SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Galatasaray'ın yükselişi engellenemeyecek"

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, sarı - kırmızılı kulübün mali, idari ve sportif anlamda başarıları arttıkça içeriden ve dışarıdan bir takım saldırılara maruz kaldığını belirterek, "Galatasaray'ın yükselişi engellenemeyecektir." dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, sarı - kırmızılı kulübün mali, idari ve sportif anlamda başarıları arttıkça içeriden ve dışarıdan bir takım saldırılara maruz kaldığını belirterek, "Galatasaray'ın yükselişi engellenemeyecektir." dedi.

Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen Galatasaray Kulübü Mart Ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda kulüp başkanı Ünal Aysal, kürsüden açıklamalarda bulundu.

Galatasaray olarak verdikleri mücadelenin sadece yeşil sahalarla sınırlı kalmadığını dile getiren Ünal Aysal, "Ne yazık ki mali, idari ve sportif her başarıda ve her hamlede, güdümlü bir azınlığın planlı ve organize bir kıskançlık ve saldırısıyla karşılaşıyoruz." diye konuştu.

Schalke 04 maçının öncesinde bir spor yazarının 'Elveda şampiyonluk, elveda Avrupa, elveda yıldızlar' başlıklı bir yazı kaleme aldığını, bir başka spor yorumcusunun da Schalke 04'ün Galatasaray'ın üzerinden tır gibi geçeceğini iddia ettiğini dile getiren Ünal Aysal, "Tıpkı Burak ve Hamit transferinde olduğu gibi Sneijder ve Drogba transferinde basında yaratılan havayı takip etmişsinizdir. Önce olmaz, gelmez, imkansız şeklinde başlayan edebiyat, imkansız dedikleri şeyler gerçekleşince bu sefer yaramaz ve oynamaz edebiyatına dönüştü." ifadelerini kullandı.

Ünal Aysal, bu yönde çıkan haberlere inanılacak olursa 'Galatasaray iflas etmiş; ben de başkanlığı bırakmak üzereymişim' şeklinde algılanacağını kaydederek, "Öyle görünüyor ki Galatasaray'ın başarısı arttıkça bu karalamalar daha da çok artacak." diye konuştu.

Geçenlerde ekonomi yazarlarıyla yaptığı bir toplantıda saygın bir köşe yazarının kendisine 'Farkı bu kadar açmanıza izin vermezler, vermeyeceğiz' dediğini anlatan Başkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kimler izin verir kimler vermemeye çalışır bilmiyorum. Biz bu izni 108 sene önce bir görev bir misyon olarak almıştık. Toplumumuz bu misyona dönük yolculuğumuzdaki zaferlerle her zaman gururlandı. Bundan sonra da gururlanacak. Ve bilsinler ki ne kadar örgütlenirlerse örgütlensinler ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar Galatasaray'ın yükselişi engellenemeyecektir. "

"BİZİM GÖREVİMİZ SADECE GALATASARAY'I YÜKSELTMEKTİR" Ünal Aysal, rakiplerinin refahını ve mutluluğunu engellemek için uğraşmadıklarını, görevlerinin sadece Galatasaray'ı yükseltmek olduğunu vurguladı.

Aysal, şöyle konuştu: "Değerli dostlar bizim için çıkarılan olumsuz haberler ne kadar çok olursa, inanın ki bu işlerimizin iyi gittiğinin net bir işaretidir. Bizim silahımız karşı saldırı değil. Galatasaray'ın kültürü sportif rekabete bakışı değil. Galatasaray olarak rakiplerimizi aşağı çekmekle ve onların refahını mutluluğunu engellemekle uğraşmayız. Bizim görevimiz sadece Galatasaray için çalışmak ve Galatasaray'ı yükseltmektir."

3 yıl aradan sonra şampiyon olduklarını, 6 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı kazandıklarını ve 12 yıl aradan sonra bir kez daha Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale adını yazdırdıklarını anlatan Ünal Aysal, "18 yıldır sürekli artan borçlarımızın son iki yıldır arka arkaya ciddi olarak düşmüş olduğu bir dönemde, neden acaba bu seviyesiz mesnetsiz saldırılardan söz ediyorum da bir zafer konuşması yapamıyorum diye merak edenler olabilir." şeklinde konuştu.

Başkan, Galatasaray'ın dışarıdan gelecek her türlü saldırıya karşı koyacak gücünün olduğunu belirtti. Borçları azaldıkça, sportif başarıları dünyada ses getirmeye başladıkça içeriden de saldırılara uğradıklarını aktaran Aysal, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu bizim cesaretimizi kırmayacak. Adeta bu yönetimin başarısını istemeyenler var aramızda. Dostlarımız bizi sadece medyada değil; devlet kuruluşları nezdinde de karalamaya ve ilişkilerimizi sıkıntıya sokmak için yarışıyor."

"MALİ GENEL KURULDA MALİ İYİLEŞMENİN HESABI SANTİM SANTİM VERİLECEK"
Ünal Aysal, gelirlerin, giderlerin, borçların ve mali iyileşmenin hesabının 30 Mart'ta yapılacak olan mali genel kurulda santim santim verileceğini söyledi.

Galatasaray yönetiminin de eleştirilebileceğini dile getiren Aysal, "Ama mali genel kurulumuza bir kaç hafta kala televizyon kanallarına çıkıp 'Galatasaray'ın 150 milyon Dolar'ı nereye gitti arıyoruz bulamıyoruz' şeklinde demeç vermek Galatasaraylılıkla ne kadar bağdaşır kararı sizlere bırakıyorum. Tüm harcamaların gelirlerin azalan borçların da onun ve onun gibi düşünenlerin hayallerine sığmayan mali iyileşmelerin hesabı da gelecek hafta santim santim verilecektir." ifadelerini kullandı.

Bütün üyeleri, mali genel kurula çağıran Ünal Aysal, sözlerini şöyle tamamladı: "Galatasaray'daki beraberliği bizi değil Galatasaray'ı koruma noktasında ne kadar hassas olduğumuzu cümle aleme göstermeliyiz. Şampiyonluklar da çeyrek finaller de Galatasaray için birer ara duraktır. Bizler bu büyük yolculukta bir süre geminin dümenini tutan, yelkenlerini mümkün olduğunca açık ve net tutmaya çalışan neferleriyiz. Galatasaray'ın ebediyete kadar sürecek yolculuğunda hedefleri misyonu bellidir. Bizler bu misyona sadık kalarak kendi kısa dönemimizde mümkün olan en çok yolu alma çabası içindeyiz. Galatasaray için mütevazi sayılabilecek hedefler koyduk. 2020 yılına kadar kulübümüzü Avrupa'nın en saygın en güçlü 10 kulübünden biri yapma mücadelesi veriyoruz. 30 marttaki mali sportif ve yönetimsel açıdan gelinen noktaları genel kurulda severek paylaşacağız. Bu paylaşımlar sonucunda yine üzülen dostlarımız olacak bu anlaşılıyor. Hepsinden peşinen özür diliyorum. ama bilsinler ki üzmeye devam edeceğiz. Biz Ali Sami Bey'in evlatlarıyız. Bizim yürekliliğimiz bizim gücümüz atalarımızdan geliyor. kaybolması mümkün değil."

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler