SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray ilk transferini yaptı!

Spor Toto Süper Lig Şampiyonu Galatasaray, Alper Potuk transferinde anlaşmaya vardı.

Alper Potuk'un Galatasaray'a transferi konusundaki resmi açıklama Eskişehirspor Kulübü Basın Sözcüsü Erdal Şahbaz'dan geldi. Alper'in Galatasaray'a transfer olmayı çok istediğini ifade eden Erdal Şahbaz, "Bu saatten sonra Alper'i kutluyorum. Tercihini ve niyetini belli etti. Biz de transferini hallettik" dedi.

Galatasaray ile prensip anlaşmasına vardıklarını dile getiren Erdal Şahbaz, "Alper, transferi 1,5 senedir konuşulan bir isim. Sezon sonunu beklemek zorundaydık. Sezon sonuna geldik. Başkanımızın ifade ettiği gibi ciddi bir noktaya geldik. Prensipte ve mali konularda belli bir noktaya vardık. Ama henüz imza atmadığımız için doğru olmaz. Umarım alan taraf, belli işlemler gerçekleştikten sonra açıklar" dedi.

"ALPER MUTLU, ONU KUTLUYORUM"

Erdal Şahbaz, Alper'in Eskişehir'de yetişmiş bir futbolcu olduğunu belirterek, "Biz, Alper'e sadece bir futbolcu olarak bakmıyoruz. Kendi çocuğumuz gibi görüyoruz. Başkanımız Alper'e, Galatasaray'a transferiyle ilgili görüşünü sordu. Gerekli görüşmeler yapıldı. Alper'in görüşü alındı. Bu nedenle görüşme yapıldı. Alper, genç bir futbolcu. Türkiye'nin önemli kulüplerinden bir tanesine, Galatasaray'a, gitmiş olmaktan dolayı mutluluk duygunu ifade ediyor. Burada başka bir kulübü dışlamak amacı taşımıyor. Ama Alper'in hedefi daha büyük hedefler, daha büyük noktalar. Galatasaray, Türkiye'nin çok büyük bir kulübü. Dolayısıyla bu transferi Alper de çok istiyor. Ben bu saatten sonra Alper'i kutluyorum. Tercihini ve niyetini belli etmiş oldu" şeklinde konuştu.

"ALPER İSTEDİ, TRANSFERİ HALLETTİK"

Alper'in isteğinin yönetim kurulunda görüşüldüğünü ve kırmızı-siyahlı yöneticinin bu talebi onayladığını belirten Erdal Şahbaz, "Başkanımızla birlikte, iki yönetim kurulu arkadaşımız, Galatasaray ile görüşmeleri birlikte yönettiler. Dolayısıyla burada hem kulüp yönetimimiz hem de Alper'in görüşü netti. Buradan yola çıkılarak toplantı yapıldı" dedi.

CULIO + 5 MİLYON EURO

Galatasaray uzun süredir renklerine bağlamak istediği Alper Potuk'u renklerine bağladı. Hem Alper, hem de Eskişehirspor ile anlaşmaya varan sarı-kırmızılılar, Selçuk İnan'ın yanına önemli bir takviye yapmış oldu. Teknik Direktör Fatih Terim'in ısrarla takımda görmek istediği Alper'in de Galatasaray'da oynamaya sıcak bakması transferi bitiren etkenlerin başında geldi. Eskişehirspor'a 5 milyon Euro ödeyecek olan sarı-kırmızılı ekibin Emmanuel Culio'yu da bu ekibe vereceği bildirildi.

ERMAN TOROĞLU'NDAN FLAŞ İDDİA

Öte yandan Telegol yorumcusu Erman Toroğlu, TV8 ekranlarında flaş bir iddia ortaya attı. Erman Toroğlu'nun iddiasına göre Alper'e Fenerbahçe'den de teklif geldi. Hem Alper'e, hem de Eskişehirspor'a, Galatasaray'ın verdiğinden daha fazla rakamlar öneren Fenerbahçe'nin bu teklifi geri çevrildi. Bunun sebebi olarak Alper'in "Galatasaray'da oynamak istiyorum" sözlerinin etkili olduğu açıklandı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler