SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ünal Aysal açıkladı! Başkanlığa aday olacak mı?

Eski Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, yeniden başkanlık yapmak gibi bir planlamasının olmadığını söyledi.

Sarı-kırmızılı kulübün Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Auditorium Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen yıllık olağan mali genel kuruluna katılan Aysal, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Aysal, mevcut yönetimin bir yıl daha görev süresi bulunduğunu vurgulayarak, "Başkanlık konusundaki sorulara cevap vermek için biraz erken ama samimiyetle söylemeliyim, benim böyle bir planlamam yok. Galatasaray'ın ihtiyacı olduğu vakit biz eski başkanlar olarak her zaman yardıma koşarız. Ancak bugün gündemde olan bir şey değil." dedi.

"Taraftarın mutluluğu başarıdan geçer"

Spor kulüplerinde başarının esas olduğunu dile getiren Aysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Spor kulüplerinde başarı esastır. Taraftarın mutluluğu başarıdan geçer. Başarırsanız para da kazanırsınız, taraftarınızı da mutlu edersiniz, stadınız da dolar, formanızı da satarsınız, kaliteli sponsorlar da getirebilirsiniz. Başarıyı geri planda tutar, başka öncelikleri devreye sokarsanız bence yanlış bir strateji izlemiş olursunuz. Bugünkü yönetimin temel yaklaşımı bu yönde. Ben bundan rahatsızım. Galatasaray'ın bundan önceki dönemde marka değeri oldukça yükselmişti. Onun için sponsorluk gelirlerimiz arttı, stadımız doldu, mağazacılığımız çok iyi çalıştı. Gelirimiz artınca biz de ona göre kaliteli kadrolar kurabildik. Stratejimiz böyle kurgulanmıştı. Başarıdan vazgeçip başka yöntemlerle bunları kazanmaya çalıştığınız vakit, hepsini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırsınız."

Ünal Aysal, mevcut yönetimin Riva ve Florya'daki kulüp arsalarıyla ilgili projeleri hakkında, "Bunlar bizim zamanımızda başlamış projelerdi. Riva ve Florya projeleri bizim zamanımızda böyle kurgulanmamıştı. Biz bunu gayrimenkul yatırım ortaklığı içinde daha fazla kar getirecek bir proje olarak kurgulamıştık. Arkadaşlarımız daha kolaycı bir yöntemle TOKİ ile doğrudan yapmayı tercih etmişler. Onların tercihi, söylenecek bir şey yok." diye konuştu.

"Hayal kırıklığına uğradım"

Kulüplerin birinci işinin taraftarlarını mutlu etmek olduğunu aktaran Aysal, şu ifadeleri kullandı:

"Projeler bizim ikinci işimiz. Birinci işimiz taraftarı mutlu etmek. Taraftarı mutlu edemiyorsan zaten görevini yapamıyorsun. Genel kurul, yönetim kurulu ve başkan taraftarı temsilen buradalar. Bizim iki kulağımızın taraftarlarda olması, onları mutlu edecek formüller bulmamız gerekiyor. Bugünkü ifadelerden kimsenin bu mutluluğu aradığı izlenimini edinemedim. Bunun için de biraz hayal kırıklığına uğradım."

Ünal Aysal, Galatasaray Futbol Takımı'nın yapılanmasıyla ilgili olarak ise "Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı. Bu yönetim böyle bir tercihte bulundu. Çok sık teknik direktör değişimi kulüplere zarar veriyor. Bazen mecburen yapabilirsiniz bunu ancak mümkün olduğu kadar az mecbur kalırsanız iyi olur." şeklinde görüş belirtti.

"Drogba ve Sneijder'den iyilerinin gelmesi lazım"

Galatasaray'ın sürekliliğe ihtiyacı olduğunu söyleyen Aysal, "Bugünkü çalışmalar son derece yetersiz. Sağ olduğum sürece her zaman Galatasaray'ın içinde olacağım. Görevcim ne olur önemli değil. Galatasaray'ın faydalı bir üyesi ve elemanı olarak her zaman mevcut olacağım. Taraftarımız müsterih olsunlar. Spor yöneticilerinin cesur ve bağımsız olmaları gerekir. Kararlarını kendi inisiyatifleriyle almaları gerekir. Bu inisiyatifi kaybettikleri sürece başarılı olamazlar. Az evvel saydığınız isimlerin (Sneijder ve Drogba) çok daha iyileri Galatasaray'a gelmek zorunda. 'İnşallah' demiyorum, zorunda. Bunları yapabilmemiz için sürekliliğe ihtiyaç var. Çok daha iyi isimlerin Galatasaray markasının altında hizmet etmesi gerekir. İnşallah önümüzdeki senelerde bunları izleyeceğiz" ifadesini kullandı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler