SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray'da Gomis, Mario Jardel'in peşinde

Galatasaray'ın yıldız forveti Bafetimbi Gomis, 4 haftada 5 gol attı, adını kulüp tarihine yazdırdı. Gomis, bir dönem Galatasaray'da forma giyen Brezilyalı yıldız Mario Jardel'den sonra ligde ilk 4 haftada en az 5 gol atan ilk yabancı futbolcu oldu.

Antalyaspor'u da boş geçmeyen Bafetimbi Gomis attığı gollerle adının Galatasaray tarihine altın harflerle geçmesini sağladı. Fransız yıldız, Mario Jardel'den sonra Galatasaray formasıyla Süper Lig'de ilk 4 haftada en az 5 gol atan ilk yabancı futbolcu oldu. Jardel 1 sene kaldığı Galatasaray'da 2000-2001 sezonunda ilk 4 Süper Lig maçında 7 gol (5'i Erzurumspor'a) atmıştı. Galatasaray'ın eski golcülerinden Ümit Karan ise yerli oyuncu olarak 2005- 2006 sezonun 4 haftada 5 gol atmayı başarmıştı. Geçen sezon Eren Derdiyok ise 4 haftada 4 gol atarak iyi bir ivme göstermişti.

AVRUPA'DA İLK 3 SIRADA

Gollerin yanında 2 asist de üreten Bafetimbi Gomis bu alanda Avrupa'nın da ilk 3 sırasında yer aldı. Avrupa'nın üst düzey 5 ligindeki en formda ismi 9 gol katkısıyla PSG'den Cavani... Uruguaylı yıldızı, 8 gol katkısıyla takım arkadaşı Neymar takip ediyor. Üçüncü sırada ise Galatasaray'dan Gomis ve Monaco'dan Radamel Falcao (7) yer alıyor.

(FOTOMAÇ)

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler