SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray taraftarı Hakan Karaoğlu'na saldıran 4 kişi gözaltında!

Galatasaray taraftarı Hakan Karaoğlu, Konyaspor maçının oynadındığı cumartesi günü holiganların saldırısına uğradı. Galatasaray ve Konyaspor, taraftarı maça davet ederken Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ise olayla ilgili soruşturma başlattı. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Atiker Konyaspor ile Galatasaray arasında oynanan Süper Lig'in 8'inci hafta karşılaşması öncesinde üniversite öğrencisi Hakan Karaoğlu'nun saldırıya uğramasına ilişkin görüntülerin sosyal medyada yer alması üzerine polis ekipleri soruşturma başlattı.

Polis, ilk olarak olay sonrası hastaneye ya da polise gitme gereği duymayan Karaoğlu'na ulaştı. Gencin şikayetçi olduğunu belirtmesi üzerine polis ekipleri, görüntülerden yola çıkarak olayla ilgili 4 kişiyi gözaltına aldı. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Süleyman T. (18), M.K.C. (15), A.A. (17) ve Emre F. (20), ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

GÖRÜNTÜLER İNFİAL YARATMIŞTI
Galatasaray'ın Norveçli futbolcusu Martin Linnes'in katıldığı imza gününe giden taraftarın imzalı formasını vermek istememesi üzerine holiganlar, sarı kırmızılı taraftara sözlü ve fiziksel tacizde bulunmuş, saldırıda taraftarın elindeki forma alınıp ateşe verilmişti. Sosyal medyada hızla gündem olan bu görüntüler, takım fark etmeksizin büyük tepki toplamıştı.

Galatasaray Spor Kulübü de bu olay üzerine harekete geçip saldırıya uğrayan Hakan Karaoğlu'nu Fenerbahçe ile bu hafta oynanacak derbiye davet etmişti. Sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulu üyesi olan Ural Aküzüm, 22 Ekim Pazar günü oynanacak derbide Karaoğlu'nu ağırlamak istediklerini açıklamıştı.

"ONLARLA KONUŞARAK ANLAŞABİLECEĞİMİ SANDIM"
Konyasporlu taraftarların saldırısına uğrayan Hakan Karaoğlu ise olayı "Maç günü Linnes'in imza törenien katılarak satın aldığım ürünü imzalattım. Daha sonra da stada doğru yürüdüm. O sırada 10-15 kişi tarafından saldırıya uğradım. Elimdeki Galatasaray Store poşetini vermemi istediler. Onlarla konuşarak anlaşabileceğimi sandım ancak bu mümkün olmadı. Daha sonra poşetimi alarak saldırdılar. Böyle bir olayla gündeme geldiğim için çok üzgünüm, konuyla ilgili olarak şikayette bulunacağım. Beni derbiye davet eden Galatasaray kulübüne teşekkür ediyorum. Pazar günü için sabırsızlanıyorum" ifadeleriyle anlattı.

KONYASPOR'DAN AÇIKLAMA VE DAVET
Konyaspor Kulübü, Konya'da saldırıya uğrayan Galatasaraylı taraftarı, yeşil-beyazlı takımın 12 Ekim Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi'nde Salzburg ile oynayacağı maça davet etti. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Geçtiğimiz hafta sonu Galatasaray ile oynadığımız karşılaşma öncesinde kesinlikle tasvip etmediğimiz bir olay yaşanmıştır" denildi.

Konu hakkında sosyal medyada yer alan görüntüleri ve haberleri üzülerek takip ettikleri belirtilen açıklamada, "Rakiplerimizle olan mücadelemiz sadece ve sadece saha içindedir. Bunun dışında sözlü ya da fiili bir şekilde gerçekleştirilen ve centilmenliğe asla sığmayan her türlü girişim 95 yıllık tarihi olan bir kulübün yanı sıra onun büyük camiasına zarar vermektedir" ifadelerine yer verildi.

"Şiddeti benimsemiş ve bunu bir maharet gibi gören futbolsever kisvesi altındaki holiganları, maalesef bütün kulüplerimizin taraftar profillerinde görmemiz mümkün" görüşüne yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu tür görüntüleri savunarak sümenaltı edip görmezden gelerek meselelerimizi çözemeyiz. Atiker Konyaspor Yönetim Kurulu olarak, genç kardeşimizin yaşadığı nahoş olay için üzüntülerimizi belirtiyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Şiddeti kesinlikle tasvip etmediğimizin altını bir kez daha özellikle çiziyor ve kendisini Salzburg ile perşembe akşamı oynayacağımız UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasında stadyumumuzda misafir etmek istiyoruz."

Öte yandan Konyaspor'un Nalçalılar Taraftar Derneği'nden de Karaoğlu'na destek geldi. Dernek başkanı İbrahim Apalı, Karaoğlu'nun evine ziyarette bulunarak Konyaspor forması hediye etti. Karaoğlu ayrıca Konyaspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacağı Red Bull Salzburg maçına davet edildi. Karaoğlu bu ziyaret ve davetle ilgili olarak ise "İbrahim Apalı ziyaretime geldi. Salzburg maçına davet etti. Olayı tüm Konya’ya mâl olmamasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler