SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dursun Özbek Bruma'nın transferini açıkladı

Ve Bruma'nın transferi resmen bitti. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu'nda yaptığı açıklamada Portekizli oyuncunun Alman ekibi RB Leipzig'e transferinin tamamlandığını açıkladı. Dursun Özbek'in verdiği bilgiye göre Bruma, RB Leipzig'e bonuslarla birlikte 15 milyon euroya transfer oldu.

Bruma Galatasaray'dan resmen ayrıldı. Uzun süredir Portekizli oyuncu için RB Leipzig ile görüşme halinde sarı-kırmızılılarda başkan Dursun Özbek, Bruma'nın transferinin tamamlandığını açıkladı.

Divan Kurulu toplantısında açıklamalar yapan Dursun Özbek, 'Bruma'nın sözleşmesini bitirdik. Bonuslarla birlikte bonservisi 15 milyon euro olacak' ifadelerini kullandı.

[Dursun Özbek transferi açıkladı, KAP cezası kapıda!](https://www.mynet.com/dursun-ozbek-transferi-acikladi-kap-cezasi-kapida-111430-myspor)

Bu miktar, Galatasaray tarihinin kazanılan en büyük miktarlı bonservis bedeli oldu.

LEIPZIG DE TRANSFERİ AÇIKLADI

Galatasaray’dan ayrılan Bruma, yeni takımı Leipzig ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Almanlar transferi resmen duyurdu. Bruma’nın bonservis bedeli Leipzig tarafından açıklanmadı. Portekizli futbolcunun imza atarken mutlu olduğu görüldü.

KAP'A BİLDİRİLDİ

Galatasaray Sportif AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamada, Alman ekibinin Bruma için Galatasaray'a 12,5 milyon avro bonservis, 1 milyon avro da özel maç sözleşmesi karşılığı olmak üzere 13,5 milyon avro garanti ödeme yapacağı belirtildi.

Leipzig'in sarı-kırmızılı kulübe, maksimum 1,5 milyon avro olmak üzere bonus ödemeleri de yapacağı ve toplam ödemenin 15 milyon avroya ulaşabileceği aktarıldı.

Bonus ödemelerinin, Leipzig'in 2018-2019 ve 2021-2022 sezonları arasında UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazandığı her bir dönem için 500 bin avro, aynı süreçte UEFA Avrupa Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazandığı her bir dönem için 250 bin avro, Bruma'nın forma giyeceği 25. resmi maça istinaden 250 bin avro, 50. resmi maça istinaden de 250 bin avro olarak belirlendiği ifade edildi.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler