SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Levent Nazifoğlu Galatasaray yönetimini bombaladı

Galatasaray'ın eski yöneticisi Levent Nazifoğlu, Beyaz TV'de katıldığı programda çarpıcı açıklamalar yaptı. Levent Nazifoğlu, Galatasaray'ın mali olarak toparlanmasının tek çıkış yolunun şampiyonluktan geçtiğini iddia ederken, tarihe geçecek itiraflarda bulundu.

Galatasaray'ın eski yöneticisi Levent Nazifoğlu, transfer çalışmaları ve kulübün ekonomik durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

İşte Levent Nazifoğlu'nun açıklamalarının tamamı;

"G.Saray, Riva'nın satışından gelen parayla bir banka kredisi kapattı. Baktım yeni kredi çekilmiş. Burada Ali Cengiz oyunu var. Dursun Başkan, Çarşamba günü hesap verecek. Takım kadrosunun maaşı 43 milyon euro. Stopaj ve maç başlarıyla birlikte 59 milyon euro olduğunu ve UEFA'nın verdiği sınırı geçmediklerini anlatacak."

"ŞAMPİYON OLURSA TOPARLAR"

Takımdan gidecekleri düşünülen oyuncuların sözleşmelerini fesih edecekler. Toplam maaşları 8 milyon euro. Feshedip nasl olsa UEFA'ya gidildikten 1 yıl sonra ödemek zorunda kalacağız düşüncesiyle fesih edecekler. 17 milyon 250 bin euroluk oyuncu satışımız olmuş. Alınan oyuncuların ise bonservisi 41 milyon euro. Galatasaray Olcan Adın ve Riekerink'e 4.9 milyon euro tazminat ödeyecek. Maaşlarla birlikte 101 milyon euro zararı var. Bizim başkana göre Galatasaray 150 milyon dolar kazanıyor. Öyle kazanç yok. Galatasaray anca şampiyon olursa toparlar.

GROSSKREUTZ İTİRAFI

"Cenk Ergün çok sevdiğim bir arkadaşımdır. Ona transferde usulsüzlüğü kondurmam. Daha önceki transferlerde akıl almaz şeylerin olduğunu söyledim. Grosskreutz transferinde son dakikaya kadar pazarlık sürüyor. Son dakikada Cenk Ergün ile Grosskreutz ile bir şekilde anlaşıyorlar. Tam transfer resmiyete dökülecekken internet kesiliyor ve sonrasında saat geçiyor."

5 SENE SONRA...

"Dursun Özbek ile Mehmet Özbek şirkette de ortaklar. Dursun Özbek'in Galatasaray'a verdiği paranın yarısı Mehmet Özbek vermiş oluyor. Gömü bulmadığınıza göre Riva'dan gelen para transfere harcandı. 120 milyon euro para da borsadan gelecek. Bugün bunları konuştuğum için çok eleştirileceğimi biliyorum. Ama bunları bilmek gerekiyor. Böyle devam ederse 5 sene sonra Galatasaray diye bir şey olmayacak."

SENİN BECERİN NEREDE?

"Benim bu konuşmalardan sonra Galatasaray'da yönetici olma ihtimalim kalmadı. Ama bunların birilerinin bilmesi gerekiyor. Bu takımı kurup şampiyonluğa oynamak çok kolay. Senin becerin nerede? Uçaklar kalkmaya devam ederse... Hesapları koydum ben ortaya. Bu Riva ve Florya 5 sene götürür bizi."

SÖZ VERMİŞTİ

"Çarşamba günü Divan Kurulu'nda başkana bu tabloyu soracağım. Başkan, Riva ve Florya'yı satarken paranın yüzde 90'ını borçlara harcayacağına söz verdi."

ARDA TURAN YORUMU

"Lucescu'nun Arda'nın ayağına gitmesinin ardından, Arda'nın Türkiye'de bir takımda disiplin altına alınma ihtimali kalmadı."

BRUMA İTİRAFI; "ÇETE VAR"

"Bruma geçen sezon başında bana geldi, 'Burada çete var beni oynatmıyorlar, gitmek istiyorum' dedi. Oynatacağıma söz verdim ve takımda kaldı. Bu çete Fatih Terim gittikten sonra ortaya çıktı. Ünal Aysal, Burak ve Selçuk İnan'ı çağırarak siz yönetin dedi."

EMRE MOR'U İSTEDİ

"Mustafa Denizli, Emre Mor'u istedi. Ben yönetimde değildim ama istediğine eminim. Emre ne olduğu belirsiz bir oyuncuydu. 5 milyon euro istemişlerdi."

'SKRTEL'LE ANLAŞMIŞTI'

"Alp Yalman göreve çok hevesli başlamıştı. Transfer çalışmalarına başladı. İngiltere'ye gitti ve Skrtel'i alır gibi oldu. Dembele için çalıştı. İkisiyle anlaştı."

'MEHMET ÖZBEK İSTEMEDİ'

"Dembele ile 4 milyon euro imza parası ve yıllık 1.4 milyon euro maaş verilecekti. Maalesef Mehmet Özbek istemedi. Bu olanlardan sonra hevesi kalmadı."

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler