SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Spor yazarları Galatasaray-Demir Grup Sivasspor maçını değerlendirdi

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Galatasaray'ın Demir Grup Sivasspor'u 3-0 mağlup ettiği maçın ardından spor yazarları, Galatasaray'ın futboluna övgüler yağdırmaya devam etti. Tolga Ciğerci'ye ayrı bir parantez açan usta kalemler, teknik direktör Igor Tudor'u da oluşturduğu anlayış nedeniyle tebrik etti.

Spor yazarları, Galatasaray'ın Sivasspor'u 3-0 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulundu.

İşte usta kalemlerin görüşleri;

NİL NEHRİ GİBİ (HAKAN ÜNSAL)

Galatasaray orta sahası Nil Nehri gibi. Göz alıcı ve verimli. Oturur seyredersin ama içine girersen paramparça olursun. Ndiaye’nin saldırgan oyunu, Fernando’nun sade ama verimli futbolu ve Belhanda’nın kalite katan ayaklarıyla birleşince ortaya etkili bir orta saha çıkıyor.

Bu orta sahayı görünce, son iki yılın şampiyonu Beşiktaş’ın başarılı ve etkili orta sahasının aynı düzeyde olmasa da farklı özellikteki versiyonunu görüyorum. Atiba’nın farklı ama aynı düzeyde faydalı hali Fernando, Oğuzhan’ın hem geriye yardım eden hem de önde iyi işler yapan muadili Ndiaye ve Sosa’nın hem koşan hem skor üreten hem de hazırlayan pozisyondaşı Belhanda...

Sonuç olarak Galatasaray bu sezon puan kaybedecek, maç kaybedecek, kötü de oynayacak. Ama geçen sezonki pozisyonuna ve durumuna düşmeyecek. Oyuncu kalitesi, isteği ve mecburiyeti buna izin vermez. Ayrıca, bir takımın orta sahası oyuna ve skora ekstra katkı yapmaya başlamışsa ve de devam ettirirse, bu, yarıştaki varlığının ve en büyük aday olduğunun emaresidir.

TAŞ GİBİ G.SARAY (SERHAT ULUEREN)

4 yıl sonra geldiğim Türk Telekom’da alev alev yanan ve yakan bir seyirci, bir o kadar da hırslı, iyi organize olmuş taş gibi bir G.Saray’la karşılaştım. Bu G.Saray çok farklı. En azından son 2 yıldaki durağan, çökük, bitmiş G.Saray’dan 180 derece farklı bir takım var.

Net görüldü ki, G.Saray’ın üzerinden ölü toprağı kalkmış. Ve bu takım 9. haftada F.Bahçe’yi dağıtabilir. Benim rahmetli Kemal Sunal’a benzettiğim, geçen yılın en kötülerinden Tolga Ciğerci şayet bozulmaz, havaya girmezse seneye en az 15 milyon Euro eder. Müthiş basıyor, çevre ve top kontrolü harika, sakin, kararlı ve golle hep burun buruna. Maçın başında dikkatli olsa hat-trick yapacaktı. Bu Tolga’yı alkışlıyorum.

Belhanda hâlâ oyunda değil. Saman alevi gibi. Gomis dün gününde değildi. Sürekli ofsayta kaldı. Sanki kafası başka yerde gibi oynadı. Sayılmayan golünde ve ilk yarıdaki ofsaytlarında hakemler hep haklıydı.Yeni kaptan Fernando Muslera hem takımını hem de seyirciyi kusursuz yönetiyor. Tam bir maestro.

TUHAF BİR TAKIM (AHMET ÇAKAR)

Galatasaray çok ama çok tuhaf bir takım olmuş. Mükemmel mi oynuyorlar? Tabii ki hayır. Hata yapıyorlar mı? Tabii ki evet. Ama bu seviyede böylesine kariyer sahibi oyuncular, futbola yeni başlamışçasına büyük bir özveri ve mücadele içinde oynuyorlar.

Üstelik takımdaki bu anlayış bazı oyuncuların seviyesini korkunç yükseltmiş. Bunların başında da Tolga Ciğerci geliyor. Biz onu geçen sene de seyrettik. 'Eh işte' dedik. Bu yıl bambaşka bir mevkide, bambaşka bir anlayışla oynuyor ama seviyesini çok yukarı çekmiş ve art arda goller atıyor.

Mesela Tolga'ya attırdığı ikinci gol Linnes'in eseri. Soldan girdi, içeri çekti, ortaya çıkarttı, Tolga da ceza alanı dışından uzak köşeye vurdu. Ve Belhanda... Hücum organizasyonlarının kilit ismi. Şut çekiyor, araya oynuyor, top kapıyor ama zaman zaman kopuk kopuk oynuyor. Fakat şu bir gerçek ki Galatasaray dosta güven, düşmana korku veren bir görüntüde.

Galatasaray vura vura geliyor. Seyirci inandı, futbolcular inandı. Sivasspor'un en iyi transferi forvet Kone. İlk yarıda iyi de oynadılar. Ama ikinci yarıda performanslarını hiç beğenmedim.

DEVRE DIŞI KALDI (LEVENT TÜZEMEN)

Hafta başından itibaren 50 bin seyircinin geleceğinin haberlerinin yapılması Galatasaraylı oyuncular üzerinde ciddi baskı oluşturmuş. Tribünlerin müthiş desteği ve coşkusu Galatasaraylı futbolcuları, "Bir an önce golü atalım" düşüncesine soktu. Bu anlayış, akıllı oyunu devre dışı bıraktı, G.Saray'ı takım halinde telaşlı bir oyunun içine itti ve kontrolsüz bir güç oluştu.

50 bin taraftarın ırkçılığa karşı yüzlerindeki maskeyle. "Hepimiz Gomis'iz" diye haykırdığı gecede Fransız golcü heyecanlı olmasa ve dikkat edip ofsayta düşmese inanılmaz goller atacaktı.

Tolga'nın serbest oynaması, gücüne ve koşu kalitesine özgürlük getirdiği gibi golcülüğünü de ön plana çıkardı. Tolga ikinci golde topa ayak içiyle mükemmel vururken, kaliteli bir koşuyla pozisyonu hazırlayan Linnes de yönetime, "Sol bek arıyorsunuz ama bana güvenin" mesajını yolladı. Üçte üç yapan yeni Galatasaray, direnci, presi, koşu kalitesi, tekniği ve hızlı futboluyla izleyenlere coşku ve keyif veriyor.

YOLA DEVAM (EVREN TURHAN)

İki haftada 7 gol bulan hem spor kamuoyu hem de taraftarlar tarafından ligin bu seneki en büyük favorileriden gösterilen Galatasaray 40 bini aşkın seyircisinin de desteğiyle yoluna gümbür gümbür devam etti. Galatasaray'ın dün çok zorlanacağını düşünmüyordum. Git gide oturan kadro ve oyunculardaki inanç bu düşüncedeki en büyük etkendi hiç kuşkusuz..

Maça iyi başlayan ve topa sahip olan takım Galatasaray'dı. Belhanda ne zaman stoperlerle Sivas ortasahası arasına girse Galatasaray etkili oluyordu. Ndiaye de dikine giderek rakibi zorladı. İlk yarı da Tolga'nın ve Rodriguez'in kaçırdığı yüzde yüz posizyonlar vardı. Tolga yine devre biterken golünü attı. Maçı çözen oyuncu oldu..

2. yarıda goller ve fark geldi. Galatasaray devamlı isteyen ve golü arayan bir takım artık. Zevk veriyor... Tolga'nın bitmek bilmeyen enerjisi hem ofansta hem defansta Galatasaray'a inanılmaz katkı yapıyor. Takımın bu temposuna şu an süper ligde dayanacak takım yok. Bu yüzden de seriye devam ederek, emin adımlarla yürüyor..

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler