SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rıdvan Dilmen'den Galatasaray için Arda Turan iddiası

NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Osmanlıspor-Galatasaray karşılaşmasını değerlendirdi. Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Arda Turan'ı transfer etmesi halinde bambaşka bir takım hüviyetine bürüneceğini iddia ederken, gelecek hafta Sivasspor'la oynayacağı maçta Türk Telekom Stadyumu'nda 40-45 bin arası taraftar olacağını belirtti.

NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Osmanlıspor-Galatasaray karşılaşmasını değerlendirdi.

2-0 Galatasaray'ın üstünlüğü ile biten ilk yarıyı değerlendiren Dilmen, "Dün başlayan gollü hafta; bugün de goller oldu. Geçen hafta maç oynanmadan hepimiz merak ediyorduk. Osmanlıspor da seyircisi olan bir takım. Yeni takım dezavantajını bertaraf ediyor. İyi oyuncular sahneye çıkıyor. Osmanlı gibi eli, ayağı düzgün bir takım var karşısında

Gomis'in golünden sonra da artabilirdi. Osmanlı'dan biri oyuna çıkıyordu, 5-6 kişilik sarı-kırmızılı bir grup geldi. Geçtiğimiz yıla göre top rakipdeyken ne kadar iyi olduğunu gösteriyor. Fernando sezonun ayağına en çok top değen oyuncusu gibi olur. Gomis hakikaten Gömis. Mermi gibi vurdu. Geçen maçta da tavana asmıştı. Allah sakatlık vermezse, Gomis, 'Ben buradayım.' diyor. Konsantrasyon çok üst. Gomis, Beylerbeyi ile maç olsa bile gol atmak ister. Tudor anlaşılan sezon başı antrenörü. Kasım ayında falan daha bezdirici olabilir. 2-0 sıkıntılı bir skordur. Psikolojik bir baskı olur. Üçüncü golü bulması lazım Galatasaray'ın. Galatasaray o kadar gözü karartmış ki, eksik olan yerlere de oyuncu bakıyor.

Galatasaray bugün yenerse çarşamba günü biletlerin hepsini satar. Ben uzun zamandır yabancı kuralının açık olmasından yanaydım. Bu sene biraz daha az olması gerektiğini söyledim. Yabancı kuralı açık olması gerekiyorsa da saygı duyarım." ifadelerini kullandı.

Rıdvan Dilmen’in maç sonundaki değerlendirmesi ise şu şekilde:

3-0’dan sonra atılan gol Osmanlıspor’u oynattı. Tekrar oyunda tuttu. 0-0 biten maç görmüyoruz. Sezon başlarında temposuz maçlar olur. Ama ligimiz gollü başladı. Osmanlıspor tecrübeli ve iyi oynayan bir takımdı. Açıkçası; geçen hafta Galatasaray-Kayserispor maçı oynanmadan önce merak ediyoruz demiştik. Galatasaray merakımızı giderdi. Galatasaray iyi futbolcular aldı. Ne lazım? Fizik kapasite ve kalpten oynamak. Maçın önemli özeti ; futbolcuların aç oluşu ve topu almak için saldırıyor olması. Fernando, ligimizin en çok topla buluşan oyuncusu olabilir. Tek ön liberolar kahraman yaratır. 3 tane de ofansif futbolcu var. En önemli oyuncu da Gomis. Sürekli rakip savunmayı rahatsız ediyor. Tolga’nın 2 golü de tesadüf değil. Bu oyun sisteminden ve Gomis’in hareketliliğinden kaynaklanıyor.

[Osmanlıspor 1-3 Galatasaray](https://www.mynet.com/osmanlispor-1-3-galatasaray-114009-myspor)

"Galatasaray'ı deplasmanda merak ediyorduk"

Galatasaray hak ettiği bir galibiyet elde etti. 2 maçta 7 gol attılar. Coşkulu bir oyun var. Kırılma anlarını hep dezavantajlı şekilde yorumlarsak haksızlık yapmış oluruz. Galatasaray’ın mesela Sivasspor ile oynayacağı maçı 40-45 bin kişiye oynar. Bu takıma seyirci gelmeyi hak ediyor. Sabırsızlıkla beklenen bir Galatasaray çıkacak. Kadro istikrarını da 2 haftada yaşadılar. Dursun Özbek, sol tarafa oyuncu alacağını söylemişti. Galatasaray bayağı iyi bir takım olacak. Bugün Asamoah konuşuluyor. Sokakta bile birlikte karşılaşmamış oyuncular birlikte oynuyor. Kaleci hariç omurga tamamen değişmiş durumda. Yetenek, fizik, coşkuyla Galatasaray dikkat çekti. Bu maç bizim için bir ölçü oldu. Deplasmanda nasıl oynayacaklarını merak ediyorduk.

"Büyük kulüpler taraftarıyla daha da büyür"

Forvet arkalarında domuz gibi bir adam görmezsin. Fizik kapasitesi arkadaşlarının gerisindedir. Belhanda geliyor. Tipik Alex tarzı bir oyuncu değil. Tudor ona biraz daha savunmaya gel diyor olabilir. Rodrigues de Gomis’e destek veriyor. Merkez daha kuvvetli hale getirilebilir. Dursun Özbek ve Tudor için kritik bir seneydi. Galatasaray 2’de 2 yaptı. Büyük takımlar nasıl başlıyorsa öyle gidiyor. Fikstürü de fena değil. Yeni kadronun verdiği dezavantajı yaşamadan, çok da yıpranmadan ilerliyor. Ne grup eleme, ne Avrupa maçlarında yıpranacaklar. Kadro istikrarını koruyacaklar. Beşiktaş’ta ve Fenerbahçe’de rotasyon görebiliriz. Başakşehir onun sıkıntısını yaşadı. Bir aksilik olmazsa gelecek hafta da aynı 11’i görebiliriz. Galatasaray’da ne başkana ne de hocaya güven yoktu. Arka arkaya alınan galibiyetlerle iş farklı olabilir. Büyük kulüpler, taraftarıyla bütünleştiğinde çok daha fazla büyür.

[Osmanlıspor-Galatasaray maçı capsleri](https://www.mynet.com/galeri/osmanlispor-galatasaray-maci-capsleri-114010-myspor)

Badou Ndiaye yorumu...

Ndiaye oyun devamlılığı ve pas yüzdesiyle oynayan bir oyuncu değil. Topla hızlı bir oyuncu. Oyun kontra atağa döndüğünde ileride de oynayabilir. Çok büyük bir futbolcu değil. Bu tip oyuncular sempatik oyunculardır. Hızlı, çabuk oyuncular… Oğuzhan’ın hızlı olduğunu düşünsenize. Hız, bir silahtır. Ndiaye’nin en önemli özelliği hızı. Zaman zaman etkili ama taraftar tarafından sevilecek tarzda bir oyuncu.

Feghouli oynamaya başlarsa...

Şu kadroya göre Rodrigues’i sola atar, Feghouli’yi sağa koyabilir. Bu durumda Tolga çıkar. Aslında Feghouli de tam kanat oyuncusu değil. Sağ içten dönme sağ taraf oyuncusu. Çok hazır olduğunu da düşünmüyorum. Sezon başında tempo kolay değildir. Galatasaray fizik olarak rakiplerine göre daha önde görünüyor. Galatasaray’da Gomis kamerayı yiyecekti. Böyle oyuncun olacak işte. Gözün arkada olmayacak.

"Serdar Aziz çok dikkat çekmeyebilir ama..."

Serdar Aziz çok fazla istikrarlı değildi. Oynadığı maçlarda hataları da oldu. Ama iyi yaptıkları da var. Bazı oyuncuları göremezsiniz. Fakat ayağına çok top değmiştir. Serdar Aziz de çok fazla dikkat çekmeyebilir. Serdar Aziz sakatlanmadan götürebilirse, bu ikili iyi bir ikili gibi görünüyor. Selçuk kalmak isteyen, Sinan gitmek isteyen bir oyuncu görünümünde. Yazın hangi Galatasaraylıya sorsan, 11 yap desen Tolga’yı yazmaz ama Selçuk’u yazardı.

"Siyah ile beyaz kadar fark var"

Galatasaray’ın geçen seneki durumuyla bugünkü durumu arasında siyah ile beyaz arasında farklar var. Taraftarların da takımdan keyif alması önemli. Galatasaray’da baskı ve top rakipteyken baskı özellikle yoktu. Bazen de böyle baskılı oynuyorsun. Bilinç altına yerleşiyor ve bir felsefe haline gelebiliyor. Geçen sene kötü bitirmelerini avantaja çevirebilmiş görünüyorlar.

"Şu takıma Arda gelirse..."

Şu takıma Arda gelirse bambaşka bir takım olabilir. Igor Tudor da bir tecrübe yaşıyor. Daha önceki takımla istediğin bu istediğin oyunu oynayamıyorsun. Bu oyunu ancak bu oyuncularla oynayabiliyorsun. Orada tecrübesizliğin kurbanı oldu. Şimdi ise sistemine göre oyuncu aldın. Ona göre plan ve program yaptı. Antrenman yaptı.

"Osmanlıspor güven kaybı yaşamış"

Osmanlıspor heyecanlı ve iyi bir kulüp. İyi yönetilen bir kulüp. Geçen yılın ikinci döneminden itibaren düşüş başladı. Ligin ilk haftasında da kaybettiler. Çok sağlıklı hazırlanmamışlar. Geçen sezonki takımdan bir güven kaybı olmuş.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler