SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şike dalgası G.Saray'a sıçradı!

3 Temmuz Pazar günü başlatılan "Futbolda şike Galatasaray Spor Kulübü'nün Florya Tesisleri'nde ve Türk Telekom Arena'da arama yaptı. Ayrıca Galatasaray Sportif Koordinatörü Bülent Tulun'un evinde de arama yapıldı...

Galatasaray yönetimi, soruşturmanın şikeyle ilgili olmadığını savundu. Galatasaraylı yönetici Doğan, "2007'de yazdığı bir belgeyle ilgili Bülent Tulun'un görüşlerine başvuruldu" diye konuştu.

[

MYNETSPOR'U FACEBOOK'TAN TAKİP EDİN](http://www.facebook.com/spormynet)

Futbolda "Şike Soruşturması" kapsamında, sabah saatlerinde Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nden ekipler, Metin Oktay Tesisleri'ne gelerek arama yaptı. Polis, Türk Telekom Arena'da da bir arama gerçekleştirildi.

Ayrıca Galatasaray Sportif Koordinatörü Bülent Tulun'un evinde de arama yapıldı.

Ayrıca Galatasaray tesislerindeki aramalar "şike soruşturması" kapsamında savcı Mehmet Berk'in talimatiyla yapıldığı ifade ediliyor.

Arama kararının Süper Lig'de 2005-2006 sezonunun son haftasında oynanan ve 1-1 berabere sonuçlanan Denizlispor-Fenerbahçe maçında G.Saray'ın Denizlispor'a teşvik primi gönderdiği iddiasına ilişkin alındığı öğrenildi.

Gözaltı kararı yok Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Galatasaray Spor Kulübüne yönelik arama kararı alındığı, ancak herhangi bir gözaltı kararı bulunmadığı bildirildi.
Alınan bilgiye göre, futbolda şike iddialarına yönelik olarak yürütülen soruşturma kapsamında savcılığın talebi üzerine özel yetkili nöbetçi İstanbul Ağır Ceza Mahkemesince Galatasaray Spor Kulübüne ilişkin arama kararı alındı.
Aramaların bu kapsamda yapıldığı, ancak herhangi bir gözaltı kararı bulunmadığı kaydedildi.

"2007'DEKİ BELGE..." Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, yapılan aramaların şikeyle ilgili olmadığını, kulübün iç işleriyle ilgili bir konu hakkında araştırma yapıldığını söyledi.
Polislerin şike soruşturması kapsamında TT Arena Stadı'nda yaptığı araştırma sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulu üyesi Doğan, şunları söyledi;
"Sabah güvenlik güçlerinden Bülent Tulun'a davet geldi. Tulun da bunu üzerine Florya'ya gitti. Tulun'un gözaltı veya tutuklama gibi bir durumu yok. Bülent Tulun, "Tanık" sıfatıyla bilgi verdi. 2007'de yazdığı bir belgeyle ilgili Bülent Tulun'un görüşlerine başvuruldu" diye konuştu.

Sedat Doğan; "Biz de Galatasaray Kulübü olarak nasıl destek olabileceksek, o şekilde elimizden geleni yapıyoruz. Tulun da yine belgeyi vermek için güvenlik güçlerini kendi evine davet etti. Biz de güvenlik güçlerini davet edip her konuda yardımcı olmak istiyoruz.
*Şike ile ilgili bir belge değil, kulübün iç işleriyle ilgili bir belge olduğu söyleniyor
*Tulun tarafından yazılan bir belge var, bu da mektup şeklinde ve bununla ilgili tanık sıfatıyla bilgi veriyor
*Galatasaray Spor Kulübü'nü endişelendiren bir durum yok
"Biz bu konuda yardımcı olmak istiyoruz"

facebook-paylas.gif

Sedat Doğan Açıklama Yaptı | www.mynet.com/video

GALATASARAY KULÜBÜ'NDEN AÇIKLAMA Galatasaray Kulübü, polisin Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaptığı aramayla ilgili bir açıklama yaptı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şöyle; "Yürütülen bir soruşturma kapsamında Sayın Bülent Tulun'un tanıklığına ihtiyaç duyulmuştur. Gerek Sayın Sayın Bülent Tulun, gerekse Galatasaray Spor Kulübü, Emniyet ve Savcılığa her türlü yardımı yapmaktadırlar.

Bu bağlamda Sayın Bülent Tulun, Florya tesislerinde emniyet mensuplarıyla biraraya gelmiştir."

ÇAPKIN: "GENEL KAPSAMDA NELER VARSA ONUNLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR" İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, şike soruşturması kapsamında Galatasaray Futbol Kulübü Florya Metin Oktay Tesisleri'ne polisin gitmesiyle ilgili olarak, "Genel kapsamda neler varsa yeni çıkan bilgiler. Onunla ilgili çalışmalar sürüyor" dedi.

Hüseyin Çapkın Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına girişi sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çapkın, futbolda şikeye yönelik bugün düzenlenen operasyonlarla ilgili sorulara "Şimdilik birşey söylememiz mümkün değil. Genel kapsamda neler varsa yeni çıkan bilgiler. Onunla ilgili çalışmalar sürüyor. O doğrultuda gidiyor. Bunun dışında bir açıklama yapmamız doğru değil" diye cevap verdi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler