SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tudor Denayer'i ön liberoda kullanacak

Medipol Başakşehir yenilgisini unutturmak ve kendine gelmek için bugün Alanya karşısına çıkacak olan Galatasaray'da orta saha Tudor’un kilit bölgesi! Selçuk İnan Tudor'un aklındaki ilk isim olsa da Denayer de ön libero için hazırlandı. Tudor’un sürprizi ise Tolga’yı bu bölgeye çekip Sinan’ı kanatta kullanmak.

Sezonun ilk 8 haftasında 7 kez kazanıp rakipleri ile farkı açan G.Saray, sonrasındaki 4 haftada ise kaybettiği 8 puan ile farkın erimesine engel olamadı. Ancak Medipol Başakşehir mücadelesinde gelen 5-1’lik hezimet ve kötü futbol teknik direktör Igor Tudor’un da topun ağzına gelmesine neden oldu. Hırvat teknik adam, takımını Alanya maçına hazırlamaya çalışırken en büyük sıkıntısı ise Fernando’nun yokluğu oldu.

Tudor'un kurduğu sistemin en kilit oyuncusu olan Sambacı, Alanya maçında sahada olamayacak. Hem yönetim hem de camiada Tudor’un kredisi bir hayli azalırken Hırvat hoca da Fernandao’nun yokluğuna göre üç farklı plan yaptı.

1) DENAYER ÖN LİBERODA

Savunmada Serdar’ın yokluğunda oynayan ancak eleştirilen Belçikalı, bu hafta yerini kart cezası biten Serdar’a bırakıyor. Ancak Tudor, Denayer’i ön liberoda da hafta boyunca denedi. Belçikalı’nın daha önce de burada oynamasını avantaja çevirmek isteyen Tudor, oyuncusunu da Fernando’nun yerine kullanabilir.

2) KAPTAN GERİ DÖNÜYOR

Fernando'nun sarı kart cezalısı olduğu haftada ön liberoda formaya en yakın isim kaptan Selçuk İnan! Ndiaye ve Belhanda’yı forvete daha yakın oynatan Tudor, Fernando’nun yerini ise Selçuk ile doldurmaya yakın duruyor. Fakat Tudor’un bu pozisyon için bir planı daha mevcut...

3) TOLGA ORTAYA DÖNÜYOR!

Sezon başından bu yana sol kanatta şans bulan Tolga Ciğerci, yaptığı skora yönelik katkılarla da olumlu not alırken son haftalarda ise düşüşte. Tudor, Fernando’nun yokluğunda Tolga’yı da savunma önünde deneyip burada direnci artırmayı da düşünürken bu kararı vermesi halinde ise bir de sürprize imza atabilir. Sezon başında ayrılığın kıyısından dönen Sinan Gümüş’e sağ kanatta şans vermeyi de kurmayları ile masaya yatıran Tudor, Rodrigues ile birlikte her iki oyuncunun da her iki kanatta da oynayabilmesini de avantaja çevirmenin hesapları içinde.

Önce idman sonra kamp

Sarı-kırmızılılar Aytemiz Alanya maçı hazırlıklarına dün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yapılan akşam idmanı ile nokta koydu. Savunma için topların önemine dikkat çeken Hırvat teknik adam Igor Tudor, sonrasında ise hücum varyasyonları üzerine dururken çalışmanın son bölümünde ise taktik idman yapıldı. G.Saraylı oyuncular antrenmanın ardından tesislerde kampa girdi.

Derbi öncesi kart uyarısı

Teknik direktör Igor Tudor’un iki oyuncuya bu karşılaşma öncesinde uyarıları vardı... Aytemiz Alanya karşısına çıkarken Maicon ve Ndiaye sarı kart sınırında. Gelecek hafta oynanacak Beşiktaş derbisinde bu ikiliyi mutlaka takımda görmek isteyen Tudor uyarıda bulunup ne olursa olsun kart görmemeleri konusunda uyardı.

(Vatan)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler