SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray'ın Kıbrıs çıkarması Rumları rahatsız etti!

Galatasaray'ın KKTC'ye gerçekleştirmeyi düşündüğü yatırımı Rumlar mercek altına aldı, Güney Kıbrıs Federasyon Başkanı Koutsokoumnis'in, sarı-kırmızılıların Ada'daki girişimine müdahale edebileceği savunuldu. Gelişmelerin Güney Kıbrıs Rum Kesimi Futbol Federasyonu'nun da dikkati çektiği belirtilerek, Galatasaray'ın gerçekleştirdiği girişimin, federasyon tarafından yakından izlenmesine karar verildiği aktarıldı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gerçekleştirdiği seyahat, Ada'nın güneyinde rahatsızlık yarattı. Özbek dün KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün ile yaptığı görüşmede Girne sahilinden 60 dönümlük arazi talebinde bulunmuş, araziye üç spor sahasının yanı sıra otel de yapılacağını belirterek, "11 yaştan 21 yaşa kadar gençler, altyapı çalışmalarını Kıbrıs'ta gerçekleştirecek" demişti.

Federasyon süreci takip edecek

Güney Kıbrıs'tan Kerkida internet sitesi, konuyla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Gelişmelerin Güney Kıbrıs Rum Kesimi Futbol Federasyonu'nun da dikkati çektiği belirtilerek, Galatasaray'ın gerçekleştirdiği girişimin, federasyon tarafından yakından izlenmesine karar verildiği aktarıldı. Federasyon başkanı Costakis Koutsokoumnis'in süreç ile bizzat ilgileneceği aktarıldı.

Kurallara uygun mu diye bakacaklar

Galatasaray Girne'de kazmayı vurana kadar herhangi bir girişimde bulunulmayacağı, sarı-kırmızılıların projeye start vermesinin ardından yapılanların incelenmeye başlanacağı bildirildi. Güney Kıbrıslı yetkililerin Ada'nın statüsü nedeniyle resmi olarak kulübün Girne'de altyapı, akademi türünde varlık gösteremeyeceklerini düşündükleri, UEFA kurallarına aykırılık olması durumunda bu durumda Koutsokoumnis'in sürece müdahale edeceği belirtildi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler