştirmek için daha rasyonel daha köklü tedbirler almak gerekir. Böyle bir gecede düşünülmüş, birilerinin etkisi altında alınmış kararlarla bu iş olmaz. Bana göre bu TFF zamanının doldurmuştur. Bir an önce olağanüstü kongre kararı alıp çekilmeleri gerekir" ifadelerini kullandı.

TFF YÖNETİMİ OLAĞANÜSTÜ KONGRE KARARI

Süren, TFF'nin maçları "alkol tüketimi az olur" gerekçesiyle gündüz oynatma fikriyle ilgili olarak ise "Maçların gündüz oynanması fikri de düşünülmeden alınmış, ihtiyati ifade edilmiş bir çözüm yoludur. Böyle yapıldığı taktirde, kulüplerin en büyük geliri olan naklen yayın gelirleri yarıya yarıya iner. Son derece menfi bir karar. Sadece Galatasaray, Fenerbahçe gibi çok kazanan takımları değil. Bütün takımları etkiler" dedi. (radyospor)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler