SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Spor yazarlarından Çaykur Rizespor-Galatasaray yorumu

Spor yazarları, Galatasaray'ın deplasmanda Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldığı mücadeleyi değerlendirdi.

TUDOR'UN KUMARI TUTMADI (SERHAT ULUEREN)

Tolga Ciğerci’den ne şiş olur, ne sote, ne de tava. Asla bu takıma yakışmıyor ve G.Saray’da oynayacak kapasitede bir oyuncu değil. Tudor’un Rize’ye götürdüğü kadro tartışılabilir. Beğenen de olur beğenmeyen de. Ama Ahmet ve Tolga tercihleri bana göre skandal! İşte o Ciğerci 74’te Igiebor’a lüzumsuz, aptalca bir faul yaptı. Arkası dönük adama, üstelik pozisyon yokken yaptığı faul ve usta işi frikikle G.Saray’ın 2 puanı uçtu. Bu kaybın baş sorumlusu Tolga’dır. 90+1’de Yasin, Semih’in harika ortasında rezil bir kafa vurdu ve böylelikle önemli bir deplasmandan ama zayıf Rize’den önemli bir kayıpla işe başlamış oldu Tudor.

TEK EKSİK POZİSYONDU

Her ne kadar G.Saray, Karabük’ün hocasına ahlaksız bir teklifle renklerine bağlasa da artık geleceğe bakmak lazım. Bruma, Sneijder, Eren, Hakan Balta gibi isimleri Rize’ye götürmeyen Tudor bence önemli mesajlar verdi tüm takıma. Şımaran, az koşan, külhanbeyi gibi davrananlara forma yok dedi Tudor. Sahaya çıkardığı kadroyu çok beğendim. Üstelik kovan içindeki arılar gibi çok koştu, alan daralttı, pres yaptı ve yardımlaştı G.Saray. Tek eksik net pozisyonlardı.

[Ahmet Çakar’dan Tudor için şok tweet](https://www.mynet.com/ahmet-cakardan-tudor-icin-sok-tweet-106826-myspor)

BÜYÜK HATA OLDU

Bu maçlarda 2’yi, 3’ü bulamazsan sorun yaşarsın ve nitekim Tolga’nın büyük hatasıyla beraberliğe düştü sarı-kırmızılılar. Tudor’un aylar sonra görev verdiği Chedjou 52’de Recep’in önüne bıraktığı top dışında hatasız oynadı. Chedjou böyle oynarsa ilk 11’de sürekli oynar. Tudor genç, hırslı ve geleceği parlak bir hoca. Ama sahanın en iyilerinden Josue ve Linnes’i çıkarması büyük hata. Bunlar kabul edilebilir değişiklikler değil. Bu hatalar nedeniyle Hırvat teknik adam, Bruma tercihi nedeniyle fazlasıyla yıpranacak. Rize’yi yenselerdi Bruma’yı kimse tartışmayacaktı. Berabere kaldılar, Bruma sıkıntıya sokacak Tudor’u. İşte o Tudor, geldiği günden beri koşmak dışında hiçbir hüneri olmayan Tolga ve yeteneksiz stoper Ahmet Çalık tercihleriyle elbette eleştirilecek ve eleştirilmeli de.

UN GİBİ DAĞILIYOR (OSMAN ŞENHER)

Koca hafta Tudor heyecanı... Tudor gelecek, Galatasaray düzelecek. Hiç kimsenin aklına gelmiyor. Hangi futbolcularla takım düzelecek, şampiyonluk yarışını devam ettirecek? Bir Sneijder olmayınca, takımın içi boşalıyor, ruhunu kaybediyor. Hırvat teknik adam, ilk yarı pansuman yaptı. Takım olarak koştular, mücadele ettiler, rakibe sahanın her yerinde bastılar. Podolski’yle golü de buldular. İkinci gole teşebbüs bile etmediler. Rakip 18 içine giremiyorsun ki. Ne orta saha, ne de kanat oyuncuların... Presi görünce un gibi dağılıyorlar!

[Galatasaray'dan TFF'ye sert tepki!](https://www.mynet.com/galatasaraydan-tffye-sert-tepki-106824-myspor)

SELÇUK DÜKKANI KAPAMIŞ

Hele ikinci yarı inanın utandım. Bir büyük takım nasıl böyle top oynar? Resmen 1-0’ın üzerine yatmaya kalktılar. Olmaz böyle şey. Galatasaray dün Rize’den 1 puan aldıysa şans sarı-kırmızılıların yanındaydı. İkinci yarı ev sahibi ekibin temposu, kanatlardan yaptıkları hücumlar... Bir tek eksikleri son vuruşlardı. Galibiyeti hak eden taraf kesinlikle Rize’ydi. Bir Yasin’e bakıyorsun. Ya nasıl Galatasaray’da forma giyer. Rodrigues’in pişmesi lazım, 140 fırın ekmek yemesi gerek. Orta sahada De Jong kesici, sonradan giren Tolga o da kesici. Kaptan Selçuk’u korumaya alıyoruz, fazla eleştirmeyelim diyoruz. Ama Selçuk dükkanı kapamış. İlk 11’de oynamaması lazım.

7-8 OYUNCU

Tudor’u eleştirmem. Neden eleştireyim. Adam gitti Karabük’te transferler yaptı, iyi bir takım yarattı. Şu an çaresiz. Başkalarının kurduğu takıma teknik direktör oldu. Diyeceksiniz ki, bu takımı Tudor koştursun. Nasıl koşturacak? Sihirbaz mı? Veya okuyup üfleyecek mi? Bütün takım sezon başından beri yatmış. 90 dakika hiçbir rakibinle fiziki mücadele yapamıyor. Rizespor bile Cim Bom’dan daha çok mücadele etti. Hele ikinci yarı resmen sarı-kırmızılıları ezdiler. Yapacak bir şey yok. Sezon sonuna kadar düşe kalka bu takım gidecek. Sezon sonu en az 7-8 futbolcuyu teşekkür edip göndermek lazım. Galatasaray’ın bu futbolcularla geleceği olamaz.

[Levent Nazifoğlu: 'Koca koca adamlar yalan söylüyor'](https://www.mynet.com/levent-nazifoglu-koca-koca-adamlar-yalan-soyluyor-106825-myspor)

NEYİNE VURULDU?(İLKER YASİN)

Neyine vuruldu G.Saray bu Tudor’un, var mı bilen? Bozmak, kurmaktan kolaydır. Karabük hocasıyken G.Saray’ı ve Beşiktaş’ı bozmak, G.Saray hocasıyken Rize defansını aşmaktan kolaydır. Kim var bu Tudor’un arkasında, merak ediyorum.

G.SARAY’I YÖNETEMEZ

Riekerink’in G.Saray’ı yönetemeyeceğini, geldiği gün burada yazdım. Tudor’un da, G.Saray’ı hedefe taşıyacak büyük takım birikimi olmadığını ve başarılı olamayacağını ilk maçı sonrasında yazıyorum. Gerçi Tudor, en büyük tecrübesini kazanacak. Ama, tecrübeden sonraki idrak pahalıdır ve G.Saray bunun için nasıl bir bedel ödeyecek?

[Rıdvan Dilmen: Arena’da herkes hocalık yapar](https://www.mynet.com/ridvan-dilmen-arenada-herkes-hocalik-yapar-106823-myspor)

DİLERİM ARATMAZ

Geçen haftadan ne değişti? Ağzı her daim aralık, melankolik Riekerink gitmiş, yerinde duramayan, el-kol hareketleriyle takımı değil, kendini yoran Tudor gelmişti. Tudor, dilerim Riekerink’i aratmaz.

NOT DÜŞÜLECEK (HAKAN ÜNSAL)

GALATASARAY çok kritik haftalardan geçiyor. Hem camia hem yönetim hem de futbolcular için kritik olmasının sebebi, hoca değişikliğinin yapıldığı zaman. Bu gerekli değişim sonrasında ortaya çıkacak durumlar, olumlu ya da olumsuz herkesi derinden etkiler. Sezon sonu geldiğinde, Galatasaray’ın sıralamadaki pozisyonu belli olduğunda bu hafta kırılma noktası olarak not düşülecek.

HAKSIZLIK ETMEYELİM

Kayseri karşısında kaybedilen sadece büyük avantaj değil aynı zamanda takım ruhuydu. Dolayısı ile Tudor geldikten sonra neler değişecek sorusu çok merak ediliyordu. Haksızlık etmeyelim, bir haftada kimse büyük değişiklik yapamaz. Sadece değişimin işaretlerini verir.

[Podolski’den tartışma yaratan hareket](https://www.mynet.com/podolskiden-tartisma-yaratan-hareket-106821-myspor)

CHEDJOU FARKI...

Rize karşısında neler değişti? Öncelikle, Selçuk’un dönmesi sonucu topa ve oyuna hakim olma avantajı tekrar kazanıldı. Sonrasında, hoca değişiminin ilk yansıması tazelenmenin verdiği istekli oyun ve mücadele gözüktü. Josue, oynadığı pozisyonun hakkını verecek kadar oynadı. Yasin ve Rodrigues etkisiz ve beklenenin altında oynadılar. Chedjou ile geçmiş maçlara nazaran daha derli toplu bir defans görüntüsü vardı. Neredeyse her duran top ve yan toptan gol yiyen defansta Chedjou top sektirmedi.

ŞANSI SIFIR(ERMAN TOROĞLU)

Galatasaray şampiyon olacakmış! Onu geçin. Olma şansı sıfır. Futbolda bu kadar iddialı konuşulmaz kabul ediyorum ama bu cümleyi söylerken neye dayanarak söylüyorum? Dün geceki sonuca göre değil. Galatasaray'ın sahadaki mücadelesini ve fizik gücünü gördükten sonra bu kanaate varıyorum. Bu saatten sonra bu takımın kondisyon olarak yükleme yapacak hali yok.
Hani elbisede prova yaparsınız ya ceketi pantolonu düzeltirsiniz. Belki öyle ilk 3'e girersiniz.

GÜÇLERİ YETMEDİ

Yeni teknik direktörle eskisinin arasındaki farkı şöyle gördüm. Eski teknik direktörle futbolcular ayaklarının ucuyla burnuyla oynuyorlardı. Hani yere düşersek bacaktan kılımız döner falan diyorlardı. Şimdi biraz mücadeleye başlamışlar. O da ne kadar? 60 dakika. Sonrasında güçleri yetmedi. Çünkü bu işler 1 haftada olacak işler değil.

5 HAFTA YETER

Tudor açısından da şunu söyleyebilirim. Yeni geldiğin bir takımda ikinci, üçüncü idmanda futbolcuyla mücadele etmeyeceksin. Bruma'da olduğu gibi. Haa şu olabilir. Yönetim sana der ki "Kardeşim bak. Bu oyuncular teknik adamlarla oynuyorlar. Bunlarla biz mücadele edemedik. Teknik adam da bunlara pembe baktı. Seni öyle bir işe getirdik ki eskiden Türkiye'de öğretmenlere söylendiği gibi, eti senin kemiği benim" mi dedi acaba Galatasaray yönetimi? Onu bilemeyiz. Tudor'un işi zor. Çünkü burası Karabük değil. Tudor'un ne yapacağını görmemiz için 5 hafta yeter.

BRUMA'NIN BEDELİ...(LEVENT TÜZEMEN)

Rodrigues maalesef Bruma'nın kopyası bile olamadı. Öfkeyle alınan kararlar zarar getirirmiş. Tudor'un, Bruma'yı Rize'ye getirmemesinin bedeli ağır oldu. İkinci yarı oyun Bruma'nın kalitesine ve becerisine göre şekillenmişti. Rodrigues boş alan bulmasına rağmen etkisiz kaldı. Rodrigues'in yakaladığı gol pozisyonlarını Bruma yakalasa, ayak içi vuruş becerisiyle kesin gol yapardı.

SAHTE OYNADI

Tudor'un oyundan düşen Josue'yi çıkarıp orta alanı güçlendirmek için Tolga'yı alması mantıklıydı. Ancak Chedjou ile birlikte G.Saray'ın iyilerinden Linnes'in çıkması ve Semih'in sol beke geçmesi yanlış bir fanteziydi.. Eğer Ahmet Çalık girdiğinde Semih sol beke geçtiğinde Yasin'den daha fazla bindirme yapan Linnes öne itilseydi doğru olurdu. Çünkü Yasin, maç boyu gölge markaj yaptı. Yani sahte oynadı.

BİRİ UYARSIN

Almanya'da yetişen Türk oyuncularda ciddi disiplin sorunu var. Sinan oyuna taze girdi ama rakibini bile kovalamadı. Josue'ye, nasıl olduysa gol öncesi pas veren Yasin, final paslarında ya geç kaldı ya da topu kaptırdı. Tolga Ciğerci ise futbolu bilmiyor. Akıllı bir oyuncu kendi kalesinin önünde arkası dönük rakip oyuncuya faul yapar mı? Tolga yaptı ve G.Saray golü yedi. Aynı Tolga çaprazda gol olabilecek pozisyonda topu kalecinin üzerine vurdu. Hele hele üç kişinin boş olduğu durumda pas vermeyip kaleye şut atması skandaldı. Geldiğinden beri tek golü ve isabetli şutu olmayan Tolga'yı birileri ne olur "Şut atma" diye uyarsın.

TAKIM OLARAK..(EVREN TURHAN)

Tudor, 3-4 günlük süreçte gördük ki öncelikle takım olarak oynamanın üzerinde durmuş. İleriye gidişlerde kalabalık olarak gidip dönüşte de yine bütün oyuncular toplu olarak dönüp savunma yaptılar. Özellikle orta alandaki oyuncular hiç boş pas yapmadılar. Özellikle Selçuk ve de Jong arasındaki o sıkça gerçekleşen yan pasları görmedik. Sarı-Kırmızılılar önde bastıkları için rakibe oyun kurma şansı vermediler..

SNEIJDER ŞART

İkinci yarının başlarında bu sefer Rizespor önde basınca etkinliklerini artırıp art arda pozisyonlar buldular. Galatasaray orta alanda oyundan düştüğü an Tudor, Josue- Tolga değişikliğiyle orta sahayı güçlendirdi. Tudor'un oyuncu değişiklikleri yerinde ve doğruydu. Ancak takımın fiziki olarak yetersiz oluşu ikinci yarıda savunma ağırlıklı oynamasına sebep oldu. Savunmada çok da kötü değildiler. Ancak duran toptan Özgür Çek'in attığı müthiş gol skoru eşitledi. Tudor'un acilen fizik olarak takımı güçlendirmesi gerekiyor. Ve de Sneijder'in bir an önce takımdaki yerini alması şart..

HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEDİ (BAHRİ HAVADIR)

Bence hiçbir şey değişmedi... 3 günde yapılan antrenman ile neyin değişmesini bekliyordunuz? İlk yarıdaki biraz derli toplu futbol, umut verdi ama 2. yarıda hiçbir şeyin değişmediğini gördük... Teknik direktörün değiştirebilirsin ama ruhunu kaybetmiş, profesyonelliği unutmuş oyuncuları futboldan anlamayan yöneticileri değiştirmezsen sonuç bu oluyor.

BEYNİ SULANDI

İkinci 45 dakikadaki oyuncu değişiklikleri ile beraber Tudor’un taktik değişikliği de çorbaya döndü. Başka bir deyişle futbolcuların beyni sulandı. Linnes’in değişikliğini anlamadım. Podolski’nin golü bir yana esas gol TV’de yorum yapan Necati attı... Özgür Çek topu düzeltirken “Ben onla birlikte oynadım sol ayağını çok iyi kullanır çok iyi vurur” dedi... Öyle de oldu.

POZİTİF GELDİ

Özetle Tudor’un saha kenarındaki heyecanı pozitif geldi tarafta... Sihirli bir dokunuş bekleniyordu ama Rize’de bu ne yazık ki olmadı. Çünkü eski alışkanlıkları terk etmek zor. Riekerink’in ve futbol uleması yöneticilerin takımı köhneleştirdiğini açıkça gördük.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler