SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray'da Alp Yalman da istifa etti

Galatasaray'da Levent Nazifoğlu'nun ardından Sportif AŞ Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Alp Yalman da istifa etti.

Galatasaray'da sular durulmuyor... Geçtiğimiz günlerde istifasını sunan Galatasaray Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu'nun ardından Alp Yalman da Sportif AŞ Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti.

Dün gece yönetime istifasını götürdüğü öğrenilen Yalman sezon başında Levent Nazifoğlu ile birlikte göreve başlamıştı. Aynı zamanda sarı kırmızılı kulübün eski başkanlarından olan Alp Yalman sezon içerisinde de istifanın eşiğine gelmiş fakat son anda vazgeçirilmişti.

ALP YALMAN KİMDİR?

İş adamı, sanayici ve eski Galatasaray başkanı. Osman Alp Yalman, 1 Ocak 1940 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Babası Mustafa Vacit Bey'dir. Kardeşinin adı Ali’dir. İlkokula 1946'da Taksim'deki Özel Aydın Okulu'nda başlar. Orta öğrenimini İstanbul Robert Kolej'de1959'da bitirdi. sonra İngiltere'ye mühendislik okumaya giden Yalman, 'sıkıcı' geldiği için buradan vazgeçer. Yüksek öğrenimini ise İsviçre Lozan Üniversitesi Siyasal ve Sosyal İlimler Bölümü'nde tamamlamıştır.

Amcası Ahmet Emin'in gazetesi (Vatan) olmasına ve yakın arkadaşları Ercan Arıklı, İsmail Cem ve 1965'te Deniz Harp Akadamileri'ndeki 24 aylık askerlik arkadaşı Uğur Dündar gibi arkadaşlarının gazeteci olmasına rağmen o Lozan'da okurken amcasının gazetesine gönderdiği birkaç yazı dışında gazeteciliğe ilgi duymaz. Bunda, Tatko gibi bir aile şirketinin varlığı önemli rol oynar.

Alp Yalman, askerlikten sonra 1967'de Amerika'daki Chrysler'de staj yapar. Dönüşte Tatko'da yatırım koordinatörü olarak işe başlar. Bugün Tatko'nun Yönetim Kurulu Başkanı'dır.

Yalman ailesinden dedesi Osman Tevfik Efendi, 1900'lerin ilk yıllarında Selanik'ten kalkıp istanbul'a gelmiş. Osman Tevfik'in oğullarından Ahmet Emin 1926'da Goodyear şirketi ile temsilcilik anlaşması imzaladı. Bir yıl sonra da Alp Yalman'ın babası Mustafa Vacit Bey ile kardeşi (Alp Yalman'ın amcası) Mehmet Emin, Ahmet Emin ve ortağı Kemal Halil Tanır ile birlikte “Tatko” şirketini kurdular. Tatko, sonraki yıllarda Türk ekonomisinde birçok 'ilk'e imza atan bir kuruluş olmuştur.

1935'te Tatko'nun temsilcisi olduğu Curtis Wright, Türkiye'de Hawk avcı uçaklarının üretimi için Türk hükümeti ile anlaşma imzalar. Tatko, bunun yanında Sperry Equipment ve Irving uçaklarının da temsilciliğini üstlenir. 1962'de Amerikan Chrysler firması ile İstanbul'da ilk kamyon üretim tesisini kurar. Tatko, Billur Tuz ile de Türkiye'nin ilk sofra tuzu üreticisi olur. Yine 1950'de Türkiye'nin ilk otomobil servis istasyonunu açar.

KAP açıklaması şöyle;

“Şirketimiz, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Osman Alp Yalman, 22.03.2017 tarihi itibariyle Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa etmişlerdir. Şirketimiz, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyemizin istifası ile boşalan görev için ilgili atamayı Kurumsal Yönetim İlkeleri ve tebliğ hükümleri kapsamında yasal süresi içerisinde yapacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler