SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mehmet Demirkol: 'Akhisar'da bile oynayamaz'

Mehmet Demirkol 1-0 Beşiktaş'ın zaferiyle biten Galatasaray-Beşiktaş derbisini yorumladı.

Mehmet Demirkol, NTVSpor'da yayınlanan Spor Servisi programında derbiyi yorumladı, Galatasaray'ın eskiden olsa kupayı kenardan kenardan gelip alabileceğini söyleyen Demirkol, Tolga Ciğerci'nin 'Bu performansla Akhisar'da zor oynayacağını' söyledi.

İŞTE DEMİRKOL'UN AÇIKLAMALARI:

"Tudor bir seçim yaptı çok basit bir seçim. Dedi ki; Galatasaray'ın güçlü tarafı ne Beşiktaş'ın güçsüz tarafı ne yüzde 55'in altında topa sahip olduğu maçlarda başarısız oluyor. önde mi oynasam topa mı sahip olsam.

"Karabük'te Beşiktaş'ı yendim. Savunma oyunu yaparak yendi. Galatasaray'da her türlü yaparım dedi. Planın var ama oyuncun plana uygun değil. Tudor bunun sıkıntısını yaşadı."

"3'lü savunma... 3-2-1 pozisyon vermiyorum bir tane de girdim. Penaltım verilmedi. Böyle devam ediyim bir tane atarım' dedi. Kendi planına sarıldı ve 70'inci dakikaya kadar iş böyle gitti olabilirdi ama riskli bir plandı. Bu maçı net hücumla oynamak daha az riskliydi. Atınç'ın üzerine 3 kere gittiler, gol oluyordu penaltı falan... Bundan yararlanamadı Tudor."

"Galatasaray'ın koşması demek onun başarısızlığı demek. Deseler ki Galatasaray 118 km koşmuş rakip geriye koşturmuş derim. Ama Galatasaray 92 koşmuş deseler maçı 5-0 falan almıştır derim. Rakibe baskı yapmış çıkarmamış geriye dönmek zorunda da kalmamış derim."

"Sneijder koşsa zaten Real Madrid'te oynar. Podolski koşsa Arsenal'de bitirirdi zaten... Sneijder 70'te çıkar mı ya? Ligin son 15 dakikası elindeki en değerli oyuncuyu çıkarıyorsun. Heralde kendisi söylemiştir beni çıkar bitti diye."

"Pas atacak, Podolski'ye attırıcak, penaltı alacak diye beklediği Tolga'yı oyuna aldı ama Tolga topun üzerine bastı 2 milyon Euro alıyor... Akhisar'da oynar bu performansla o da zor."

"450 bin Euro alan bi adama 2 milyon Euro verip aldılar. Bu oyuncu standart orta saha oyuncusu şimdi bunu neyin içinde büyüteceksin. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin bir futbol vizyonu yok. Günlük devam ediyorlar 'aman çok sıkıştık Riekerink' gitsin. Bir vizyonları yok..."

"Beşiktaş'ın var mı bilmiyorum ama Şenol Güneş'in var. Bütün oyuncularında ayrı ayrı performans yükselmesi sağlıyor. Mesela Antalyaspor bu şampiyonluk yarışının içinde neden olamıyor. Çünkü anlık mevzu Eto'o üzerinden dönüyor. Bu vizyon değil. Bu yarışın içinde Konya'nın, Kayseri'nin, Antalya'nın şampiyonluk yarışı olması lazım. Başakşehir'de de var bu vizyon."

"Atiba yüzde 60 savunmacı yüzde 60 hücumcu... Bir yüzde 20 fazlası var hep... Atiba ile kimi yan yana koysan oluyor. Arsene Wenger söylemişti Arsenal maçında bu sahanın en iyisi Atiba demişti."

"Şenol Hoca Fenerbahçe deplasmanında olduğu gibi kontrolü elden bırakmak istemedi. O yüzden beklenilenin aksine Galatasaray 3'lü savunmayla oynamasına rağmen çok kontra atak yakalayamadı Beşiktaş."

"Savunmanın iki tarafındaki oyuncular bek işi de yaparlar 3'lü savunmada. Yani Yasin ileri çıktığında Chedjou'nun orda beke dönüşmesi lazımdı. Yasin 90 dakikada o nükleeri sağlayabilecek bir oyuncu değil. O yüzden hücumda etkili olamadı çıkamadı."

"Galatasaray normalde, Beşiktaş sendelediya son iki haftadır... O zamanlarda şunu yapardı eskiden; kenardan kenardan gelir kupayı alırdı, herkes şaşırırdı. Derbide hiç bir şey oynamıyorsun. Ev sahibisin... Galatasaray geleneğinden çıkmaya başladı. O yüzden onları konuşuyoruz."

"Aziz Yıldımı takıma taktik veriyor Advocaat bundan hoşlanmıyor. Bu haberlerden ben onu anlıyorum yani. Takımı çalıştırmıyor diye eleştiriliyordu Pereira."

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler