SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray 4 - 1 Kayserispor

Geçtiğimiz sezon taraftarını hayal kırıklığına uğratan ve sezona da Östersunds kazası ile başlayan Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in ilk hafta maçında Türk Telekom Stadyumu'nda Kayserispor'u 4-1 mağlup etti ve oynadığı güzel futbol ile de taraftarına kendini affettirdi. Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri Tolga Ciğerci, Belhanda ve Gomis (2) attı. Kayserispor'un tek sayısı ise Levent Gülen'den geldi. Kayserispor'da Lopes, 85. dakikada gördüğü ikinci sarı kartla oyun dışı kaldı ve konuk ekip mücadeleyi 10 kişi tamamladı.

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Galatasaray, Kayserispor'u konuk etti.

Sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrılan Cimbom, lige iyi bir başlangıç yaptı ve Östersunds kazasının ardından taraftarı ile barıştı. Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri Tolga ciğerci, Belhanda ve Gomis (2) attı. Kayserispor'un tek sayısı ise Levent Gülen'den geldi.

Galatasaray mücadeleye çok hızlı ve etkili başladı. Oyunun kontrolünü ilk dakikalarda itibaren eline alan Cimbom, rakibinin çıkmasına izin vermedi ve rakip yarı alanda gol aradı.

Tudor'un öğrencileri baskılı oyunun karşılığını 16. dakikada aldı. Sağ kanattan müthiş hareketlerle son çizgiye inen Rodrigues'in sert ortasına kale önünde Tolga Ciğerci dokundu ve takımını 1-0 üstünlüğe taşıdı.

[Rıdvan Dilmen: 'Gördüğüm en coşkulu takım'](https://www.mynet.com/ridvan-dilmen-gordugum-en-coskulu-takim-113837-myspor)

Golün ardından üstün oyununu devam ettiren Galatasaray, beklemediği dakikalarda kalesinde golü gördü. 29. dakikada Deniz Türüç'ün sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Levent Gülen kale önünde bomboş kafayı vurdu, Muslera'nın müdahalesine rağmen ağlarla buluşan top maça denge getirdi: 1-1

Bu gol Kayserispor'u umutlandırsa da ev sahibi ekip golleri peşpeşe buldu. Önce sahneye Belhanda sahneye çıktı ve 35. dakikada takımını 2-1 öne geçirdi. Bu golün hemen 2 dakika sonrası Gomis çok şık bir gol atarak farkı 2'ye çıkardı. 3-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Galatasaray, soyunma odasına 3-1'lik üstünlükle gitti.

Mücadelenin ikinci devresinde de Galatasaray, oyunu yönlendiren taraf oldu. Ev sahibi ekip Gomis, Belhanda ve Tolga ile yine net fırsatlar yakaladı. Galatasaray'ın dünyaca ünlü yıldızı Gomis, 87. dakikada skoru 4-1'e getirdi.

Kayserispor'da Lopes, 85. dakikada gördüğü ikinci sarı kartla oyun dışı kaldı ve konuk ekip mücadeleyi 10 kişi tamamladı.

Sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrılan Galatasaray 3 puana yükseldi. Kayserispor ise ligde puanla tanışamadı.

GALATASARAY 4 - 1 KAYSERİSPOR
STAT: Türk Telekom
HAKEMLER: Halis Özkahya, Mehmet Cem Satman, Hakan Yemişken
GALATASARAY: Muslera, Mariano, Serdar Aziz, Maicon, Linnes, Tolga Ciğerci, Fernando (Dk. 82 Koray Günter), Rodrigues, Ndiaye (Dk. 73 Sinan Gümüş), Belhanda (Dk. 87 Eren Derdiyok), Gomis
KAYSERİSPOR: Lung, Lopes, Levent Gülen, Kana Bıyık, Sapunaru, Güray Vural, Boldrin (Dk. 46 Ryan Mendes), Espinoza (Dk. 56 Stephane Badji), Deniz Türüç, Gyan (Dk. 71 Geoffrey Bia), Umut Bulut
GOLLER: Dk. 16 Tolga Ciğerci, Dk. 35 Belhanda, Dk. 37, 87 Gomis (Galatasaray), Dk. 29 Levent Gülen (Kayserispor)
SARI KARTLAR: Belhanda, Sinan Gümüş (Galatasaray), Boldrin, Espinoza, Lopes (Kayserispor)
KIRMIZI KART: Dk. 85 Lopes (Kayserispor)

MAÇTAN DAKİKALAR

11. dakikada Maicon'un kaleye yaklaşık 30 metre uzaktan kullandığı serbest vuruşta kaleci Lung, üzerine gelen sert şutta topu güçlükle önledi. Lung'dan dönen topu alan Gomis'in ceza sahası içi sağ çaprazdan vuruşunda, meşin yuvarlak auta çıktı.
16. dakikada Galatasaray, mücadelede öne geçti. Rodrigues'in sağdan sert ortasında altıpas içinde Tolga Ciğerci'nin bekletmeden vurduğu meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0
29. dakikada Kayserispor, beraberliği yakaladı. Deniz Türüç'ün sağdan kullandığı korner atışında Tolga Ciğerci'nin markajından kurtulan Levent Gülen, altıpas üzerinde kafa vuruşunu yaptı. Kaleci Muslera'ya da çarpan top ağlara gitti: 1-1
35. dakikada ev sahibi ekip, bir kez daha öne geçti. Mariano'nun ceza sahasına gönderdiği topu Gomis, Belhanda'ya indirdi. Faslı futbolcu, ceza sahası içi sağ çaprazda şık bir vuruşla kaleci Lung'un üzerinden meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-1
37. dakikada Galatasaray, farkı 2'ye çıkardı. Hızlı gelişen ev sahibi takım atağında Belhanda'nın pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda buluşan Gomis, iki futbolcudan sıyrıldıktan sonra yaptığı düzgün vuruşla fileleri havalandırdı: 3-1
39. dakikada Belhanda'nın sağdan kullandığı korner atışında Fernando'nun kafayla aşırttığı topa arka direkte Gomis'in vole vuruşunda yerden de seken meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
İlk yarının kalan bölümünde iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu yaşanmadı ve Galatasaray, devre arasına 3-1 önde girdi.

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig'in ilk haftasında Kayserispor'u konuk eden Galatasaray'da 6 yeni transferin tamamı ilk 11'de sahaya çıktı.

Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Igor Tudor, sezon öncesi kadroya katılan Mariano Ferreira Filho, Maicon Pereira Roque, Fernando Reges, Badu Ndiaye, Younes Belhanda ve Bafetimbi Gomis'e başlangıç kadrosunda yer verdi.

Yeni transferlerden Maicon, Gomis ve Belhanda, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İsveç temsilcisi Östersunds ile yapılan maçlarda forma şansı bulurken, Mariano, Ndiaye ve Fernando ise ilk kez Galatasaray formasıyla bir resmi maçta oynadı.

Galatasaray'ın Kayserispor karşısındaki 11'i, Muslera, Mariano, Serdar Aziz, Maicon, Linnes, Tolga Ciğerci, Fernando, Rodrigues, Ndiaye, Belhanda ve Gomis şeklinde oldu.

Sarı-kırmızılı takımın ilk 11'inde yalnızca 2 Türk oyuncunun bulunması dikkati çekti. Başlangıç kadrosunda Türk olarak Serdar Aziz ve Tolga Ciğerci şans buldu.

SERDAR AZİZ, 239 GÜN SONRA FORMASINA KAVUŞTU

Kayserispor karşısında stoper olarak sahaya çıkan Serdar Aziz, 239 gün sonra yeniden formasına kavuştu.

Sarı-kırmızılı ekibin geride kalan sezonun 15. haftasında 18 Aralık 2016'da oynanan Osmanlıspor karşılaşmasında ciddi bir sakatlık geçiren Serdar Aziz, bu müsabakanın ardından ilk kez resmi bir maçta görev aldı.

SELÇUK İNAN VE YASİN ÖZTEKİN YEDEK

Galatasaray'da sakatlıkları nedeniyle son yapılan antrenmanlarda düzenli yer alamayan Selçuk İnan ve Yasin Öztekin, maça yedekler arasında başladı.

Sarı-kırmızılı ekibin iki tecrübeli oyuncusu, teknik direktör Tudor'dan maç içinde şans bekledi.

TÜM TAKIM TRİBÜNE ÇAĞRILDI

Sarı-kırmızılı taraftarlar, maç öncesi ısınmaya çıkan Galatasaray takımını tribüne çağırdı.

Takımı önce birlikte tribüne davet ederek alkışlayan sarı-kırmızılı futbolseverler, ardından oyuncuları tek tek çağırarak "üçlü" çektirdi.

Müsabaka öncesi Galatasaray taraftarlarının en büyük ilgi gösterdiği isim kaleci Fernando Muslera oldu. Isınmak için sahaya çıktığında alkışlarla karşılanan Muslera, tezahüratlar eşliğinde müsabakaya hazırlandı.

TUDOR ISLIKLANDI

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, maç öncesi taraftarlarca ıslıklandı.

Maçın başlaması öncesi takım kadroları anons edilirken oyuncuları alkışlarla destekleyen sarı-kırmızılılar, teknik direktör olarak Igor Tudor'un adının okunmasının ardından ise ıslıklarla Hırvat teknik adamı protesto etti.

FEGHOULİ TRİBÜNLERİ SELAMLADI

Galatasaray'ın kadrosuna kattığı son isim olan Cezayirli futbolcu Sofiane Feghouli, maç öncesi sahaya çıkarak taraftarları selamladı.

"Yeni transferimiz Feghouli tribünleri selamlıyor" anonsuyla sahaya davet edilen yıldız oyuncu, tüm tribünleri gezerek taraftarlara el salladı.

Sarı-kırmızılı futbolseverler ise Feghouli'ye tezahüratlar ve alkışlarla karşılık verdi.

Karşılaşma öncesi GSTV'ye açıklamalarda bulunan Feghouli, uzun zamandır Galatasaray'a imza atmak için beklediğini belirterek, "Şartlar bazen böyle olabiliyor. Böylesine büyük bir taraftarı olan camiaya katıldığım için çok mutluyum. Bugün de ilk defa Türk Telekom Stadı'na geldim. Çok güzel bir stat, seyirci de muhteşem. Sabırsızlıkla takım arkadaşlarımla tanışıp, idmanlara başlamak ve bu sahada çıkıp oynamak istiyorum." diye konuştu.

Sarı-kırmızılı takıma şampiyonluk yaşamak için geldiğini kaydeden Feghouli, "İyi çalışmam lazım. 5 yıllık bir kontrat imzaladım. Galatasaray tarihine geçmek için uzun bir kontrat. Umarım her şey istediğim gibi olur." ifadelerini kullandı.

Sofiane Feghouli, yarın Türk Telekom Stadı'nda düzenlenecek törenle resmi sözleşmeyi imzalayacak.

TRİBÜNLER BÜYÜK ÖLÇÜDE DOLDU

Sarı-kırmızılı taraftarların sezonun ilk maçı olan Kayserispor karşılaşmasına ilgisi yüksek oldu.

UEFA Avrupa Ligi'ne 2. ön eleme turunda veda edilmesinin ardından moral bozukluğu yaşayan taraftarlar, Kayserispor maçında tribünleri büyük ölçüde doldurdu.

Tribünlerde boşluklar olmasına karşın yaklaşık 30 bin taraftar karşılaşmayı izledi.

ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU YAPILDI

Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temasta şehit olan 16 yaşındaki Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik, Galatasaray-Kayserispor maçında da unutulmadı.

Maça iki takım oyuncuları, "Şehitlerimizi Saygıyla Anıyoruz #iyikivarsınEren." pankartıyla çıkarken, ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Taraftarlar ise "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" tezahüratlarıyla yaşanan terör olayına tepki gösterdi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler