SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Spor yazarlarından Galatasaray-Kasımpaşa yorumu

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Kasımpaşa, Türk Telekom Arena'da Galatasaray'ı 3-1 mağlup etti. Bu skorun ardından spor yazarları eleştiri oklarını özellikle başkan Dursun Özbek ve Igor Tudor'a çevirdi.

Spor yazarları, Galatasaray'ın Kasımpaşa'ya 3-1 mağlup olduğu karşılaşmayı değerlendirdi.

BAŞKAN OLAMAZ(ERMAN TOROĞLU)

Dursun Özbek'ten G.Saray'a başkan olmaz. Tudor'dan G.Saray'a teknik direktör olmaz. Selçuk ve Sneijder'den G.Saray'a kaptan olmaz. Podolski'den G.Saray'a santrfor olmaz. Özgür Yankaya'dan hakem olmaz. Bakın bu yazdıklarım espri değil. Sevgili okuyucular, at sahibine göre kişner. Başkan ve yönetim öyle olursa; teknik direktör ve takım da böyle olur.

SİDİK YARIŞTIRMA...

Bakınız teknik direktörlerin futbolcularla mücadele etmek, futbolcularla sidik yarıştırmak hakkı yoktur. Teknik direktör futbolcuya rakip değildir. Teknik direktör her şeyi ile takımı idare edecektir. Bunun en basit örneğini F.Bahçeli Pereira'da gördük. Futbolcularla mücadele etmeye kalktı, onları rakip gördü, F.Bahçe ne hale geldi, sonra da gitti. Şu anda da nerede çalışıyor bir bakın..

İKİ ÇIBANBAŞI

G.Saray'da şu anda iki tane sorun var sahanın içinde. Birisi Sneijder, birisi Selçuk. Birisi yerlilerin, birisi yabancıların başı. Ama ikisi de G.Saray'a ihanet ediyor, yani çıbanbaşları. Peki bunun sebebi ne? Yönetim. Ya o çıbanı sıkacaksın içindeki iltihabı dışarı akıtıp üzerine tentürdiyotu basacaksın ya da o çiban sana hep acı verecek..

G.SARAY'A YETMEZ (İLKER YASİN)

Split, PAOK, Karabük kariyeri G.Saray’a yetmez. Bazılarına göre ‘Yeniköy Manavı’ ünlü İspanyol hoca De Bosque “Bilginiz sadece futbolla sınırlıysa kaybettiniz demektir” der. Bu cümleyi çok severim. Tudor, lig arasında şampiyonluk potasında yarışan Riekerink’in yerine ‘acil’ koduyla G.Saray’ın başına getirildi. Bence Tudor da onu getirenler de G.Saray’ın yönetilmesine, büyütülmesine sadece futbol bilgisinin yeterli olmadığını halen anlayamadılar.

TUDOR'DAN FAYDA YOK

Seyircisiz bir maçtı. Türkiye garabetine bir de futbolun sessizliği eklendi. Nerede geçen haftanın G.Saray’ı... Çok sorduk ‘G.Saray mı iyiydi yoksa Bursa mı çok kötüydü?’ diye. 5-0’lık skor herkesi kandırmış olabilir ama Tudor’u aldatmamalıydı. Bursa maçında alınan galibiyeti ve Bruma şahsında oynanan oyunu, Tudor’la G.Saray yıldızlarının barışması olarak algılamıştık. Dün anladım ki bu Tudor’dan G.Saray’a fayda yok. Neden?

G.SARAY'I NE BEKLİYOR?

G.Saray yavaş, ağır, yaşlı, yorgun, hedefsiz, motivasyonsuz ekibiyle gelecek yıl ligden ne bekliyor? G.Saray’ın başarı isteyen büyük taraftar kitlesi bu gidişle ne bu yönetimi ne bu teknik direktörü ne de veteranlar ekibine dönmüş kadrosunu kaldırır. Dünkü skor çok şey için anlaşılır imza niteliğindedir.

TEK ÇARE FATİH TERİM (RIDVAN DİLMEN)

Kimler geldi, geçti ama olmadı. G.Saray'da krizi yönetecek isim tartışmasız Fatih Terim'dir. Tartışma konusu sadece Tudor olmamalı.Sayın Başkan Dursun Özbek iyi bir insan, önemli bir değer ama bazen de skorbord çok önemli. Galatasaray'da krizleri yönetecek isim Fatih Terim'dir. Kimi denerlerse denesinler, olmadı. 6 şampiyonluk yaşamış bir teknik adamdan bahsediyoruz.Mancini, Prandelli hepsi geldi geçti...Olmuyor... Türkiye'nin dinamikleri kadar G.Saray'ı da iyi bilen biri lazım. Riekerink gitti, Tudor geldi. Tudor gidecek x biri gelecek. Ama biz çözümün oyuncularda değil liderde olduğunu görüyoruz.Galatasarayın da gerçeği bu...Dursun Özbek'in tek kurşunu kaldı; o da Fatih Terim'dir... Kimi getirirse getirsin... Yoksa beraber giderler..

BİR TARAFTAR... (HAKAN ÜNSAL)

BİR tarafta, daha iyi şartlarda sözleşme bulamayacağını bildiği için önümüzdeki sezon G.Saray’da kalmak isteğini sahada göstermeye çalışan Sneijder; ‘başlangıç değil bitiriştir akılda kalan’ mottosuyla kendini hatırlatmaya çalışan Sabri; sezona müthiş başlayan ve sonrasında kendisini farklı bir konuma koyarak kafasında transfer olan Bruma; genç ve tecrübesiz olmasından dolayı hatalar da yapsa goller atarak formayı kapan ama hala camiadan onay bekleyen Ahmet Çalık ve macera aramayı bırakıp gerçeklere sarılarak takımın kendisine uymasını zorlamaktan vazgeçip takıma adapte olmaya çalışan Tudor...

ÇARESİZ MUSLERA

Diğer tarafta, sezon sonu gelmeden vedayı yapan ama Alman ciddiyeti ile işini yapan Podolski, en az Bruma kadar iş yapmasına ve skor katkısına rağmen hala burun kıvrılan ‘Beyaz Bruma’ Yasin, performansı ile artık rakiplerin bile saydıdan öte duygular beslediği, ‘Galatasaray eşittir Muslera’ dedirten ama artık çaresiz kalan Uruguaylı...

SEBEBİ KENDİSİ

Tudor seneye bu takımın başında olmazsa sebebi kendisidir. Önümüzdeki sezonun planlamasını etkileyecek kadar endişe verici işlere imza atan Tudor’un kalabilmesinin sebebi G.Saray’ın küçülecek olmasıdır. Kaybedilen Fenerbahçe derbisinden sonra takımı ile gurur duyan bir teknik adama ne denebilir ki.

BAŞKA BİR SAKATLIK (ATİLLA GÖKÇE)

Igor Tudor - Bruma “nahoşluğu”! Portekizli hafta içinde “Zam yap yoksa giderim” diye rest çekince yöneticiler hiç de memnun olmadılar durumdan. Memnun olmayanlardan biri de maç sırasında Bruma’ya ancak 18 dakika dayanabilen Igor Tudor’du. Akla gelen ilk olasılık sakatlık... Hayır, öyle bir şey yoktu. Bu işte başka bir “sakatlık” vardı. Sonradan anlaşıldı...

LAUBALİ BRUMA

Bruma “laubali” oynuyordu. Pas hataları, top kayıpları, arkadaşlarından kopuk hali Igor’u “köpürtmeye” yetmişti. Hırvat Hoca kemendi atıp kenara aldı Bruma’yı. Yanisi hafifçe burnunu sürttü. Yerini alan Gary Rodrigues biraz daha ciddiyetle girdi oyuna...

ÖZÜR MÜ DİLEDİ?

Wesley Sneijder can sıkan oyunda şık bir gol atarak gönül almak mı istedi, yoksa özür mü diledi? Bilmiyoruz. Rodrigues’den Podolski’ye, Selçuk’tan kırmızı kart gören Tolga’ya, Sabri’den Muslera’ya, Carole’dan Yasin’e donuk, uyuşuk, dağınık bir Galatasaray vardı Arena’da. Dünkü maçın verdiği bir mesaj var: Bu takım tel tel dökülüyor. Motivasyonu yok, hedef duygusu yok. Savunmasından ileri ucuna kadar yenilenmesi, onarılması gereken bir kadro bu... Kasımpaşa, oyuna saygı duydu ve kazandı.

EN KÖTÜ HOCA (OSMAN ŞENHER)

Galatasaray’da neler oluyor bilemiyorum... Hocası, futbolcular... Güya bunlar profesyonel... Tabii, artık Galatasaray öyle bir konuma gelmiş ki, sadece hocaları da futbolcuları da paralarını alırken profesyonellik akıllarına geliyor... Bana şimdi sorun; “Türkiye’nin en kötü futbol oynayan takımı kim” diye? Hiç düşünmeden rahatlıkla “Galatasaray” derim... Gene sormaya devam edin; “Türkiye’deki en kötü hoca kim” diye... Gene hiç düşünmeden “Igor Tudor” derim...

NASIL YANILDIK?

Nasıl bu kadar yanıldık? Tudor için “hırslı, disiplinli” diye bir sürü övgüler yağdırdık... Ben herkesten özür diliyorum... Bu adam amatör bile değilmiş... Büyük takım hocalığı her babayiğidin yapacağı iş değil... Tudor’un da Galatasaray serüveni dün gece maçın 18. dakikasında Bruma’yı dışarıya aldığı an bitmiştir...

PAF TAKIMI YAPMAZ

Podolski yürüyor... Adam Galatasaray’da işini bitirmiş gidiyor... 77. dakikada Eren’i oyuna alıyor... Hakikaten ben Tudor’un çok acemi olduğunu düşünüyorum. Ve yahutta kendini kovdurmak istiyor... Başka da bir şey aklıma gelmiyor... Futbolcular, büyük yıldızlar Fenerbahçe ve Bursaspor maçında biraz oynadılar ya hemen havaya girmişler... Koca hafta Ahmet Çalık’a övgüler yağdırıldı, bırakın Allah aşkına... Öyle bir gol yedirdi ki, PAF takımındaki çocuklar yapmaz..

KOMEDİ GİBİ

Tolga Ciğerci... Hayatımda gördüğüm en savruk, en dengesiz futbolcu... Ve yılda 2 milyon euro alıyor... İnanın yazdırırken nefesim kesiliyor... Sneijder... Bir gol attı, sakın kendini kurtardığını zannetmesin... Yaşlanmış artık. Galatasaray’da Sneijder’in geleceği olmaması lazım... Carole, Sabri... Bunlar nasıl savunmacı? Komedi gibi...

BURNUNU SÜRTMEK İSTİYOR

Bu takımda iki tane futbolcu var. Bir tanesi Muslera, ikincisi Bruma... Bruma’yı da 18. dakikada hocası oyundan alıyor. Sebebini bilmiyorum... Burnunu mu sürtmek istiyor, yoksa gövde gösterisi mi yapmak istiyor Tudor... Sonuçta olan Galatasaray’a, taraftarına oluyor... İnanın dün gece kimse uyku uyuyamamıştır...

TUDOR'A KIRMIZI KART(LEVENT TÜZEMEN)

Sorunun kendinde olduğunu anlamayan insanlar; çözümü başkalarının huzurunu bozmakta bulur.. Bu söz tam Tudor'a uyuyor.. Galatasaray'ın bir oyuncusu olsaydım hakemden kırmızı kartını ister ve Bruma'yı oyundan alan Tudor'a o kırmızı kartı, "Tudor sen evine git" diye gösterirdim...

TUDOR KOMPLEKSLİ

Maalesef, "Demir perde" ülkelerinde doğup büyüyen teknik adamlarda yıldız oyunculara karşı ciddi bir kompleks oluyor.. Tudor da kompleksli bir insan.. Zaten Tudor geldiği günden itibaren Galatasaray'ın en etkili silahı Bruma'yı yok etmek için elinden geleni yaptı. Önce Bruma'yı Rize'ye götürmedi. Fenerbahçe maçında Şener'in hücuma çıkmasını engelleyen Bruma'yı, "Ben karar verdim" diyerek anlamsızca oyundan aldı.

BRUMA'NIN ÇIKIŞI

Tudor gibi "Demir perde" kökenli kompleksi hocalar yıldız oyuncuların ön plana çıkmasını istemez. Bursa'da Galatasaray'ın farklı galibiyetinde Bruma ön plana çıkınca Tudor çıldırdı ve Kasımpaşa maçında çizgiye yakın oynamadığı "eften püften" bir gerekçeyle Bruma'yı 18'inci dakikada oyundan aldı.. Ve Bruma'nın çıkışı Galatasaray için Kasımpaşa maçında kırılma noktası oldu..

EGOLARI YÜZÜNDEN

Tudor denilen kompleksli adam Galatasaray'ı kendi öfkeleri ve egoları yüzünden yerle bir etti.. Kafa topu almayan, ters kademeye girmeyen, arkasına sürekli adam kaçıran ve çok kolay çalım yiyen Carole yine 2 golün baş sorumlusuydu.
Kendini, Conte, Simeone gibi gören Tudor efendi iki golden sonra Linnes'i, Carole'ün yerine aldı..

TUDOR'UN MESAJI(ÖMER ÜRÜNDÜL)

Tudor maçın başında Bruma'yı oyundan çıkardı. Herhangi bir sakatlığı yoktu. Benim yorumum şöyle; Bruma'ya zaten göreve geldiği gün takılmıştı, dün de kendisine söylediklerini yapmadığına inanarak, onu cezalandırma yoluna gitti. Bu yine bana göre, bir bakıma "Kimse merak etmesin ben gelecek sene de takımın başında olacağım" mesajıydı.

TEBRİK ETMELİYİZ(EVREN TURHAN)

Galatasaray takımı 2 hafta üst üste kazanmıyor. Her hafta bir olay takımda. Bu takımı bu hale getirdik leri için başta yöneticiler, Tudor ve oyuncuları tebrik etmek lazım. Galatasaray ancak bu kadar kötü hale getirilebilirdi. Belli ki geçen hafta alınan 5-0'lık Bursaspor galibiyetinin etkisi altında fazlasıyla kalınmış. Bitik durumdaki Bursa ile diri Kasımpaşa karşısındaki oşun Galatasaray'ın gercek yüzünü gösterdi..

TUDOR ÖĞRENMELİ

Galatasaray'ı deneme tahtasına çeviren Igor Tudor, dün 18. dakikada Bruma'yı oyundan alarak yine ilginç bir değişikliğe imza attı. Geçen hafta 2 gol atan ve oldukça formda olan Bruma'nın çıkış nedenini gerçekten fazlasıyla merak ediyorum.
Tudor eğer büyük takım hocası olmak istiyorsa yıldız futbolcularla çalışmanın inceliklerini de bir an önce öğrenmeli..

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler