SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray Adası'nın işletmecisinden yıkımla ilgili ilk açıklama

Galatasaray Adası'ndaki imara aykırı olduğu belirtilen yapılar bugün yıkıldı, çalışma tamamlandı. Çalışma sırasında bozulan iki iş makinesi de gemiyle kıyıya götürüldü. Galatasaray'dan yapılan açıklamada 'Su Ada'nın işletmecisi Memet Koçarslan'a çok sert tepki gösterildi, "Yıkılan yerler, kira sözleşmesi bitmesine rağmen hukuku hiçe sayan şahsın yaptığı eklentilerdir. Bu noktadan sonra, yıllardır Ada'da işgalci konumunda olan kiracının burayı kullanması mümkün değildir" denildi. Memet Koçarslan ise sessizliğini bozdu, kendisini savundu. Yıkılan Reina'nın da işletmecisi olan Koçarslan, "İşletme sözleşmemiz sürüyordu. Bu nedenle şirketimizden işgalci diye söz edilemez" iddiasında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri, imara aykırı olduğu belirtilen yapıların yıkımının ardından Galatasaray Adası'ndan ayrıldı. Ekiplerce, Galatasaray Adası'nda sabah başlatılan yıkım çalışmaları tamamlandı. Birisi çalışmalar sırasında bozulan iki iş makinesi, çalışmaların ardından Heybeli Ada gemisiyle kıyıya götürüldü. Yıkımın ardından zabıta ve polis ekipleri de adanın çevresinde ayrıldı.

İBB'NİN AÇIKLAMASI

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, adadaki imara aykırı yapıların yıkımına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Encümenince karar verildiği belirtilerek, "Söz konusu karara ilgililerince mahkeme yoluyla itiraz edilmiştir. Sırasıyla İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Danıştay 14. Dairesi ve en son tekrar Danıştay 14. Dairesinin 21.02.2017 tarihli kararı ile Encümen kararı onanmış olup gerekli tebligatlar yapılmıştır." ifadelerine yer verilmişti.

[Galatasaray Adasında Yıkım Başladı Haberi ve Fotoğrafları Mynet'te](http://www.mynet.com/haber/foto-analiz/galatasaray-adasinda-yikim-basladi-3063474-1)

MEMET KOÇARSLAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Bu sabah erken saatlerde yıkılan Suada olarak bilinen Galatasaray Adası’nın işletmecisi Memet Koçarslan‘dan ilk açıklama geldi. Galatasaray Kulübü ile ilk sözleşmenin 11 yıl önce yapıldığını söyleyen Koçarslan “Şirketimiz taşınmazın işletmecisi olup işletme sözleşmesi devam etmektedir. Bu nedenle şirketimizden işgalci diye söz edilemez” dedi.

Kulüp 1 nolu parselin tahliye edilmesi davalarını açmış olup bu davalar devam etmektedir. Şirketimiz taşınmazın işletmecisi olup işletme sözleşmesi devam etmektedir. Bu nedenle şirketimizden işgalci diye söz edilemez. Suadada yapılan yatırımların tamamı yürürlükteki mevzuata uygun olarak yapılmış olup kazanılmış haktır.

[Galatasaray Adası yıkıldı! Kulüpten ve İBB'den ilk açıklama](https://www.mynet.com/galatasaray-adasi-yikildi-kulupten-ve-ibbden-ilk-aciklama-110676-myspor)

Şirketimiz kulübün yürürlükteki İmar Planına uygun olarak başlattığı yatırımlarını devam ettirmiş ve İdare Mahkemesi iptal kararını vermeden önce 2009 yılında tamamlamıştır. İptal kararından önce yapılan yatırımların müktesep hak olduğu, mahkeme kararlarının aleyhte geriye yürüyemeyeceği hukukla ilgisi olan herkes tarafından bilinmektedir. Ayrıca Galatasaray Spor Kulübü iki kere Mahkeme marifetiyle ve her yıl ekspertiz değerlendirmesiyle yaptığı tespitte şirketimizin 20 milyon dolar civarında faydalı yatırım yaptığı sabittir.

[Son dakika! Galatasaray Adası yıkılıyor, ekipler işleme başladı](https://www.mynet.com/son-dakika-galatasaray-adasi-yikiliyor-ekipler-isleme-basladi-110103063407)

'TAMAMINA YAKINI YIKILDI'

Yıkım kararı Belediye Yapı tatil tutanağında, Encümeni kararında, bilirkişi raporlarında sadece bazı kısımlar için olduğu halde ve bütün yazılı ve sözlü uyarılarımıza rağmen tesislerin tamamı yıktırılmıştır. Reinada da bir kısım fazlalıkların yıktırılması hususunda Belediyenin 2002 yılındaki bir yapı tatil tutanağı olduğu halde bütün yasal direnmelerimize rağmen bize hiçbir tebliğat yapılmadan tamamına yakını yıktırılmıştır.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler