SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Spor yazarları Galatasaray-Gençlerbirliği maçını yorumladı

Spor yazarları, Galatasaray'ın Gençlerbirliği'ni 5-1 yendiği maçın ardından değerlendirmelerde bulundu.

Yazarların görüşleri şu şekilde:

Galatasaray’ın haftalardır bir numaralı problemi geriden çıkamamak, baskı yapan her takıma karşı afallamaktı. Yalnız bu farklı galibiyet Tudor’u yanıltır, Başakşehir deplasmanına da bu formasyon ve bu anlayışla çıkarsa hayal kırıklığı yaşayabilir bence. Tudor, Başakşehir’e karşı pas yapan, topa uzun süreler hakim olan, ligin ilk 3 haftasındaki gibi kaliteyle işi bitirmeye çalışan bir 11 ve anlayışla çıkmak zorunda.

Uğur Meleke - Hürriyet

Galatasaray’ın son iki haftada camia içinde yaşadığı paniğe inanamıyorum. Gençlerbirliği maçına çıkarken sanki Beşiktaş’tan 5, Fenerbahçe’den 7 puan önde olan Galatasaray değil, geride olan Galatasaray. Ancak özellikle kendi camiası için çok daha önemli iki kazanım var: Birincisi, paniğe gerek yok. İkincisi, Igor Tudor sandığınız ve eleştirdiğiniz kadar kötü bir hoca değil.

Şansal Büyüka - Milliyet

Galatasaray, Tudor'un çok sevdiği 3-5-2 düzeninde farklı kazandı. Ama bu sistem Başakşehir'e karşı tehlikeli olur. Neden mi? Çünkü Elia- Visca gibi hızlı kanat hücumcuları Galatasaray'ın üçlü savunmasını kolay geçer. Emre gibi derin top atan bir tecrübeyi de Tudor'un radarına alması gerekir.

Levent Tüzemen - Sabah

Skora katkı yapmayan hücum oyuncusu kalmadı. Bir diğer ayrıntı ise Tudor’un maçın içinde 3’lü ya da 4’lü oynamak için yapacağı değişikliklereoyuncuların hazır olma mecburiyetiydi. Sonuçta Galatasaray kolay kazanırken; Gomis, Belhanda ve Maicon öne çıktı. Benim merak ettiğim konu, Tudor bu sistemi hangi maçlarda tercih edecek?

Erman Özgür - Fanatik

Dün geceki Gençlerbirliği maçı bir kez daha gösterdi ki eğer Galatasaray, evinde oynuyor ve de rakip kendisinden kalite olarak alttaysa rakibini darmadağın ediyor. Bunun temel sebebi; çok iyi oynamaları değil, çok saldırgan, coşkulu ve doğru olmasa da hızlı oynamaları. Bir de ellerinde Belhanda gibi kapasitesi çok üstlere çıktığında çok önemli yıldız haline gelebilecek bir oyuncuları var.

Ahmet Çakar - Sabah

Tudor’un üçlü sisteminin en önemli adamı bence Mariano. Sağ kanatta kendisinden istenileni fazlasıyla yerine getirdiği gibi, savunmayı da yalnız bırakmıyor. Bu performansıyla da alkışı hak ediyor. Sol kanatta da böyle bir adam bulunsa, Galatasaray’ın sırtı yere gelmez.

Erhan Telli - Habertürk

Skor 4 olduktan sonra Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki maç başladı, bitime 40 dakika kala. Galatasaray'ın oyun formatı Fenerbahçe maçından bu yana değişiyor. Tudor, 3'lü oynasa dahi tek forvetle oynuyordu. Bu, Tudor'un kadro kalitesine güvendiğini gösteriyor ama Gençlerbirliği'nin ilk devrede iki pozisyonu vardı. Buna rağmen rakibini kolay nakavt etti ve yoluna devam etti.

Rıdvan Dilmen - Sabah

Tudor’un bunun bilinciyle tempoyu yüksek tutma ve akın yönünü ısrala değiştirme planının da önemi büyük. Belli ki Tudor büyük maçlar dışında her oyunu sürklase ederek kazanabilir. Burada cevabı verilmesi gereken soru şu: Tempoya bağımlı bu takımda Feghouli bir başrol alabilecek mi? Çünkü eğer oyun bu ise yetenek olarak çok daha gerideki Rodirgues’in katkısı şimdilik Feghouli’den fazla.

Mehmet Demirkol - Fanatik

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler