SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gomis KAP'a bildirildi! Bafetimbi Gomis kimdir?

Galatasaray, Gomis'i KAP'a bildirdi. Bafetimbi Gomis'i bu sezon kadrosuna katmak isteyen Galatasaray yönetimi, bombayı patlattı ve ünlü futbolcuyu KAP'a bildirdi. Fransız golcü Gomis için Galatasaray, kulübü ile masaya oturdu. Peki Bafetimbi Gomis kimdir?

Galatasaray Kulübü, bonservisi İngiltere'nin Swansea City Kulübünde olan Fransız golcü Bafetimbi Gomis'in transferi için futbolcu ve kulübüyle görüşmelere başlandığını açıkladı. Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda da yayımlanan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Bafetimbi Gomis'in kulübümüze transferi konusunda futbolcu ve kulübü Swansea City AFC ile resmi görüşmelere başlanmıştır." ifadeleri kullanıldı. Peki Bafetimbi Gomis kimdir?

BAFETİMBİ GOMİS KİMDİR?

Esas adı Bafétimbi Fredius Gomis olan Senegal asıllı Fransız futbolcu, 6 Ağustos 1985 tarihinde La Seyne-sur-Mer şehrinde doğdu . 1,84 boyunda olan Gomis, şu anda Swansea City takımında forma giymektedir. Gomis, profesyonel futbolculuk kariyerine 2004 yılında 19 yaşında iken Fransa'nın Ligue 1 ekiplerinden olan Saint-Étienne'de başladı. Gomis, Saint-Étienne ile 1 sezonu tamamladıktan sonra Saint-Étienne tarafından Gomis'in tecrübe kazanması için başka bir Ligue 1 ekiplerinden olan Troyes'ye yarım sezonluğuna kiralandı. Gomis, Troyes'de kiralık olarak oynadığı süreçte çıktığı 13 maçta 6 gol kaydetti.

Gomis, Saint-Étienne'ye döndükten sonra 3,5 sezon daha oynadı. Gomis, Saint-Étienne'de bulunduğu 4,5 sezon boyunca çıktığı 142 maçta 40 gol kaydetti ve bu başarısı Fransa'nın büyük takımlarını vede birçok başka Avrupa takımlarının dikkatini çekti.

Gomis, Saint-Étienne'den 2009 yılında ayrılarak Lyon ile anlaşma imzaladı. Gomis, Lyon forması ile 2009 yılından bu yana çıktığı 178 lig maçında 65 gol kaydetti.

Gomis, Fransa Millî Futbol Takımı'nda forvet olarak görev yapmaktadır. Gomis, millî takım forması ile 2008 yılından bu yana çıktığı 12 maçta 3 gol kaydetmiştir.

Bir kez millî takım idmanında, bir kez de lig maçı esnasında aniden bayılan Gomis'e vazovagal senkop teşhisi konuldu.

Geçen sezonu Fransa 1. Futbol Ligi takımlarından Marsilya'da kiralık olarak geçiren Gomis, 31 lig maçında 20 gollük performans sergiledi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler