SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray Belhanda ile imzaladı

Galatasaray, Faslı yıldız Younes Belhanda ve kulübü Dinamo Kiev ile anlaşma sağladı. Sarı-Kırmızılılar Faslı yıldız ile de 4 yıllık sözleşme imzaladı. Öte yandan anlaşma sağlanan Gomis ve Maicon da pazartesi günü Belhanda ile birlikte İstanbul'a gelecek.

Sezonu erken açan Galatasaray, transferleri de bir an önce noktalamak istiyor. Sarı-kırmızılılar, Younes Belhanda’yla 4 yıllık sözleşme imzaladığını duyururken adeta ‘imza şov’a hazırlanıyor. Faslı oyuncuyu ikna eden Sarı-Kırmızılılar, Dinamo Kiev'e 8 milyon euro ve yıldız oyuncuya da yıllık 3 milyon euro ücret ödeyecek.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in “Önümüzdeki hafta Galatasaray uçakları İstanbul’a inmeye başlayacak” açıklamasının ardından hız kazanan sarı-kırmızılılarda taraftar uçakların yolunu gözlüyordu.

Bein Sports’un haberine göre uçaklar 28 Haziran’da İstanbul’a inecek. Galatasaray’ın kadrosuna dahil edeceği yıldızlar Maicon, Younes Belhanda ve Bafetimbi Gomis, 28 Haziran’da İstanbul’a gelecek.

BELHANDA KİMDİR?

25 Şubat 1990 Avignon Fransa doğumlu Younes Belhanda Faslı millî futbolcudur. Şu an Fransa 1. Lig ekiplerinden Nice takımının formasını giymektedir. 2011-12 sezonunda Montpellier ile Ligue 1 şampiyonluğu yaşadı ve ligte yılın genç futbolcusu seçildi. Ayrıca 11 Nisan 2012 tarihinde Marseille karşısında attığı rövaşata-vole karışımı gol de ligte yılın golü seçildi. 2013-14 sezonunda Ukrayna Premier Ligi'nin güçlü ekiplerinden Dinamo Kiev'e transfer oldu. Fas formasını ise 12 kez giydi ve bir gol attı. Ayrıca millî takım formasıyla 2012 Afrika Uluslar Kupası'nda da mücadele etti.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler