SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Spor yazarları Galatasaray - Kasımpaşa maçını değerlendirdi

Spor yazarları, Galatasaray'ın Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendirdi.  

 

Spor yazarlarının görüşleri şu şekilde:

İŞİNE YARIYOR (ŞANSAL BÜYÜKA)

Galatasaraylı Gomis gözünü, kulağını açmış Fransa Milli Takımı için teknik direktör Deschamps’tan gelecek haberi bekliyor. Zaten iştahlı, süper yetenekli, “otomatik pilota” takmış gibi gol noktalarında biten ve işi bitiren bir golcü Gomis... Bütün bunların yanında Fransa Milli Takımı’na çağırılmak için dört gözle beklemesi de Galatasaray’ın işine yarıyor. Motivasyonunu, direncini maksimum noktada tutuyor. Deschamps ne yapar bilemeyiz ama bu işin Galatasaray’a faydası var, zararı yok.

Galatasaray’ın artık şunu bilmesi gerekiyor. Gomis’e ne kadar çok top gelirse, Galatasaray o kadar fazla gol atar. Ancak koca Galatasaray’ın gol yükünü sadece Gomis’e yüklemesi doğru değil... N’Diaye’nin, özellikle Belhanda’nın gol noktalarında devreye girmeleri ve Gomis’in yüküne omuz vermeleri gerekiyor.

Mariano... Hakkını teslim etmemiz gerekiyor. Nasıl bir ofansif bek olduğunu gerçek anlamda Kasımpaşa karşısında gördük. Her fırsatta sağ kenar çizgide ve adeta rakip ceza alanının içindeydi. Kasımpaşa bu maçın hiçbir dakikasına ortak olamadı. Yarım puanı bile hak etmedi. Yatıp kalkıp hücumu bu kadar unuttuğu, bu kadar baskı yediği bir maçı iki golle kapattığına dua etsin.

GERİ DÖNME MAÇI (HAKAN ÜNSAL)

Lige beklenenin üstünde bir oyun ve sonuç alarak başlayan G.Saray, ilk 3 maçta verdiği mesajla yarıştaki varlığını haykırmıştı. Antalya karşısında alınan beraberlik, bu başlangıca kısa bir ara oldu. Kasımpaşa maçı, o taze başlangıca dönme maçıydı. Taraftarı ile baskılı oynamaya çalışan, kenarları iyi kullanan, orta sahada sert pres yapan ve savunması orta sahaya kadar çıkan bir Galatasaray gördük.

G.Saray’da, biri bu maça diğeri genele özgü olan 2 sıkıntı vardı. Kasımpaşa maçına özgü sorun, final pası ve vuruşu ile ilgiliydi. İlk yarıda 4 pozisyonu olan Galatasaray, final pasında hata yapmasa bir o kadar daha pozisyon bulurdu. Diğeri, bundan sonraki maçlarda da sorun olabilecek pres zamanlaması ve sayısı ile ilgili. Oyuncuların baskı isteği gayet iyi fakat bunu beraber ve doğru zamanda yapamazsan, orta sahada iyi pas yapan ve hızlı oynayan takımlara karşı pozisyon vermek daha kolay olur.

Eğer baskı zamanlamasını doğru ayarlamayı başarırsa bu takım çok daha iyisini oynayabilir. Maçın özeti şu: Müthiş taraftar, sağ kenarı işleyen Mariano, günlerdir aç kalan aslan gibi saldıran Ndiaye ve Fernando, klas gollerin adamı Gomis ve doğru işler yapan Tudor.

HEDEFE ULAŞTIRMAZ (İLKER YASİN)

Geldiği günden bu yana Igor Tudor’un Galatasaray’ı hedeflerine ulaştıracak bir hoca olmadığını iddia ediyorum. Ve ısrarlıyım. Transfer etmiş olduğu veteranlardan, Gomis dışında şu anda oyuna etki eden oyuncu yok. Takımın tamamını defanstan ileri uca kadar değiştiren Tudor’un, istediği ve aldıramadığı hiçbir oyuncu yok.

Galatasaray’ın ilk 3 haftadaki dinamik oyun anlayışını tüm sezona yayması kolay değil. Gomis, Belhanda ve Ndiaye’nin düşeceği, sakatlanacağı zamanlar için alternatif oyun planının olduğunu düşünmüyorum. Bu 3 haftadaki görüntünün her geçen hafta çözüleceğini ve her rakibin dayanılmaz bir şekilde Galatasaray’ı bozacağını düşünüyorum.

Galatasaray nasıl kazandı?’ sorusuna gelince... Sarı kırmızılılar öncelikle çok iyi kontra yapan Kasımpaşa’ya bu şansı vermedi. Evindeki muhteşem seyirci desteğiyle rakibinin psikolojisini ve oyun planlarını bozdu. 8 milyon Euro bonservis bedeliyle alınan ve 15 milyon Euro’ya satılması düşünülen Belhanda bu mu?

GÖZLERİM YORULDU (LEVENT TÜZEMEN)

Galatasaraylı oyuncular Antalya'da unuttukları özellikleri yeniden kazanmış olarak mücadele etti. G.Saraylı oyuncuların, coşkulu, istekli, yüksek tempolu ve en önemlisi inatla önde yaptığı baskıyı izlerken inanın gözlerim yoruldu. 41 bin kişinin desteğiyle Kasımpaşa'yı sahasına hapseden Galatasaray'ın Gomis'in attığı gol dışında net 8 tane pozisyonu vardı.

Halk arasında, "Bu sıcağa kar dayanmaz" diye bir söz vardır. Ligin dengeli ve etkili takımlarından Kasımpaşa direnç göstermesine rağmen kalesinden top çıkarmakta zorlandı. Ndaiye, Fernando orta alanda çok top kazandı. Latovlevici sol tarafa denge ve akıl getirdi.. Rumen oyuncu nerede duracağını ve rakibi nasıl karşılayacağını biliyor, üstelik kazandığı topları kaybetmiyor.

Her maçta golle buluşan ve "Savaşçı" bir ruh sergileyen Gomis sadece gol atmıyor saha içinde Galatasaray'ın kalbi, hırsı, ateşleyicisi ve isyankarı oluyor. Gomis'in attığı gole bakalım; topu rakipten çalıyor, Belhanda'ya pas veriyor ardından ceza alanına depar atıp pozisyon alıyor, topla buluştuğunda acele etmeden rakibe mükemmel bir çalım atıp golü yapıyor.

RAHAT YIKTILAR (ÖMER ÜRÜNDÜL)

Kasımpaşa'nın oyun planı, geride alan daraltmak, etkili presle Galatasaray'ın kaliteli orta saha oyuncularının performansını düşürmek, Gomis ile bağlantı kurmalarını engellemek, fırsat buldukça da kontrataklarla karşı alandaki genişliği değerlendirmekti... Galatasaray 5. dakikadan itibaren yüksek tempoyla oyunu karşı alana yıktı. Rahatlıkla 3. bölgeye yaklaştılar.

Ama burada karşılaştıkları kalabalık ve pres karşısında istediklerini tam yapamadılar. Gomis iyi marke edilince ve de Rodrigues çok kötü oynayınca, yoğun baskıda üretkenlik sağlanamadı. Bu yarıda hücum girişimlerinin odak noktası Mariano idi... Futbolu çok iyi bilen sağ kanat beki, arka arkaya o kadar olumlu bindirmeler yaptı ki takdir etmemek mümkün değil.

Galatasaray'da dün eleştirmem gereken en önemli konu, fazla net pozisyon vermeseler de tempolu baskılarında aşırı risk alıyorlar ve geride büyük alan bırakıyorlar. Orta sahadan iyi pas yaparak çıkabilen takımlar, bu genişlikten çok rahatlıkla ceza kesebilirler.

RESMEN BİR RESİTAL (OSMAN ŞENHER)

Fernando takımın şefi, belkemiği... Hem defansif hem hücum anlamında o kadar güzel hamleler yapıyor ki takımın en önemli futbolcusu oldu. Belhanda’nın biraz daha temposunu artırması gerekir. Buna rağmen müthiş toplar atıyor. Tolga’ya ‘al da at’ dedi. Ama milli futbolcu atamadı. İlk golde de Gomis’e çok iyi bir pas verdi. Gomis tecrübeli bir futbolcu. Sakin, topa ne zaman vuracağını çok iyi biliyor. İlk golünde topu alması, rakibi geçmesi ve şutunu atması... Resmen bir resital.

Serdar Aziz’e ilk defa Gomis’ten sonra sahanın yıldızıydı diyebilirim. Sıfır hatayla oynadı. Herhalde Denayer’in transfer edilişi Serdar’ı büyük rekabetin içine soktu. Dünkü görüntüsüyle formasını kesinlikle kimseye kaptırmaz. Hatta Maicon’dan bile daha iyiydi diyebilirim.

Rodrigues koşuyor, mücadele ediyor. Zaman zaman iyi işler de yapıyor. Ama daha pişmesi lazım. Temposuna bir şey diyemeyiz fakat öyle toplar kaybediyor ki Feghouli de hazır olduğu zaman kulübeye gidebilir.

ÇOK ETKİLİYDİ (EVREN TURHAN)

Galatasaray lig lideri olarak girdiği 5. haftada Kasımpaşa karşısında favoriydi. Martin Linnes'in yokluğunda Latovlevici 11'de maça başladı. Galatasaray, Kasımpaşa maçına taraftarını da arkasına alarak önde baskıyla başladı. Tolga ve Rodrigues'le net posizyonlar buldu. Mariano tarafını çok iyi kullandı Galatasaray. Kenarları iyi kullanan Galatasaray ilk bölüm de çok etkiliydi.

Sofiane Feghouli, kısa sürede kalitesini gösterdi..Galatasaray'ın 2. yarı biraz temposu düşsede, maçın hakimiydi ve Gomis yine sahneye çıktı... Galatasaray bir galibiyet daha hanesine yazmış oldu. Sarı-Kırmızılı taraftarlar da dün gece müthiş bir destek verdi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler