SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Spor yazarları Medipol Başakşehir-Galatasaray maçını değerlendirdi!

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Galatasaray deplasmanda Medipol Başakşehir'e 2-1 mağlup oldu. Spor yazarları tartışmalı geçen maçın pozisyonlarını değerlendirdi.

RIDVAN DİLMEN - FOTOMAÇ

Kendimize şunu sormalıyız:Bu sonuç sürpriz mi? Değil... Güçlerine, oynadıkları futbola, son oynadıkları maça baktığımızda hep Başakşehir önde... Galatasaray'ın yalnızca iki şey olsa şansı olurdu: 30. saniyedeki Podolski'nin şutu direkten dönmeyecekti, ikinci olarak da Sneijder sakatlanmayacaktı. Galatasaray'ın golü de aslında öylesine oynadıkları zamanda geldi. 2-1 deyip geçmemek lazım. Abdullah Avcı, özverili futbolcular, iyi bir futbol takımı, top rakipteyken Türkiye'nin en kötü takımına karşı üstün geldi.

İLKER YASİN - HÜRRİYET

Liderlik, vizyon oluşturma ve ilham verme sürecidir. Lider, heyecan yaratacak kişidir. Bu işi Türkiye’de en iyi yapan kişi Abdullah Avcı’dır. Lig yarışında da ‘futbolcularını maç maç değil, amaç için, şampiyonluk için oynadıklarını empoze ederse Başakşehir hedefe gider’ demiştim. Aynı yerdeyim.

ERTEM ŞENER - FOTOMAÇ

Muslera'yı ise kınıyorum. Tek elle nasıl oynayamazsın sen be adam. Hani senin fedakarlığın? Hani forma aşkın?Hani arma aşkın? Aşk olsun sana! Sen Galatasaray'ı tanıyamamışsın Muslera.Sor bakalım efsane kaptanınız Bülent Korkmaz'a 2000'de UEFA Kupası'nı nasıl almış? Sargılı, çıkık omuzla gelmişti o kupa. Onca fedakarlıkla geldi büyük kupa. Sen ne yaptın? Takımı yalnız bıraktın.Ne yaptın ki Galatasaray için bugüne kadar? En önemli maçta yoktun!.

ERMAN TOROĞLU - SABAH

Sneijder çıktıktan sonra takımın sahada oyun kaptanı yok. Kısaca Sneijder yoksa Galatasaray yok. Artık Selçuk ile bu işin yürümeyeceğini Galatasaray'ın anlaması lazım.. Bruma top almak için 60 metre geri geliyor. Podolski'ye istediği toplar gelmiyor, Yasin'e istediği toplar gelmiyor, Bruma'ya istediği toplar gelmiyor.Bunlar ne yapacaklar? Pozisyona girip gol atacaklar. De Jong diye bir adam almışlar futbolcular başka her şeye benziyor. Güreş Milli Takımı'nda oynayabilir ama Galatasaray Futbol Takımı'nda oynayamaz.

LEVENT TÜZÜMEN - SABAH

Sneijder sonrası G.Saray’ın ofsayttan yediği gol, elenişinin işaretiydi. G.Saray maçlarını, artık Mete Kalkavan yönetmemeli.Levent Nazifoğlu, Sneijder ile ilgili yorum yaparken şöyle demişti: "Hollandalı yıldız oynamadığında, Galatasaray sahada başı kesilmiş tavuğa benziyor." Sneijder çıktı, Galatasaray'ın oyun aklı kayboldu, senkron bozuldu. Sneijder sonrası Galatasaray'ın ofsayttan yediği gol, kupadan elenişinin işaretiydi. Galatasaray maçlarını, artık Mete Kalkavan yönetmemeli. Ofsayt golünde belki yardımcısının hatası vardı ama göz göre göre Josue'ye dirsek atan Emre'ye kırmızı kart gösterememesi, hakemliğindeki yetersizliğin en büyük kanıtıydı.

HAKAN ÜNSAL - HÜRRİYET

Bu aslında, 27. haftada yaşanacak ciddi kayıpları olacak büyük savaştan önceki meydan muharebesiydi.Bu gerçekte, büyük şova sahne olacak ‘şampiyonluğa tamam mı devam mı’ maçının galasıydı.Bu bir nevi, hızlı ve çabuk öğrenen öğrenci ile tecrübe ve aklın birleşimi öğretmenin akıl oyunuydu.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler