SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kartal'a Aslan pençesi..!

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasındaki derbide Galatasaray ile Beşiktaş Türk Telekom Arena'da kozlarını paylaştı.

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında lider Galatasaray sahasında Beşiktaş'ı konuk etti.. Sarı-Kırmızılılar, 70. dakikadan itibaren 10 kişi oynadığı karşılaşmayı 2-1 kazanarak zirvedeki yerini korudu...

[*\ MAÇIN CANLI ANLATIMI

**](https://www.mynet.com/spor/canli-mac-anlatimi-ve-sonuclari)

[*\ MAÇTAN KARELER / FOTO GALERİ

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/spor/turkiyeden-futbol/galatasaray---besiktas-galatasaray---besiktas/11332/1275687/)

GALATASARAY 2-1 BEŞİKTAŞ

Stat: Türk Telekom Arena
Hakem: Tolga Özkalfa

Galatasaray: Muslera, Sabri, Semih, Dany, Riera, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Melo, Emre Çolak (Dk.56 Sneijder), Elmander, Umut (Dk.56 Engin)
Teknik Direktör: Fatih Terim

Beşiktaş: McGregor, Mehmet Akgün (Dk.46 Oğuzhan), Sivok, İbrahim, Gökhan Süzen, Necip, Veli (Dk.75 Mehmet Akyüz), Fernandes, Hilbert, Olcay (Dk.58 Dentinho), Holosko
Teknik Direktör: Samet Aybaba

Sarı Kartlar: Elmander, Hamit (Galatasaray), Veli, Hilbert, Sivok, Necip, Oğuzhan (Beşiktaş)

Kırmızı Kart: Dk.61 Melo (Galatasaray)

Goller: Dk.4 Emre Çolak, Dk.46 Riera (Galatasaray), Dk.46 Sivok (Beşiktaş)

**NOTLAR.. NOTLAR..

**

Pankartlı mesajlar
Galatasaray taraftarları, derbi maçta Türk Telekom Arena'yı pankartlarla donatarak çeşitli mesajlar verdiler.

Vefat eden ve Galatasaraylılığı ile bilinen gazeteci-yazar Mehmet Ali Birand ile deprem çalışmalarıyla ön plana çıkan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara için, Mekanınız cennet olsun Mehmet Ali Birand ve Ahmet Mete Işıkara pankartları açıldı.

Çıkan yangınla önemli hasara uğrayan Galatasaray Üniversitesi binasıyla ilgili, Kenetlenerek geçer bu yangının izi. Gururumuzsun Galatasaray Üniversitesi pankartı yer aldı.
Sneijder yedekler arasında
Galatasaray'ın hafta içi kadrosuna kattığı Hollandalı yıldız Wesley Sneijder, Beşiktaş derbisinin yedekleri arasında yer aldı.

İmza töreninde, kendisini hazır hissettiğini ve Beşiktaş maçında forma giymek istediğini aktaran Sneijder, Fatih Terim'in görev vermesi halinde sarı-kırmızılı takımdaki ilk maçına yedekler arasından dahil olabilecek.

Öte yandan, sarı-kırmızılı taraftarların Sneijder için açtıkları dev pankartta, İngilizce olarak, Burası Galatasaray Wesley! Efsane olmak için kalbini koymalısın yazdığı görüldü.

Beşiktaş yönetimini Ali Dürüst karşıladı
Derbi maçı izlemek için Türk Telekom Arena'ya gelen Beşiktaş kafilesini, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst karşıladı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile birlikte stada gelen siyah-beyazlı yönetim kurulu üyelerini, sarı-kırmızılı kulüp adına Ali Dürüst ile yönetim kurulu üyeleri Abdurrahim Albayrak, Sedat Doğan ve Emir Sarıgül protokol tribünü kapısında karşıladılar.

Coşkun Özarı anıldı
Sarı-kırmızılı ekibin iç saha maçlarında düzenlenen Galatasaray Efsanelerini Anıyor organizasyonu kapsamında, Beşiktaş derbisinde anılan isim, Coşkun Özarı oldu.

Derbi maç öncesi düzenlenen törende, Galatasaray Yönetim Kurulu Üyeleri Sedat Doğan ve Emir Sarıgül, Coşkun Özarı adına oğlu Murat Özarı'ya plaket verdiler.

Galatasaray'a futbolcu ve teknik adam olarak hizmet veren ve yine teknik direktör olarak milli takım ile çeşitli kulüp takımlarında görev alan Coşkun Özarı, 22 Haziran 2011 tarihinde 80 yaşında vefat etmişti.

Taraftar yalnız bırakmadı
Beşiktaş derbisinde sarı-kırmızılı taraftarlar, takımlarınız yalnız bırakmadılar.

Maç öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri'nden coşkulu bir şekilde takımlarını uğurlayan taraftarlar, Türk Telekom Arena'yı misafir takım taraftarları için ayrılan bölüm de dahil olmak üzere önemli ölçüde doldurdular.

Isınmak için sahaya çıkan Galatasaray takımına tezahüratlarla destek veren taraftarlar, tüm futbolcuları tek tek tribüne çağırdılar.

Yeni transfer Wesley Sneijder de maç öncesi taraftarların çağrısıyla tribüne giderek Üçlü çektirdi.

Taraftarların, Beşiktaş kalesinin olduğu bölüme konfeti atmaları nedeniyle de maç kısa bir süre gecikmeyle başladı.

Ufuk Ceylan gözden düştü
Sarı-kırmızılı ekipte Muslera'nın ardından ikinci kaleci olan Ufuk Ceylan, teknik direktör Fatih Terim'in gözünden düştü.

Fatih Terim, sezonunu ikinci yarısındaki ikinci maçta da Ufuk'u kadroya almazken, yedekler arasında Kasımpaşa maçının ardından Beşiktaş derbisinde de genç kaleci Eray İşcan yer buldu.
Türk Telekom'dan etkinlik
Galatasaray-Beşiktaş derbisi için Türk Telekom Arena'ya gelen taraftarlar, maç heyecanının yanı sıra, Türk Telekom'un etkinlikleri ve hediyeleriyle de güzel bir gün geçirdiler.

Etkinlik alanında yapılan organizasyonla 5 taraftar, Galatasaray'ın yeni transferi Wesley Sneijder'in imzalı formasına sahip olma şansını yakaladı. Ayrıca, Seyrantepe Metrosu hattı boyunca taraftarlara eşlik eden Türk Telekom bandosu ile özel etkinlik alanında canlı müzik performansı da sergilendi. Etkinliklerde onlarca futbol topu, yüzlerce taraftar atkısı, tişörtleri ve birçok sürpriz hediyeler dağıtıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada Umut Bulut'un sağdan ortasında arka direkte boş kalan Emre Çolak topun gelişine yaptığı sert vuruş kaleci McGregor'ın yanından ağlara gitti. 1-0

15. dakikada sarı-kırmızılı ekip atak yönüne göre sağ kanattan rakip yarı alanda bir serbest vuruş kullandı. Selçuk'un ceza sahasına gönderdiği topa direk dibinde kaleci McGregor topu yumrukladı.

25. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında Olcay'ın pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Hilbert'in şutunda top yandan auta çıktı.

30. dakikada Hamit'in yarı sahanın sağından kullandığı serbest vuruşta topa hareketlenen Umut'tan önce Sivok'un ters kafa vuruşu yandan kornere çıktı.

41. dakikada Emre Çolak'ın ceza yayı sol çaprazından yaptığı sert vuruşta kaleci McGregor topu iki hamlede kontrol etti.

45+1'de Selçuk'un soldan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Reira'nın kafa vuruşu sağ köşeden ağlara gitti. 2-0

İlk yarı 2-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle tamamlandı...

46. dakikada Fernandes'in soldan kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Sivok'un kafa vuruşu filelere gitti. 2-1

52.. dakikada ceza sahasına gönderilen topu kontrol eden Hamit Altıntop'un sağ çaprazdan yaptığı sert vuruş üstten dışarıya çıktı.

61. dakikada Necip'le iki mücadelenin ardından Oğuzhan'la tartışan Melo, genç oyuncuya tükürdüğü gerekçesiyle direk kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

64. dakikada Sabri'nin sağdan ortasında savunmadan seken topu penaltı noktası gerisinde önünde bulan Hamit'in müsait pozisyonda yaptığı sert vuruş üstten dışarıya çıktı.

90. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında soldan son çizgiye inen Engin'in içeriye yerde ortasını Selçuk topuğuyla Sneijder'e bırakmak istedi. Kısa kalan topu savunma uzaklaştırdı.

90+1'de Fernandes'in pasında sol çaprazda topla buluşan Mehmet Akyüz'ün şutunda kaleci Muslera topu kontrol etti.

Karşılaşma 2-1 Galatasaray'ın üstünlüğüyle tamamlandı..

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler