SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çaykur Rizespor 1 - 1 Galatasaray

Galatasaray'a Igor Tudor da çare olamadı... Yeni teknik direktörü yönetiminde ilk maçına çıkan Sarı-Kırmızılılar, deplasmanda Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı ve şampiyonluk yolunda kritik puan kaybı yaşadı.

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray, yeni teknik direktörü Igor Tudor yönetiminde deplasmanda Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı ve şampiyonluk yolunda ağır yara aldı.

Sarı-Kırmızılılar mücadeleye hırslı ve istekli başladı. Oyunun kontrolünü elinde bulunduran Tudor'un öğrencileri, rakip kalede gol aradı.

Galatasaray baskılı oyununun karşılığını Podolski ile aldı. 23. dakikada Yasin Öztekin ara pasını sağ çaprazdan ceza sahası içerisine hareketlenen Josue'ye verdi. Josue topla birlikte son çizgiye indikten sonra yerden pasını altıpasın hemen dışında sol çaprazda bulunan Lukas Podolski'ye gönderdi. Podolski'nin sol ayağı ile çektiği sert şut ağlarla buluştu.

Golün ardından Sarı-Kırmızılılar, oyun üstünlüğünü devam ettirdi ve 2. gol için rakip kaleye yüklendi ancak maçta başka gol olmadı ve ilk devre 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğü ile sona erdi.

[Igor Tudor'dan çılgın sevinç](https://www.mynet.com/igor-tudordan-cilgin-sevinc-106819-myspor)

Mücadelenin ikinci yarısında da Galatasaray etkili başladı. 47. dakikada Josue ile bir de gol bulan Sarı-Kırmızılılar, yan hakemin ofsayt bayrağına takıldı.

Bu pozisyonun ardından ev sahibi ekip rakip yarı alanda daha fazla gözükmeye başladı. Galatasaray ise hızlı ataklarla rakip kalede etkili olmaya çalıştı.

Çaykur Rizespor 58. dakikada etkili geldi. Ev sahibi ekip çok hızlı bir hücum geliştirdi. Recep Niyaz'ın pası ile ceza sahası yayının hemen dışında buluşan Jakob Jantscher'in yerden çektiği şut kaleci Fernando Muslera'da kaldı.

75. dakikada Çaykur Rizespor beraberlik golünü Özgür Çek ile buldu. Tolga Ciğerci'nin Nosa Igiebor'a yaptığı faulün ardından ceza sahasının hemen dışından sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Özgür Çek geçti. Özgür Çek'in çektiği şut kaleci Fernando Muslera'nın sağından ağlarla buluştu ve skora denge geldi.

Kalan dakikalarda tempo çok yükseldi ve iki takım da rakip kalede etkili ataklar geiştirdi ancak mücadelede başka gol sesi çıkmadı ve maç 1-1 eşitlikle sona erdi.

Bu skorun ardından Galatasaray puanını 40'a yükseltti. Çaykur Rizespor da 20 puana yükseltti.

ÇAYKUR RİZESPOR 1 - 1 GALATASARAY
STAT: Çaykur Didi
HAKEMLER: Halis Özkahya, Kemal Yılmaz, Hakan Yemişken
ÇAYKUR RİZESPOR: Diallo, Mehmet Akyüz(Dk. 62 Nosa Igiebor), Oboabona, Ümit Kurt (Dk. 43 Yakoubi), Özgür Çek, Petrucci, Recep Niyaz, Dhurgham İsmail, Ahmet İlhan Özek, Janster(Dk. 71 Patryk Tuszynski), Edomwonyi
GALATASARAY: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Semih Kaya, Linnes(Dk 72 Ahmet Çalık ), De Jong, Selçuk İnan(Dk. 79 Sinan Gümüş), Rodrigues, Yasin Öztekin, Josue(Dk. 60 Tolga Ciğerci), Podolski
GOLLER: Dk. 75 Özgür Çek (Çaykur Rizespor) Dk. 23 Podolski (Galatasaray)
SARI KART: Podolski (Galatasaray)

IGOR TUDOR İLE İLK KEZ Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor'a konuk olan Galatasaray, yeni teknik direktörü Igor Tudor yönetimindeki ilk karşılaşmasına çıktı.

Teknik direktör Jan Olde Riekerink ile yollarını ayıran sarı-kırmızılı kulüp ile 16 Şubat Perşembe günü 1,5 yıllık sözleşme imzalayan Hırvat teknik adam, 2 gün sonra Çaykur Rizespor karşısında takımın başında yer aldı.

[Podolski’den tartışma yaratan hareket](https://www.mynet.com/podolskiden-tartisma-yaratan-hareket-106821-myspor)

Çaykur Rizespor deplasmanında takımlarını yalnız bırakmayan sarı-kırmızı taraftarlar, Tudor'a maç öncesi sevgi gösterisinde bulundu. Hırvat teknik adam da taraftarları alkışlayarak selamladı.

3 FARKLI OYUNCU Galatasaray, geçen hafta sahasında Kayserispor'a 2-1 yenildiği maçtaki ilk 11'ine göre 3 farklı oyuncuyla sahaya çıktı.

Sarı-kırmızılı takımda, Rize'ye getirilmeyen Bruma, Hakan Balta ile yedek kulübesinde oturtulan Tolga Ciğerci'nin yerlerine Selçuk İnan, Josue Pesqueira ve Aurelien Chedjou ilk 11'de forma giydi.

Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Wesley Sneijder, Eren Derdiyok ve Lionel Carole'ün yanı sıra Armindo Bruma ve Hakan Balta 18 kişilik kadroda yer almadı.

CHEDJOU 11 HAFTA SONRA

Galatasaray'da teknik direktör Tudor, stoperde Chedjou'ya 11'de görev verdi. En son ligin 9. haftasında Adanaspor maçında 11'de görev yapan Kamerunlu futbolcu, 11 hafta sonra 11'de görev aldı.

29 Ekim 2016 tarihinde oynanan karşılaşmadan 112 gün sonra 11'de sahaya çıkan Chedjou, Semih Kaya ile stoperde görev yaptı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler