SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Florya'daki sevinçten vallahi billahi utandım"

Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı bugün kaleme yazısında Fenerbahçe - Galatasaray maçının ardından yaşananlar hakkında sarı-kırmızılı kulübü eleştirdi.

Spor Toto Süper Lig'de Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin yankıları sürüyor.

CANLI MAÇ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

[

* MYNETSPOR'U FACEBOOK'TAN TAKİP EDİN](http://www.facebook.com/spormynet)

Kadıköy'de Fenerbahçe karşısında 2-0 geriye düşmesine rağmen 90 dakika sonunda sahadan 2-2'lik beraberlike ayrılan Galatasaray, ezeli rakibi ile arasındaki 9 puanlık farkı koruyarak şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj elde etti.

Galatasaray'ı Kadıköy'e müthiş bir şekilde uğurlayan sarı-kırmızılı taraftarlar, Kadıköy'den dönüşte de futbolcuları bağrına bastı ve Florya'da muhteşem bir karşılama töreni hazırladı. Galatasaray'ın Florya Metin Oktay Tesisleri'nde sarı-kırmızılı taraftarlarca coşlulu bir şekilde karşılanmasına ilk tepki Fenerbahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı'dan gelmişti.

Mikro blog sitesi twitter'dan "Öyle veya böyle oynadık ancak eğer bir takım 12 senedir rakibini yenemiyorsa ve beraberliği çılgınlar gibi kutluyorsa, ne diyeyim ben buna?" ifadelerini kullanan Özaydınlı'ya bir destek de Fatih Altaylı'dan geldi.

Fenerbahçe Spor Kulübü ile büyük bir anlaşmazlığın içerisinde bulunan Altaylı, bugün Habertürk Gazetesi'nde kaleme aldığı yazısında, Galatasaray'ın Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki sevincinden dolayı 'utanç' duyduğunu dile getirdi.

İşte Altaylı'nın yazısından dikkat çeken o bölüm; Galatasaray, Fenerbahçe karşısında çok güzel bir futbol oynadı. İlk 20 dakika yüreğimiz ağzımıza geldi, "Bir 6 faciası daha mı geliyor" diye. Ama Fenerbahçe 20. dakikada durdu ve Galatasaray oynamaya başladı. 70 dakika boyunca ezici bir üstünlükle oynadı. Tanrı ise sık sık olduğu gibi Fenerbahçe'nin yanındaydı. Allah korudu. Sonuç olarak iki takım berabere kaldı. Sonra da benim için utanç başladı. Galatasaraylılar, beraberliğe çılgın gibi sevindiler. Sanki Avrupa Şampiyonu olmuşuz gibi Florya'ya akın ettiler. Futbolcular, yöneticiler tesislerin balkonuna çıktı. Tezahüratlar yapıldı. Emin olun utandım. Yıllar önce Fenerbahçe, Galatasaray'ın o Avrupa'yı titrettiği dönemlerde Ali Sami Yen'de Galatasaray'la beraber kalmış ve beraberlik üzerine çılgın gibi sevinmişti. Biz de dalga geçmiştik, "Bizimle berabere kaldıklarına bile seviniyorlar" diye. Şimdi aynı duruma biz düştük. Bir an "Görmemişin beraberliği olmuş" diye düşündüm. Vallahi utandım, billahi utandım."

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler