SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dursun Özbek'ten çarpıcı açıklamalar! Sneijder, Muslera, Lucescu...

Mariano'nun imza töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dursun Özbek; Sneijder'in ayrılığından Tudor'un durumuna, Lucescu haberlerinden Muslera'yla sözleşme uzatılması konusuna kadar birçok konuda soruları yanıtladı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Mariano'nun imza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek, gündemdeki soruları yanıtladı.

"TRANSFERLER DEVAM EDECEK..."

Taraftarlarımızı heyecanlandıracak bir takım zorunluluğumuz var. Galatasaray'ın bu yenilenmeye ihtiyacı vardı. Tespit edilen eksiklerimizin giderilmesini sağladık. Uçaklar inmeye devam edecek. Eksiklikleri gidermek için transfer sezonu boyunca çalışmalarımız devam edecek. Yaptığımız transferler, kulübün mali yapısını bozmayacak. ne kadar futbolcu sattıysak, o kadar futbolcu aldık. yeni gelecek oyunculara da bu hesaplar içerisinde yer var. 2017-2018 sezonunda Galatasaray'ın mali yapısını bozacak bir faaliyet içerisinde değiliz. 2018 Galatasaray'ın mali yapısı anlamında kritik bir yıl.

"SNEIJDER İLE MAYIS'TA GÖRÜŞTÜK..."

Bazı uçaklar kalkıyor, son günlerde medyada büyük yer bulan Sneijder'in ayrılması olayı, Galatasaray için de önemlidir. Wesley, bize 4,5 sene güzel hizmetler verdi. Bu emekleri için teşekkür ederim. Galatasaray gibi büyük kulüplerde, bu vedalar olur. Bu hayatın gerçeği, bunu farklı yorumlamamak lazım. Her iki tarafın uymak zorunda olduğu kariyer planlamaları var. Geçtiğimiz Mayıs ayında konuştuk ve kendisinin planları olduğunu dile getirdi. Detayların halledilmesi için bugüne kadar geldi. Hiçbir zaman tek taraflı değildi. Teknik direktör istedi, istemedi polemiğine sokmak yanlış. Galatasaray'da kariyer planlamasıyla alakalı bu tarz ayrılıklar olmuştur.

"BAŞKA TAKIMA GİTMESİNDEN ENDİŞE DUYMADIK"

Sneijder ile iki sene önce yaptığımız sözleşmede "Türkiye'de başka takıma giderse 20 milyon euro öder" maddesi vardı. Fesih yaparken de bunun konulması gerekiyordu. Biz halka açık bir şirketiz. Türkiye'de başka bir takımda oynaması endişesiyle bu yapılmadı. Bizden önce yapılan sözleşmenin devamıydı ve o şekilde de kaldı.

"ÖSTERSUNDS MAÇI BİR YOL KAZASI"

Östersunds maçı bir kazaydı. İstemediğimiz bir skorla karşılaştık. Bunu bir yol kazası şeklinde kabul etmeliyiz. Perşembe günü, Galatasaray camiası, bu kazanın tamiri için en iyisini yapacaktır, bundan eminim. Geride kalan iki sene, Galatasaray açısında başarılı değildi. Yönetimlerin yapması gereken şeylerden bir tanesi de Galatasaray'ın Türk spor tarihine uygun olarak, futbol takımının Türkiye'de ve Avrupa'da başarıllarını sağlamak olduğu için yönetim bugünkü yapılanları yapmak zorundadır. Yönetim olarak seyirciyi tatmin eden, Galatasaray yaratmaya çalışıyoruz. Kimse bu değişikliğin enden yapıldığını sorgulamaması lazım. Taraftar ve yönetim, oynanan futboldan memnun değildi.

"TUDOR SORULARI TUHAF..."

Tudor sorusunu tuhaf karşılıyorum. Tudor'u biz getirdik. Galatasaray'ın teknik direktörü, yönetim nerede duracak? Ayrı bir yerde mi duracak? Elbet ki Tudor'un arkasındayız. Faydalı olması için getirdik ve öyle de olacaktır.

"LUCESCU İLE GÖRÜŞMEDİK"

Şu an bir antrenör arayışında değiliz. Lucescu, Galatasaray'a hizmet vermiş başarılı bir antrenör ama kendisiyle bir görüşmemiz olmadı.

"MUSLERA AYRILMAYACAK"

Öyle şeyler bulup yazıyorsunuz ki, benim hiç hayalimden, aklımdan geçmiyor. Bir sabah gazeteyi açıyorum, "Muslera'yı gönderecekler." Böyle bir şey yok. Muslera uzun yıllar daha Galatasaray'a hizmet edecek. Bu haberleri kınıyorum. Nasıl hayal ediliyor, nasıl çıkarılıyor, hayretler içerisindeyim.

"OLCAN ADIN'DA EN AZ ZARARI DÜŞÜNDÜK"

Olcan Adın'a henüz 2,9 milyon euro ödeme yok. TFF'de Olcan Adın ile ilgili süreç devam ediyor, neticesi daha belli değil. Takımların yenilenmesi sırasında bazı oyuncuların ayrılması gerekiyor. Ayrılırken, sözleşmeleri olabilir ama kadroda yer almayacak kişiler olabilirler. Olcan Adın ile konuşarak ayrılmak istedik ama sonuç alamadık. Takıma hizmet vermeyecek bir kişi ile yolları ayırmak kaçınılmazdı. Bu yaparken Galatasaray'ın en az şekilde zarar görmesini düşündük, başka oyuncularla da bunları yapacağız. Cavanda, Hakan Balta ve De Jong ile fesih için görüşeceğiz.

"YENİ AKADEMİ, YENİ SCOUT EKİBİ..."

Florya'daki tesislerimiz altyapıdan oyuncu yetiştirmek için yeterli değil. Yeterli sayıda sahamız yok. Altyapılarımızı güçlendirecek bir organizasyon için çalışmalara başladık. Yeni bir akademi yapılanması içerisindeyiz. Şu an, sadece altyapı ile ilgilenecek özel bir scout ekibi kuruyoruz. Yurt içi ve yurt dışında çalışacak. Önümüzdeki günlerde daha detaylı bilgi vereceğiz.

"BORCU 80-90 MİLYON DOLAR AZALTTIK"

Galatasaray'a UEFA'dan transfer yasağı gelmedi. Rakiplerimizde olduğu gibi bir durum yok. Ancak bu bizi bolca harcamaya iten bir durum değil. Kadrodan giden oyuncuların paraları var, bu fondan transferleri karşıladık. Bu şekilde devam edeceğiz. Galatasaray'ın borç batağında olduğu söyleniyor. Bunu net şekilde iddia ediyorum, Galatasaray oldukça bir borç içerisinde buraya geldi ama yaptığımız planlarla, bu borç batağından çıkmak için projeler ürettik. Riva ve Florya arazilerinin değerlendirilmesi ile buradan elde edilecek fonla mali yapı düzelecek. Önce banko borçları kapatılacak, bunları yapıyoruz. Projeden gelen ilk dilim kullanıldı ve borçta 80-90 milyon dolar azalma yaşandı. Yine gelecek paralar ve bunların adresi de aynı. Galatasaray'ı senede 150 milyon TL faiz ödeyen bir yapıdan çıkarmak istiyorum. Bozuk bir yapı ile başarı çok zor. Bu projeler ve sermaye artışı ile mali yapıyı düzeltiyoruz. Bu hususlar devam edecek. Bir sene içerisinde borçların azaltılması öncelikli hedefimiz. "Florya'yı, Riva'yı sattı, futbolculara paraları verdi" haberleri neden yapılıyor? Bu haberler doğru değil.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler