SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Podolski'den veda sözleri

Galatasaray taraftarının sevgilisi Lukas Podolski, Atiker Konyaspor maçı ile sarı-kırmızılı kulübe veda edecek. Japon takımı Vissel Kobe’ye transfer olan Alman yıldız, sarı-kırmızılı formayı yarın son kez giyecek. Golcü oyuncu ayrılık öncesi bir basın toplantısı düzenledi ve camiaya veda etti.

Sezon sonu Galatasaray'dan ayrılarak Vissel Kobe'ye gidecek olan Lukas Podolski, Sarı-Kırmızılı camiaya veda etti.

"Bugün son basın toplantım. Yarın da son maçım olacak. Güzel bir şey ama hüzün var içimde. İnsan üzülüyor. Ne taraftarla ne kulüple hiçbir şey bitmiş değil. Kalbimde onları taşıyacağım. Ayrıca siz basın mensuplarına da teşekkür ediyorum. Profesyonel bir şekilde çalıştık."

"TÜRKLERLE KİMYAM TUTTU"

"Çok özel hisetmiyorum. Zaten her gittiğim yerde elimden geleni yapıyorum. Başarılar da kazandık. Tabii şampiyon olsaydık daha iyi olurdu. Ama futbol böyle bir oyun. Daha fazla başarıların olduğu dönemler olacak. Eminim ki Galatasaray bundan sonra kupalara koşacaktır."

"Türkiye'ye olan adaptasyonum konusunda zaten yaşadığım Köln'de 100 bin Türk yaşıyordu. Biliyorum nasıl yaşadıklarını. Takıma geldiğimde toplumla normal bir şekilde kucaklaşmıştım. Kimyamız tuttu onlarla."

"VEDALAR NORMAL"

"İşler kötü gittiğinde de aynı şekilde davranmak gerektiğine inanıyorum. Vedalar normal o yüzden. Çok iyi bir 2 yıl geçirdim, keyfimi çıkardım. 3 tane kupa kazandık, belki en önemlisi değildi. Kötü bir anı olarak değil de bazı yenilgiler üzdü. Sporun içinde bu var, yenilgiyi de başarısızlığı da kabul etmek gerek. Zaten sürekli başarılı olsak spor yapmazdık."

[Galatasaray'da futbolcular ve taraftar arasında kriz](https://www.mynet.com/galatasarayda-futbolcular-ve-taraftar-arasinda-kriz-110911-myspor)

"GALATASARAY'A DÖNMEK İSTİYORUM, BURASI BİRAZ DAHA ÖZEL"

"Japonya'dan sonra ne yapacaksın diye soruyorlar. Açıkçası bilmiyorum. Birçok yerde oynadım, burası biraz daha özel. Birçok arkadaşlıklar edindim. Herkesi kalbimde taşıyacağım. Bir fırsat olursa genç takım antrenörlüğü, teknik direktörlük olur buraya dönmek istiyorum. Burası benim için özel bir yer oldu.

"Burada çok büyük bir potansiyel gördüm. Gerek genç gerek a takımda. Bu potansiyelin daha iyi yerlere gelmesi adına futbolu bıraktıktan sonra daha çok vaktim olacak. Daha iyi işler yapabileceğine inanıyorum"

GALATASARAY'DAKİ PERFORMANSI İÇİN...

"Kendi performanslarımı değerlendirmeyi sevmem. Başkaları yapsın bunu. Takım olarak 3 tane kupa kazandık. Ben elimden geleni yaptım. Saha içi ve dışından memnunum. istatistiklerim de iyi duruyor.

UCUZA SATILDIĞI YORUMLARI İÇİN...

"Bonservis konusu benim konum değil. İki kulüp kendi arasında görüştü. 2 yıl önce 2.5 milyon Euro'ya geldim. 2 yıl oynadım 2.6'ya transfer oldum. Normal de olduğunu düşünüyorum"

JAPONYA'YA TRANSFERİNİ DEĞERLENDİRDİ

"Daha tam tarih belli değil. Sezon bitecek, ailemle beraber Türkiye'nin tadını çıkarmaya devam edeceğim. Sonra netleşecek."

"Bugün için Japonya'ya bir mesaj vermek istemiyorum. Yarın bir maçım var. Onlara güzel bir şekilde veda etmek istiyorum. Sonra Japon taraftarlara mesaj vermek için çok zamanım olacak."

"TAKIMIN HANGİ BÖLGELERİNDE EKSİK VAR" SORUSUNA CEVABI

"Teknik adam değilim yönetici değilim. Sezon bittikten sonra analizler yapılacaktır. Gidenler gelenler olacaktır. Galatasaray'ın tekrar şampiyonluk için yarıştığı bir takım yaratılacaktır. Potansiyeli çok yüksek bir takım. Burası dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Altyapıda da büyük potansiyel var bunu kullanmak gerekir. Amaç şampiyonluktur her sene. Fakat her sene vahşice bir baskı yaratmaktansa daha dengeli gitmek gerekir."

BRUMA'NIN TRANSFERİ İÇİN

"Çok büyük potansiyeli olan bir oyuncu, top ayağına geldiği zaman. Bilmiyorum transfer olmuş mudur ama onun gibi bir oyuncu için iyi bir adım olur. Galatasaray için de iyi bir adım. Doğru değerde satmak da iyi olur.

JAPONYA TERCİHİ

"3-4 kere gitmiştim. İlk teklif geldiğinde her şeye baktım, Avrupa'dan da uzak bir yer. Benim için yeni bir fırsat, yeni bir başlangıç olarak değerlendirdim. Ailemle de değerlendirdim ve bu kararı verdim. Burayı özleyeceğim. Kalbim burada kalacak. Buradaki çalışanlar bana her zaman gaz verdiler."

İSTANBUL SÖZLERİ...

"Çok büyük bir şehir. tek bir yer söyleyemem. %90 her yerini çok beğendim. derbilerden çok etkilendim. Ali, Veli'yle görüşeceğim tabii ki. 5 yaşından beri futbol oynuyorum. Bunu bırakmak ailemle daha fazla zaman geçirmemi sağlayacak. 2.5 sene sonra futbol bitecek.

JAPON MUHABİR ŞOK ETTİ

Basın toplantısına katılan bir Japon muhabir, sorduğu Türkçe soruyla Podolski ile birlikte toplantıyı izleyen herkesi şaşkına çevirdi. “Japon taraftarlar bir mesajınız var mı?” şeklindeki sorunun Türkçe sorulmasını kısa süre şaşkınlıkla karşılayan Podolski daha sonra “Henüz Galatasaray’ın futbolcusuyum. Yarın son maçıma çıkacağım. Ondan sonra Japon taraftarlara mesaj gönderecek bol bol zamanım olacak” diyerek cevap verdi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler