SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dursun Özbek'ten Beşiktaş açıklaması!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş'ın Lyon'a elenmesinin ardından kulübünün sosyal medya hesabından yapılan UEFA Kupası paylaşımına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Özbek, " O paylaşım olmaması gereken bir paylaşımdı. Zamanlaması yanlış oldu. Bu konuda gerekeni yapacağız!" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, A Spor'da Gündem Özel programına konuk oldu.

Gümdeme dair açıklamalarda bulunan Başkan Özbek, Beşiktaş'ın Lyon'a elenmesinin ardından bugün kulübünün sosyal medya hesabından yapılan UEFA Kupası paylaşımına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Dursun Özbek'in yaptığı açıklamalar;

"Beşiktaş buraya kadar çok iyi geldi Avrupa'da. Elenmelerine üzüldüm. Tebrik ediyorum Beşiktaş'ı oyunu için. O paylaşım olmaması gereken bir paylaşımdı. Zamanlaması yanlış oldu. Bu konuda gerekeni yapacağız! O paylaşım olmaması gereken bir paylaşımdı. Zamanlaması yanlış oldu. Bu konuda gerekeni yapacağız!"

"Galatasaray, UEFA tarafından mercek altına alındı. 2014 yılında bir anlaşma yapıldı. Fakat Galatasaray verdiği sözü tutamadı. Sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yer. Bizim sütten ağzımız yandı.TFF Başkanı Yıldırım Demirören'le görüştüm. 'UEFA'yla görüşmemize siz de gelin' dedim."

[Galatasaray'dan Beşiktaş'a gönderme](https://www.mynet.com/galatasaraydan-besiktasa-gonderme-109214-myspor)

"YENİ BİR ANLAŞMA PLANLIYORUM"

"UEFA'yla yeni bir anlaşma yapılmasını planlıyorum ben. Bu yönetimleri de hizaya getiriyor. Biz 80-90 milyon Euro'lardan 65 milyon Euro'ya gelmişiz (Oyunculara verilen toplam maaş) Şu an 61 milyon Euro'dayız...Önümüzdeki sezon çok iyi bir takım kurup, maaş skalasını da düşürmek istiyoruz."

"15 TEMMUZ'U TÜRKİYE'YE YAŞATMIŞ KİŞİLERİN..."

Hakan Şükür ve Arif Erdem'in ihraç konusu: "Galatasaray'ın duruşu çok net. Hep devletine bağlı bir kurum. Böyle bir karar alınmasını kabul etmedik yönetim olarak. Biz ağustos ayında bu kişilerin tespiti için harekete geçtik. Bu 7 kişiyle ilgili delil toplamaya başladık. Bu delillerle beraber bu 7 kişiyi disipline sevkettik. Disiplin Kurulu olayı inceledi. Genel Kurul 12 saate yakın sürdü. İnsanlar yoruldu. Bunları bir mazeret olarak söylemiyorum, durum tespiti yapıyorum. Oylama işin sonuna kaldı. 250 kişi kaldı sona. O arada rahatsızlığım nedeniyle bir konuşma da yapamadım. İstenmeyen bir sonuç ortaya çıktı. Gece hiç uyumadım. Böyle bir şeyi beklemiyordum. Bazı kişilerin konuşmaları etkili oldu. O üyeleri resen üyelikten çıkardım. 15 Temmuz'u Türkiye'ye yaşatmış kişilerin arkasında kesinlikle durmayız. Bu işlerde bizim kadar tavrımızı net şekilde gösteren bir kulüp yok. Tuzak demek yanlış olur ama ne pahasına olursa olsun ibra etmeyeyim diyenler oluyor.

BASKETBOL ŞUBESİ KÜÇÜLÜYOR MU?

Basketboldaki gelişmeler: "Küçülmek sözcüğü yakıştırma bir sözcük. Bütçeyi yapmayayım mı? Büyük düşünmek paralı düşünme değildir, buna katılıyorum. Eurocup'ta oynayacağız seneye. Elbette ki iyi takım kuracağız. Hangi takımla sahaya çıkarsak çıkalım desteklenmemiz gerekiyor. Bizi de kısıtlayan durumlar var. Amatör sporlar gelir kaynağı olmaktan çıkmış. Özellikle basketbolun faaliyetleri içinde tribün gelirleri yeteri seviyede değil. Sponsorla bir kısmını finanse edebiliyoruz. Salon projesi bitti, ruhsat aşamasındayız. Bir sponsorla da görüşüyoruz. Galatasaray'ın cebinden para çıkmadan salonu kazandıracağız. Salon fikri daha önce de düşünülmüş. Eurocup'ta şampiyon olduğumuzda sayın Cumhurbaşkanı bizi Külliye'ye davet etti. Özel görüşme istedim. Spor Bakanımız da yanımızdaydı. Biz buraya bir salon yapmak istiyoruz dedim. Kendisi bana kaç kişilik yapacaksınız dedi? 12500 dedim. Şampiyon takıma 12500 olmaz 15 bin kişilik yapın dedi. Böyle harekete geçtik. Buradan kendisine teşekkür ediyorum. Sayın Başbakan, Spor Bakanı ve Maliye Bakanı'nın da katkıları oldu. Bize düşen görev bu desteği aldıktan sonra gerekeni yapmak kalıyor. Salonla başladık, Riva, Florya peşi sıra gelecek.


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler