SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursaspor 0 - 5 Galatasaray

Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 2 maçta sahadan mağlup ayrılan Galatasaray, Bursaspor'a patladı... 29. haftasında Bursa'da oynanan karşılaşmadan sahadan 5-0'lık skorla galip ayrılan Sarı-Kırmızılılar, puanını 52'ye çıkardı. Bursaspor ise 35 puanda kaldı. Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri Ertuğrul Ersoy (K.k), Bruma, Ahmet Çalık, Podolski ve Yasin Öztekin kaydetti.

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray, deplasmanda Bursaspor'u 5-0 mağlup etti ve puanını 52'ye yükseltti.

Sarı-Kırmızılı ekibe galibiyeti getiren golleri 5. dakikada Ertuğrul Ersoy (K.k), 45'te Bruma, 57'de Ahmet Çalık, 60'ta Podolski ve 88. dakikada Yasin Öztekin kaydetti.

Mücadeleye hızlı başlayan Sarı-Kırmızılılar oyunun kontrolünü ilk dakikadan itibaren elinde bulunduran taraf oldu ve golü de erken buldu ve hemen 1 dakika sonrasında Yasin'in kalecinin üzerinden aşırttığı topu Aziz Behich çizgiden çıkardı.

5. dakikada Bruma sol kanattan aldığı topla ceza sahasına çalımlarla girdi, Bruma'nın orta-şut karışı gönderdiği top Ertuğrul'un ayağına çarparak kaleci Harun'u yanılttı ve top ağlarla buluştu.

Golün ardından baskılı oyununu sürdüren konuk ekip, özellikle 20-25. dakikalar arasında rakip kaleyi baskı altına aldı ve üst üste pozisyonlar yakaladı.

[Galatasaray – Bursaspor maçında olay karar!](https://www.mynet.com/galatasaray-bursaspor-macinda-olay-karar-109596-myspor)

İlk yarının son dakikasında Bruma yine sahneye çıktı ve farkı 2'ye yükseltti. 45. dakikada sol kanattan Bruma'nın getirip Podolski'yle yaptıpı ver-kaç sonrasında ceza sahasına giren Portekizli oyuncu şık bir gole daha imza atarak skoru 2-0'a getirdi ve ilk yarının da skorunu belirledi.

Mücadelenin ikinci yarısına Bursaspor, ilk yarıya oranla daha etkili başladı. Topun kontrolünü daha çok elinde bulunduran Yeşil-Beyazlılar, rakip yarı alanda daha çok görünmeye başladı. Ancak Galatasaray bu baskıyı çabuk kırdı ve golleri de peş peşe buldu.

57. dakikada Bruma'nın düşürülmesiyle kazanılan topun başına Sneijder geldi. Hollandalı yıldız sağ kanattan altıpasa çok güzel ortaladı ve iyi yükselen Ahmet Çalık, düzgün bir kafa vuruşu yaparak skoru 3-0'a getirdi.

60. dakikada Podolski farkı 4'e çıkardı. Galatasaray orta sahasında Sneijder, defansın arkasında kaçan Podolski'ye muhteşem bir pas verdi. Alman yıldız ceza sahasına girerken vurdu ve Harun'un müdahalesine rağmen topu ağlara göndermeyi başardı.

88. dakikada Yasin Öztekin farkı 5'e çıkardı.

Kalan dakikalarda Galatasaray, Bursaspor kalesinde yine etkili ataklar geliştirmesine rağmen gol sesi çıkmadı ve mücadele Sarı-Kırmızılı ekibin 5-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

BURSASPOR 0 - 5 GALATASARAY
STAT: Bursa Büyükşehir Belediyesi
HAKEMLER: Halis Özkahya, Kemal Yılmaz, Süleyman Özay
BURSASPOR: Harun Tekin, Aziz Eraltay, Ertuğrul Ersoy, Şamil Çinaz, Onur Atasayar, Merter Yüce, Faty (Dk. 45+3 Jorquera), Mert Örnek (Dk. 46 Kubilay Kanatsızkuş), Batalla, John, Stancu (Dk. 80 Sercan Yıldırım)
GALATASARAY: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Ahmet Çalık, Hakan Balta, Carole, Yasin Öztekin, Selçuk İnan( Dk. 66 Nigel de Jong), Tolga Ciğerci (Dk. 66 Josue), Bruma, Sneijder, Podolski (Dk. 78 Lukas Podolski)
GOLLER: Dk. 5 Ertuğrul Ersoy (Kendi kalesine), Dk. 45 Bruma, Dk. 57 Ahmet Çalık, Dk. 60 Podolski, Dk. 88 Yasin (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Tolga Ciğerci (Galatasaray), Faty, Şamil Cinaz (Bursaspor)

MAÇTAN DAKİKALAR

5. dakikada Galatasaray öne geçti. Carole'ün pasıyla sol kanattan çalımlarla ceza sahasına giren Bruma, topu penaltı noktasına doğru çevirmek istedi. Bruma'nın pasında topa kale sahasının içinde ters bir dokunuş yapan Bursasporlu defans oyuncusu Ertuğrul Ersoy, meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi: 0-1.
6. dakikada Bruma'nın pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Yasin Öztekin, topu karşı karşıya kaldığı kaleci Harun Tekin'in üzerinden aşırttı. Filelere gitmek üzere olan topu Aziz Eraltay, son anda çizgi üzerinden çıkararak uzaklaştırdı.
14. dakikada Bursaspor atağında Faty'in pasıyla sol kanattan ceza sahasına giren Stancu'nun sert şutunda, top üstten az farkla auta çıktı.
25. dakikada Galatasaray atağında, oluşan karambolde penaltı noktası üzerinde boşta kalan topu Sabri, yerden sert bir vuruşla kaleye doğru gönderdi. Ertuğrul Ersoy, son anda yetişerek topu çizgi üzerinden çıkardı.
35. dakikada Podolski'nin ceza sahası dışından sol çaprazdan sert şutunda, top yandan az farkla auta gitti.
45. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Podolski ile duvar pası yaparak ceza sahasına giren Bruma'nın, penaltı noktası üzerinden vuruşunda top Harun Tekin'in müdahalesine rağmen filelerle buluştu: 0-2.
İlk yarı 2-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle tamamlandı.

58. dakikada Galatasaray farkı 3'e çıkardı. Sağ kanattan kazanılan serbest atışı kullanan Sneijder, topu arka direğe doğru gönderdi. Pozisyonu iyi takip eden Ahmet Çalık, kafayla meşin yuvarlağı filelere yolladı: 0-3.
60. dakikada Galatasaray bir gol daha buldu. Sneijder'in ara pasıyla hareketlenen Podolski, kaleci Harun ile karşı karşıya kaldı. Alman futbolcu, topu ceza yayı üzerinden filelere gönderdi: 0-4.
68. dakikada Galatasaray atağında Sneijder'in ceza sahası dışından sert şutunda, top yandan az farkla auta çıktı.
77. dakikada Galatasaray, Bruma ile net bir pozisyondan yararlanamadı. Bursaspor defansının hatasından faydalanarak kaptığı topla ceza sahasına doğru yönelen Portekizli futbolcunun çektiği sert şutta, meşin yuvarlak direğin üstünden az farkla auta gitti.
88. dakikada sağ kanattan hareketlenen Sabri Sarıoğlu, topu ön direğe doğru ortaladı. O bölgeye zamanında hareketlenen Eren Derdiyok, topa gelişine vurdu. Kaleci Harun Tekin'in göğsüne çarpan topu Bursaspor defansı uzaklaştırdı.
89. dakikada Galatasaray farkı 5'e çıkardı. Bursaspor ceza sahası içinde oluşan karambolde Yasin Öztekin, sağ çaprazdan sert bir vuruşla topu filelere gönderdi: 0-5.
Karşılaşma, 5-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sona erdi.

[Sneijder'den Yasin'e büyük tepki!](https://www.mynet.com/sneijderden-yasine-buyuk-tepki-109598-myspor)

MAÇTAN NOTLAR

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Bursaspor'la deplasmanda oynadıkları maçın ilk 11'inde tek değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadı'na oynanan maçta Hırvat teknik adam, geçen hafta Fenerbahçe'ye 1-0 kaybettikleri derbi maçtaki kadrodan tek değişiklik yaptı. Sakatlığı bulunan Semih Kaya'nın yerine stoperde Hakan Balta görev aldı.

TARAFTARLAR FAZLA İLGİ GÖSTERMEDİ

Bursaspor ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmaya her iki takım taraftarları da fazla ilgi göstermedi.

Karşılaşmada tribünlerin büyük bölümünün boş olduğu gözlendi. Galatasaraylı taraftarlar da kendilerine ayrılan bölümün yarısını boş bıraktı.

Bursasporlu taraftarlar maç öncesi futbolcuları tribünlere çağırıp, "Adam gibi oynayın, şampiyon olmayın" şeklinde tezahürat yaptı.

ANKARAGÜCÜ LEHİNE TEZAHÜRAT

Bursasporlu taraftarlar Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta şampiyonluğunu ilan ederek TFF 1. Lig'e yükselen Ankaragücü lehine tezahürat yapmayı unutmadı.

Maçın 6'ncı dakikasında "Ankaragücü" diye bağıran yeşil-beyazlı taraftarların ellerinde sarı-lacivertli balonlar olduğu gözlendi.

BURSASPOR'DA 5 DEĞİŞİKLİK

Bursaspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu ise geçen haftaki 11'de 5 değişiklik yaptı.

Topçu, yeşil-beyazlı takımın Akhisar Belediyespor ile deplasmanda oynadığı ve 5-1 kaybettiği maçta ilk 11'de sahaya çıkan Erdem Özgenç, İsmail Konuk, Jorquera, Sercan Yıldırım ve Kubilay Kanatsızkuş'u yedek soyundurdu.

Mutlu Topçu, bu oyuncuların yerine Ertuğrul Ersoy, Onur Atasayar, Mert Örnek, Faty ve Stancu'ya ilk 11'de yer verdi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Stat çevresi ve içinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Taraftarlar stada 3 aşamalı aramadan geçtikten sonra girdi. Güvenlik tedbirleri kapsamında stadın Dikkaldırım semtine bakan Ayrancı Caddesi araç trafiğine kapatıldı.


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler