SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Leipzig, Bruma için 15 milyon euro ödemeyi kabul etti!

Galatasaray'da Bruma ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı... Bruma'ya talip olan Leipzig Portekizli yıldız için fiyatı artırdı ve Galatasaray'a 15 milyon euroluk bir teklif sundu.

Leipzig Kulübü, Galatasaray'a ilk olarak 9 milyon euroluk teklif verdi. Alman kulübünün yöneticileri bu teklifi 12 milyon euroya kadar çıkardı.

Alman Kulübü, dün gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısında Galatasaray'ın istediği 15 milyon euroyu ödemeyi kabul etti.

12 MİLYONA MAL OLMUŞTU

Galatasaray, Bruma’nın bonservisi için bonus ücretlerle birlikte 12 milyon avro ödemişti. Bir sezon R.Sociedad’a kiralanan ve bunun karşılığında 1.9 milyon avro gelir sağlanan Bruma, sarı-kırmızılı takımda geçirdiği 3 sezonda, yıllık 1.2 milyon avro maaş aldı. Ayrıca Bruma'nın eski kulübü Sporting Lizbon'un bu satıştan %25 pay hakkı bulunuyor.

MENAJERİ AÇIKLAMIŞTI

“İki kulüp arasında anlaşma sağlandı” diyen Balde, “Bruma sezonun son maçına çıkacak. Kulüpler bu transferi resmiyete dökmek için görüşüyor. Bu tarz transferlerde sağduyulu olmak her zaman gereklidir” ifadesini kullandı. Balde ayrıca söz konusu anlaşmadan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Almanya Ligi’nde oynamak Bruma’yı yeni bir seviyeye çıkaracaktır” diye konuştu.

YÜZDE 40'I VERGİ

Bu sezon Bundesliga’da Bayern Münih’in ardından ikinci olarak Şampiyonlar Ligi biletini kapan Leipzig, kadroya çok önemli yatırımlar yapmaya hazırlanıyor. Bruma da projenin önemli parçalarından biri. Güçlü sponsorları olan Alman temsilcisi, genç yeteneğe yılık 6.6 milyon Euro ödeyecek. Bu paranın yüzde 40’ı ise vergiye gidecek. Ayrıca Galatasaray’ın 12 milyon Euro bonservis bedeli ödediği Sporting Lisbon’a da, Sarı-Kırmızılılar’ın payından 1.7 milyon Euro yetiştirme bedeli verilecek.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler