SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dursun Özbek'ten FETÖ, derbi, yabancı sınırı, Lucescu, Video Hakem, 6222 Yasası sözleri...

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, A Spor'da gündeme ilişkin konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Dursun Özbek, 0-0 biten Fenerbahçe derbisiyle ilgili Cüneyt Çakır'ın yönetimini de eleştirdi.

Dursun Özbek'in açıklamaları şöyle: "Beraberliğe biz Galatasaray olarak üzüldük, ben şahsen çok üzüldüm. Çok iyi hazırlanılmıştı ve galibiyeti çok istiyorduk. Beraberlik bizi ziyadesiyle üzdü, onu söyleyebilirim. Oyun hakem Cüneyt Çakır'ın yönetimi nedeniyle etkilendi. Hakemin kararlarından kimse memnun değil. Bu kararlar oyunculara da taraftarlara da yansıyor. İlk yarım saatte çıkan 3 sarı kart oyunun devamını etkilemiştir. Ben derbinin sonucunu hakeme bağlamak istemiyorum ama sen bana saha içinde müsaade etmezsen ben oyunumu oynayamam. En azından bundan sonraki maçlarda böyle maç yöneten hakemlerin çok daha dikkatli olmasını istiyorum. Büyük paralar harcayarak bu takımları yaratıyoruz, hakemler dikkatli olmalı.

2.5 yıldır yönetimdeyim. Galatasaray geçen seneki konumu itibariyle biraz eskimiş, doygunluğa erişmişti. Yenilenmesi gerektiğinin kararını almıştık. İki hususu aynı anda götürmeliydik. Kulübün mali yapısının yenilenmeye uygun olması lazımdı. Avrupa'da mücadele edecek takımı kurmak ucuza olmuyor. Scout ve yönetimin beraber çalışması sonrası bu takımı kurduk. Bir uyum içerisinde oynuyorlar, bu da çok kolay bir iş değil. Bütçemize uyan transferleri yapmamız hedefimizdi, bunu da gerçekleştirdik.

Türkiye'deki futbolun marka değerini yukarıya çekecek kurum Kulüpler Birliği... Özellikle naklen yayın geliri çok önemli. Gelirlerimiz yeterli değil, maalesef bu gelirlerle Alman ve İngiliz kulüpleriyle mücadele etmek durumundayız. Bu gelirlerin daha da yukarıya çıkması gerekiyor. Kulüpler Birliği'nin federasyonla birlikte futbolu geliştirip ileriye götürmesi çok önemli. Futbol camiası olarak çok şanslıyız, çünkü futbolu seven bir Cumhurbaşkanımız var. Sayın Cumhurbaşkanımız'la görüşmemizde mevcut sorunları konuştuk. O da bize '6222 sayılı ve Kulüpler Yasası'yla ilgili çalışmalarınızı yapın' dedi.

YABANCI SINIRLAMASI
11 yabancı vardı dikkatleri çekmiyordu, 11 yabancıylan çıkınca dikkat çekti. Türkiye'de ilk defa 11 yabancıyı oynatan takım Galatasaray. 7 tane oyuncu dışarda bekliyorsa ben niye aldım onları. 10 veya 9 yabancı ile oynamakla 11 yabancı oynatmak arasında ne fark var? Yabancı konusuyla ilgili yasakçılığın uygun olacağını düşünmüyorum ama bir sayı üzerinde çalışılabilir. Yabancı sayısı için rakam söylemek istemiyorum, istişare yapılması lazım. Geçmiş dönemde getirilen yasaklarla yerli futbolcu fiyatlarındaki anormal yükselmeleri dikkate almak lazım. Benim kendi bütçeme göre performansı en iyi takımı kurmak zorundayım. Şampiyon takım kurmaktan başkasını düşünmemem lazım. Herkes bütçesine göre en uygun oyuncuyu dünya piyasasından bulmak zorunda. Yabancı tamamen yasak olsa bütçesi yüksek olanlar piyasası yüksek yerlileri tek tek alacak toplayacak. Liglerdeki daha düşük takımlara performansı düşük futbolcular kalmayacak mı o zaman? Türk futbolunda iyi oyuncu yetişmesinin kilit noktası yabancı yasağı değil, altyapıya yapılacak yatırımlar ve teşviklerdir. Florya'da iki saha var. Dünya çapında nizami ölçülerde. Biri A takım antrenman sahası, diğerinde altyapı maç yapıyor. Benim altyapı takımlarım nizami olmayan yarım sahalarda idman yapıyor. Bu gerçeği biliyor muydunuz? A takım bir tane sahada antrenman yapıyor, her gün aynı yerde yapmamak lazım. Bir gün başka, bir gün başka sahada olmalı. Benim Galatasaray'da radikal olarak çözmek istediğim hususların başında bu geliyor. Sabaha kadar 'altyapı altyapı' diye bağır, oyuncuları yetiştirecek tesisin yoksa nasıl yapacaksın?

Yüzde %60 şampiyon oluruz ya da bu kadar puan alırız gibi sözleri camiada yasakladım. Daha ligin yüzde 25'i geçildi geriye yüzde 75 var. Her şey için erken.

VIDEO HAKEM YORUMU
Süper Lig'deki 18 takım hakemlerin performansından memnun değil. Video hakem sisteminin yanındayız. Geçen sene Galatasaray'ın hakem hatalarıyla puan kaybı 15...

6222 YASASI
Maalesef tribünlerde bu olaylar oluyor. Benim taraftarımın bu cisimleri atmaması lazım. Ne yapmak lazım? Bizim statta 1500 kamera var. Bunun amacı kişisel olarak tespit yapmak. 6222 sayılı yasa da bu kapsamda hazırlandı. Bu olay tamamen emniyet ve federasyonun görevi. Federasyon isterse bunu onlar da biz de tespit ederiz. Bu kişinin belki ömür boyu, belki 1-2 sene stada girmemesini sağlamak lazım. Bunu atanı tespit edebiliyorsak, o kişi yerine niye komple o tribünü cezalandırıyoruz. Cezayı en ağır şekilde kişiselleştirirsek çok daha iyi olacak. TFF'ye bu konuyu ilettik. Burada da onlarla ilgili mutabakatımız var. Bu konu esas alınmalı.

LUCESCU KONUSU
Mircea Lucescu'ya götürdüğümüz teklifte altyapı ve A Takım'ın kurulmasında destek vardı. Teknik direktörlük değildi. Lucescu bunu beğenmedi, milli takım teknik direktörlüğü teklifi çıkınca ve ücreti de daha iyi olunca orayı tercih etti. Ben altyapımı geliştirmek istiyorum, bunun için de tecrübeli bir isme ihtiyacım var. Aradığımız bu pozisyon için Lucescu'ya gittik. Bir sürü eksiğimiz var ama farkında değiliz. Biz eğer çok başarılı olsaydık 80 milyon nüfustan futbolcu ihraç eden bir ülke olurduk. Demek ki çok başarılı değiliz. Galatasaray'ın kendi kendini harmanlaması için bu isme ihtiyacımız var.

KOREOGRAFİ VE FETÖ SÖZLERİ...
'Galatasaray camiasından terörist çıkıyor' gibi bir tartışmayı kabul etmiyorum. Hiçkimse bu yakıştırmayı yapmasın. FETÖ eli kanlı bir terör örgütüdür. Maalesef bir takım yerlere sızmıştır. Galatasaray da gerekli temizliği yapmıştır. Bizim toprağımız bunu kabul etmez. Benim taraftarım ve camiam 15 Temmuz sonrası duruşunu sergilemiştir. Kimse bunu farklı boyutlara getirip, Galatasaray'a zarar vermeye kalkmasın. Biz 500 senedir bu devlete hizmet eden bir kurumun takımıyız. Böyle bir kuruma böyle bir yakıştırma olmaz. Bizim bünyemiz böyle bir şeyi kabul etmez. Bu polemiğin büyümemesi lazım. Müfettiş bunu sorgulasın, çünkü bu sorgulama polemiklerin de önünü keser. Vatanına, devletine biat etmiş bir kurumuz biz. Gerçeklerin ortaya çıkması, Galatasaray'ın duruşunun gözükmesi gerekiyor bu sorgulamayla.

"BIRAKIN FUTBOLU SAHADA OYNAYALIM, MASADA DEĞİL"
Trabzon ülkemizin en önemli takımlarından biri. Güzel maç olacağını düşünüyorum ama bir şartla. MHK'nin hakem atamalarıyla ilgili çok dikkatli olması lazım. Başka düşünceler içerisinde olunmaması lazım. Sevgili hakem gördüğünü çal, kafanda bu oyunu kurma. Senin sahada robot gibi olman lazım. Adalet duygusu çok önemli bir şey. Hakem adaleti sağlayamadığı zaman, futbolcu kendi başına tribünler vasıtasıyla aramaya kalkıyor. Yanlışı, yanlışla düzeltmek olmaz. Yanlışlık burada. Hakemin önceki pozisyonun etkisinde kalmaması lazım. Hatayı sıfırlamak mümkün değil, fakat bazı senaryoların dışında olmaması lazım. Burada kulüplere de, TFF'ye de, MHK'ye de görev düşüyor. Zaman zaman bazı senaryoların olduğunu düşünmek istemiyorum. Bırakın futbolu biz sahada oynayalım, masada değil. Futbolu sahada bırakabilirsek bu tip tartışmaların içine girmeyiz, burada da en büyük görev hakemlere düşüyor. İki dakikada bir düdük çalarsak futbolun temposunu hızlandırmak mümkün değil."

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler