SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aytemiz Alanyaspor 2 - 3 Galatasaray

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile üçüncülük yarışında bulunan Galatasaray, deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'u 3-2 mağlup etti ve puanını 61'e yükselterek ezeli rakibi ile puanlarını eşitledi. Ligde hiçbir iddiası bulunmayan Aytemiz Alanyaspor ise 40 puanla 11. sırada kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 33. hafta kapanış maçında Galatasaray, deplasmanda Aytemiz Alanyaspor ile karşı karşıya geldi.

Tudor'un öğrencileri sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı ve puanını 61'e yükselterek Fenerbahçe'yi yakaladı. Aytemiz Alanyaspor ise 40 puanla 11. sırada kaldı.

Sarı-Kırmızılılar mücadeleye çok hızlı başladı. 14. dakikada Bruma ve 17. dakikada da Sinan Gümüş'ün golleriyle konuk ekip 2-0 üstünlüğü yakaladı. Ev sahibi ekibin bu sezon en golcü oyuncusu olan Vagner Love, 23. dakikada usta işi bir gol attı ve farkı 1'e indirdi.

Bu golün hemen 4 dakika sonrasında Sinan Gümüş tekrar sahneye çıktı ve farkı yeniden 2'ye çıkaran golü atarak skoru 3-1'e getirdi.

Kalan dakikalarda iki takım da net pozisyonlar yakaladı ancak başka gol sesi çıkmadı ve ilk devre Galatasaray'ın 3-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Mücadelenin ikinci yarısı da yüksek tempo ile başladı ve iki takım da çok sayıda gol pozisyonu üretti. Muslera ve Haydar ikinci devreye çok iyi başladı ve kritik kurtarışlarda bulundular.

75. dakikada Vagner Love ceza alanı ön çizgisinde çalımlarla rakibini yere yatırdı ve şutunu çekti. Kaleye giden top Ahmet Çalık'ın eline çarptı ve hakem Halil Umut Meler beyaz noktayı gösterdi. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Vagner Love skoru 3-2'ye getirdi.

Bu gol ev sahibi ekibi umutlandırdı ve taraftarı da coşturdu. Son bölümde tüm hatlarıyla Galatasaray kalesine yüklenen Aytemiz Alanyaspor, beraberlik golü aradı.

Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve Galatasaray sahadan 3-2'lik zaferle ayrıldı.

AYTEMİZ ALANYASPOR 2 - 3 GALATASARAY
STAT: Bahçeşehir Okulları
HAKEMLER: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, İlker Takpak
AYTEMİZ ALANYASPOR: Haydar Yılmaz, Gassama, Lazic (Dk. 79 Emre Nefiz), Tzavellas, Nsakala, Sackey, Candeias (Dk. 66 Berkan Emir), Efecan Karaca, Emre Akbaba, Fernandes (Dk. 77 Cenk Ahmet Alkılıç), Vagner Love
GALATASARAY: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Ahmet Çalık, Semih Kaya, Linnes, Selçuk İnan, Tolga Ciğerci, Sinan Gümüş (Dk. 61 Rodrigues), Sneijder (Dk. 61 Josue), Bruma, Podolski (Dk. 90 Eren Derdiyok)
GOLLER: Dk. 14 Bruma, Dk. 17 ve 27 Sinan Gümüş (Galatasaray), Dk. 23 ve 76 (P) Vagner Love (Aytemiz Alanyaspor)
SARI KARTLAR: Fernandes, Vagner Love, Candeias, Sackey (Aytemiz Alanyaspor), Sneijder, Selçuk İnan, Sabri Sarıoğlu, Ahmet Çalık, Rodrigues, Bruma (Galatasaray)

MAÇTAN DAKİKALAR

8. dakikada gelişen Galatasaray atağında sol kanattan Aytemiz Alanyaspor ceza sahası içine giren Bruma, pasını Podolski'yle aktardı. Bu oyuncunun çıkardığı şutta meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
14. dakikada Galatasaray, müsabakada öne geçti. Sneijder'in pasıyla ceza sahası yayı içinde topla buluşan Bruma'nın plase vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1
17. dakikada sarı-kırmızılılar, farkı 2'ye çıkardı. Sneijder'in pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Bruma, Sackey'den sıyrıldıktan sonra pasını penaltı noktası yakınındaki Podolski'ye çıkardı. Podolski'nin şutunda defansta Lazic, meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı. Dönen topu altıpas gerisinde kontrol eden Sinan Gümüş'ün vuruşunda top filelere gitti: 0-2
23. dakikada Aytemiz Alanyaspor Vagner Love ile farkı bire indirdi. Sol taraftan Galatasaray ceza sahası içine giren Nskala, topu Vagner Love çıkardı. Brezilyalı oyuncu, Semih Kaya'dan sıyrıldıktan sonra şık bir bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-2
27. dakikada Galatasaray, bir kez daha 2 farklı üstünlük kurdu. Sneijder'in pasıyla soldan ceza sahasına girerek son çizgiye inen Linnes'in geri çıkardığı topa altıpas gerisinde Sinan Gümüş bekletmeden vurdu ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-3
39. dakikada orta alanda topla buluşan Selçuk İnan, Aytemiz Alanyaspor ceza sahasına doğru koşan Bruma'yı topla buluşturdu. Bruma'nın şutunda kaleci Haydar Yılmaz, meşin yuvarlağı kornere çeldi.
45. dakikada ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşu kullanan Fernandes'in şutunda top az farkla auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısını Galatasaray 3-1 önde tamamladı.

53. dakikada gelişen Aytemiz Alanyaspor atağında Emre Akbaba'nın sağ kanattan kullandığı kornerde Sackey'in kafa vuruşunda köşeye giden meşin yuvarlağın ağlarla buluşmasına direk dibinde bulunan Sabri Sarıoğlu ayaklarıyla engel oldu.
75. dakikada ev sahibi ekip penaltı kazandı. Fernandes'in pasıyla Galatasaray ceza sahası içinde topla buluşan Vagner Love yüzünü kaleye dönerek şutunu çekti. Pozisyonda Ahmet Çalık'ın topa kolla müdahale ettiği gerekçesiyle hakem Halil Umut Meler penaltı kararı verdi. 76. dakikada penaltı atışını kullanan Vagner Love, meşin yuvarlağı kaleci Muslera'nın solundan ağlara gönderdi: 2-3
88. dakikada Vagner Love'nin pasıyla ceza sahasının sol tarafında buluşan Berkan Emir'in çektiği şutta top yan ağlarda kaldı.
Karşılaşma, Galatasaray'ın 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Aytemiz Alanyaspor'a konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor, Osmanlıspor maçı ilk 11'ine göre takımında tek değişiklik yaptı.

Tudor, Aytemiz Alanyaspor maçının ilk 11'inde Osmanlıspor karşılaşmasına 11'de başlayan Eren Derdiyok'a yer vermedi. Bu oyuncunun yerine forma giyen Lukas Podolski, bir maç aradan sonra yeniden ilk 11'de kendine yer buldu.

Sarı-kırmızılı takım, karşılaşmaya Muslera, Sabri Sarıoğlu, Ahmet Çalık, Semih Kaya, Linnes, Selçuk İnan, Tolga Ciğerci, Sinan Gümüş, Sneijder, Bruma, Podolski ilk 11'yle çıktı.

Galatasaray teknik direktörü Tudor, Eray İşcan, Yasin Öztekin, Eren Derdiyok, Rodriggues, Hakan Balta, Carole ve Josue'yi yedek kulübesinde bekletti.

SUSIC'TEN 3 DEĞİŞİKLİK

Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Safet Susic ise geçen hafta Akhisar Belediyespor'la oynadıkları maçı ilk 11'ine göre takımında 3 değişikliğe gitti.

Sarı kart cezalısı Kenneth Omerou yerine Darko Lazic'i oynatan Susic, Taha Yalçıner'in yerine Isaac Sackey, kaleci Zdenek Zlamal'ın yerine de Haydar Yılmaz'a ilk 11'de şans verdi.

Akdeniz ekibi, Galatasaray karşılaşmasına Haydar Yılmaz, Gassama, Lazic, Tzavellas, Nsakala, Sackey, Candeias, Efecan Karaca, Emre Akbaba, Fernandes ve Vagner Love ilk 11'yle çıktı.

Aytemiz Alanyaspor'da Zlamal, Berkan Emir, Birol Parlak, Landel, Emre Nefiz, Taha Yalçıner, Cenk Ahmet Alkılıç yedek kulübünde kendine yer buldu.

JANDARMA'YA KUTLAMA

İki takım oyuncuları, maç öncesindeki seremoniye birlikte taşıdıkları, "Jandarmamızın 178. yılı kutlu olsun" yazılı pankartla çıktı.

Mücadele öncesi Galatasaray Kulübünün eski başkanlarından merhum Ali Tanrıyar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Mücadelenin başlama saatinin iftar vaktine denk gelmesine rağmen taraftarlar maça ilgi gösterdi. Karşılaşmayı yaklaşık 300 Galatasaray ve 6 bine yakın Aytemiz Alanyaspor taraftarı izledi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler